Haberler

Başkan Atabay, Mavişehir Esnafıyla Bir Araya Geldi

Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Mavişehir pazaryerinin iyileştirilmesine yönelik yapılan toplantıda esnaf ile biraraya geldi.

Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Mavişehir pazaryerinin iyileştirilmesine yönelik yapılan toplantıda esnaf ile biraraya geldi.

Mavişehir'de yapılan toplantıya Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Belediye Başkan yardımcıları Ercan Atasoy ve Salih Bankoğlu, CHP'li meclis üyeleri, CHP Didim İlçe yöneticileri ile esnaflar katıldı.

Toplantıya esnaflar ilgi gösterirken toplantıda konuşan Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay Mavişehirle ilgili bir takım dedikoduların çıkması ve buranın yıkılacağı söylentileri nedeniyle bu toplantının organize edildiğini söyledi. Mavişehir'in Didim'e gelenler tarafından beğenildiğini, esnafında müşteriye karşı iyi niyeti olduğunu ifade ederek "Burada yapacağımız şey yıkmak değil sizi ihya etmek olacak. Buranın fiziki koşulları düzenlenerek sizlere güzel ortamlar yaratmak istiyoruz. Burada 30 Ekim'de sezon kapandığında güzel hale gelecek. Bazı sıkıntılar vardır olabilir ama düzeltilir. Burada düzenleme bir bütün hale gelecek, garaj, otopark, dükkan düzenlemesi, peyzaj ve çevre düzenlemesi gibi çalışmalar olacak" dedi.

30 EKİMDE DÜZENLEME BAŞLIYOR

Toplantıda söz alan Esnaflar, düzenlemenin ne zaman başlayıp, nasıl yapılacağı, işyerlerinin boşatılıp boşatılmayacağı, herhangi bir ücret ödeyip ödemeyeceği, bir kişinin bir de fazla dükkan sahibi olup olmayacağı gibi sorular yöneltti. CHP'li Meclis Üyesi Hatice Gençay yaptığı konuşmasında "Düzenlemem 30 Ekim'den sonra başlayacak ve sezon yetişecek. Sizlerden ikematgah belgesi alınacak ki zaten çoğunuzdan almıştık. Sizlere bu konuda tebligatlar yapılacak. Sözleşmeler yenilenecek. Tadilata para vermeyeceksiniz kiralarınız sadece ödeyeceksiniz. Hukuk çerçevesinde işlemler yapılacak ve kimse mağdur olmayacak" dedi.

BAŞKAN SÖZ VERDİ, ESNAFLARDAN SÖZ ALDI

Belediye Başkanı A. Deniz Atabay ise adil şekilde burada çalışmanın yürütüleceğini belirterek "Bir kişinin bir yer olacak. Eğer ki alıp satıyorsa da o kişiye bir daha yer verilmeyecek. Herkesin tek dükkanı olacak. Kimse kimsenin hakkını gasp etmeyecek. Herkesin dükkanı kendisine geri verilecek. Tadilat için para alınmayacak. Dükkanlarda eşyalar çıkarılamadan proje yürütülecek. Gerek görülürse şayet dükkan sahibine ulaşılacak. Bunlar benim belediye başkanı olarak sizlere sözüm; Şu da var eğer çalışma kapsamında bir esnaf arkadaşın dükkanından yol geçecekse ki şu an belli değil ona eş değer de yer verilecek. Sizden bir söz istiyorum kiralarını herkes ödeyecek" dedi.

Atabay Mavişehir'in mülkiyet konusunda davayı da belediyenin kazandığını belirterek yazışmaların sürdüğünü ve Pazar yerinin belediyeye ait olduğunu söyledi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Didim Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title