Haberler

Başbakanlık Başdanışmanı Bulut Açıklaması

"Türkiye'de sistemi ele geçirip, sistemin kanını emen bir yerleşik düzen vardır.

Başbakanlık Başdanışmanı Yiğit Bulut, "Türkiye'de sistemi ele geçirip, sistemin kanını emen bir yerleşik düzen vardır. Ve bu yerleşik düzen 1961'den beri Türkiye'yi kesintisiz 2003'e kadar kontrol etmiştir" dedi.

Bulut,  AK Parti İl Başkanlığı tarafından İsmet İnönü Spor Salonu'nda düzenlenen "Milli İrade" konulu konferansta yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 1938'den sonra küresel koalisyon ve ülke içindeki taşeron yapılar tarafından yönetildiğini belirtti.

Atatürk'ün ölümünden sonra Türkiye'nin tamamen küresel koalisyonun kontrolü altına girdiğini savunan Bulut, "Türkiye 1946'dan 2003'e kadar hep bu koalisyon ve içerideki uzantıları tarafından yönetildi. Sadece bir kişi 2003'ten önce tek bir cümleyle 1950'lerin başından itibaren karşı çıktı bunlara. Menderes 'Yeter söz milletin' dediği için bu bu kişiler tarafından asıldı" diye konuştu.

Türkiye'de, sistemi ele geçirerek ülkeye yıllarca zarar veren yerleşik bir düzenin olduğunu ifade eden Bulut, şunları söyledi:

"Türkiye'de sistemi ele geçirip, sistemin kanını emen bir yerleşik düzen vardır. Bu yerleşik düzenin kendi kontrolünde paralel yapılanmaları, medyası, montaj sanayisi, finans kurumları ve beslediği kamuoyu oluşturacak adamlar vardır. ve bu yerleşik düzen 1961'den beri Türkiye'yi kesintisiz 2003'e kadar kontrol etmiştir. Bu ülkede 30 sene kızlar başörtüsüyle okula gitmesi için mücadele ettik. Bazıları hep arkada ceplerini doldurdu. Bu ülkede 30 sene ona Kürt diyemezsin, buna şunu diyemezsin, buna bunu diyemezsin kavgası yaptık bazıları kandan, terden, gözyaşından hep ceplerini doldurdu. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin risk haritasını anlatan 3 bin kişinin çalıştığı bir kurul tarafından devlet eliyle Milli Güvenlik Strateji Belgesi yazıldı. Birinci öncelikli tehdit nükleer silah, kimyasal silah, Rusya, Suriye, Irak, İran, Yunanistan, biyolojik silah hiçbiri değil. Birinci öncelikli tehdit irtica. Peki ne bu? Başını örtüp oğlunu askeri kışlada ziyaret etmek isteyen anne, mürteci. İkinci öncelikli tehdit bölücülük. Kim bölücü, benim Kürt kökenli vatandaşım. Bu belge üzerinden 30 sene bizim kanımızı emdiler. Türkiye'nin kafasını kaldırıp bu yerleşik düzeni idrak etmemesi için bu belgeler yazıldı."

Türkiye'de 2002 yılında 20 bin olan internet abonesinin bugün 35 milyona ulaştığını ifade eden Bulut, bazı kesimlerin interneti amacı dışında kullanmak istediği için yapılan düzenlemeyi eleştirdiğini sözlerine ekledi. - Tekirdağ

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Yiğit Bulut İsmet İnönü Ak Parti Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

İsrailli temsilci, Birleşmiş Milletler'in Filistin kararını imha makinesine attı

İsrailli temsilci, Birleşmiş Milletler'in Filistin kararını imha makinesine attı

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title