Haberler

Başbakan'ın Mitinginden Önce, "Süsleme" Tartışması

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 29 Mayıs Pazar günü Kayseri Cumhuriyet Meydanı'nda yapacağı miting öncesinde "süsleme" tartışması çıktı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 29 Mayıs Pazar günü Kayseri Cumhuriyet Meydanı'nda yapacağı miting öncesinde "süsleme" tartışması çıktı.

CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu ile CHP Kayseri İl Başkanı Ayhan Gülsoy, İl Başkanlığında ortak basın toplantısı düzenlediler.

Basın toplantısında, dün akşam saatlerinde, Karayolları, KASKİ, itfaiye, elektrik şirketi gibi kamu kurumlarının araçları ve işçileri kullanılarak, mitingin yapılacağı meydanın ve bazı ana cadde ile kavşakların AK Parti bayrak ve flamalarıyla süslenmeye başladığını belirten Kulkuloğlu, "Bu durumu iletmek için devletin yetkili makamlarını aradık ama derdimizi anlatacak bir yetkili bulamadık" dedi.

AK Parti'nin iktidar olmanın imkanlarını kullanmaya devam ettiğini ve bu çerçevede, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 29 Mayıs pazar günü yapacağı miting için kamu ve devlet imkanları kullanılarak Kayseri'nin, seçim yasalarına aykırı olarak AK Parti bayrak ve flamalarıyla donatıldığını ileri süren Kulkuloğlu, şunları kaydetti:

"Dün akşam saatlerinden itibaren bütün kamu imkanları kullanılarak, Başbakan'ın mitingi için Kayseri, AK Parti bayrak ve flamalarıyla süslendi. Bu durumu devletin yetkili makamlarına, savcılara iletmek istedik. Ulaştığımız nöbetçi savcı, gelemeyeceğini, gelmek istemediğini söyledi. Uzun uğraşlar sonucu ulaştığımız Kayseri Valisi ise, bir şey yapamayacağını ifade etti. Şikayet edecek bir devlet yetkilisi bulamadık. Devlet mi seçime giriyor, yoksa AKP mi?"

CHP İl Başkanı Ayhan Gülsoy da AK Parti'nin iktidar olma imkanlarını kullanarak, kanunsuz ve fütursuz davrandığını iddia etti.

Gürsoy, "Miting yapılacak meydan, ilgili parti mensupları tarafından mitingin yapılacağı günün ilk saatlerinden itibaren süslenmeye başlanır. Ancak AKP, bu süsleme işine, 26-28 saat önceden başladı. Eğer iktidar partisi, elindeki imkanları kullanarak kanunsuz davranırsa, bunun sonucunun nereye varacağı bilinmez. AKP'nin bu tutumunu, halkımıza şikayet ediyoruz. Ayrıca, dün akşam saatlerinde tespit ettiğimiz bu hukuksuzluğu şikayet edecek bir merci de bulamadık. Ancak, CHP İl Başkanlığı olarak miting süslemesiyle ilgili yaşanan hukuksuzluk hakkında gerekli yasal girişimlerde bulunacağız" dedi.

- KAYSERİ

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Canlı anlatım! Şampiyonluk maçında gol perdesi açıldı

Canlı anlatım! Şampiyonluk maçında gol perdesi açıldı

İsrail basını yazdı: Rusya'dan güç alan İran büyük saldırı hazırlığı içinde

İsrail basını yazdı: Rusya'dan güç alan İran büyük saldırı hazırlığı içinde

Canlı anlatım! Kadıköy'de gol yağmuru var

Canlı anlatım! Kadıköy'de gol yağmuru var

Bakmadan Geçme

GALATASARAY KİM GOL ATTI? Galatasaray Konyaspor MAÇ KAÇ KAÇ, kim gol attı? CANLI SKOR FENERBAHÇE KİM GOL ATTI? Fenerbahçe İstanbulspor maçında fark açılıyor! Kim gol attı, MAÇ KAÇ KAÇ? KADIKÖY'DE İLK DÜDÜK ÇALDI! #9917 Fenerbahçe İstanbulspor maçı kaç kaç, kim gol attı? SANİYE SANİYE CANLI ANLATIM! ŞAMPİYONLUK MAÇI BAŞLADI! #129349 Galatasaray Konyaspor maç kaç kaç, kim gol attı? CANLI ANLATIM! #9917 TRABZONSPOR ANKARAGÜCÜ CANLI HD İZLE! Trabzonspor Ankaragücü maçı hangi kanalda, İLK 11'LER AÇIKLANDI! #9917 FENERBAHÇE İSTANBULSPOR MAÇI CANLI HD İZLE! Fenerbahçe İstanbulspor maçı hangi kanalda, ilk 11'ler kim? #9917 GALATASARAY ŞAMPİYONLUK KUTLAMASI NE ZAMAN? #129349 Galatasaray'ın şampiyonluk kutlaması olacak mı, nerede olacak? #9917 GALATASARAY - KONYASPOR MAÇI CANLI İZLE! #129349 Galatasaray maçı hangi kanalda, saat kaçta? Galatasaray - Konyaspor maçı FULL HD İZLE! #9917 GALATASARAY İLK 11'LER! Konyaspor ile karşılaşmada Galatasaray'ın ilk 11'leri kim? Erbaaspor Muşspor maçı CANLI izle! (HD) 26 Mayıs Erbaaspor Muşspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Erbaaspor - Muşspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Erbaaspor - Muşspor maçı nereden izlenir? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman yatacak? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi hangi tarihte, ayın kaçında ödenecek 2024? Popeyes boykot mu? Popeyes İsrail malı mı, boykot listesinde var mı? Popeyes Türk malı mı, sahibi kim? Bugün Fenerbahçe'nin maçı var mı? Bugün hangi Fenerbahçe maçı var, hangi kanalda? Fenerbahçe - İstanbulspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Fenerbahçe - İstanbulspor maçı nereden izlenir?
Özgür Özel'den mitingde ilk seçim vaadi: Emekli maaşı asgari ücretin 1.5 katı olacak

Özgür Özel'den mitingde ilk seçim vaadi: Emekli maaşı asgari ücretin 1.5 katı olacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title