Haberler

Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı Adayı Olması

Ardahan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kahya: "Yaklaşık 24 yılını siyasete vermiştir.

Ardahan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Kahya, "Yaklaşık 24 yılını siyasete vermiştir. Böyle bir cumhurbaşkanının seçilecek olması ülkenin durumu itibarıyla çok önemli olacak. Ortadoğu'da yaşananlar ortadadır. Böyle bir süreçte Erdoğan'ın aday olmasının güzel bir gelişme olacağını düşünüyorum" dedi.

Kahya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adayı gösterilmesinin çok doğru bir karar olduğunu belirtti.

Yıllarını siyasete vermiş bir siyasinin cumhurbaşkanı adayı olmasının ülke ve millet için doğru karar olduğunu ifade eden Kahya, "Yıllardır siyasette var olmuş ve başarı göstermiş bir lider söz konusu. Millette yüksek bir değeri olan Erdoğan'ın siyasi tecrübesi cumhurbaşkanlığı için doğru bir karar olacaktır. Bu nedenle aday olması gayet doğru ve yerinde bir karardır. Adaylığı isabetli olmuştur. Çünkü Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olmasını isteyen çok ciddi bir kitle var. Seçimler karnesidir. Bu nedenle adaylığını açıklaması hayırlı bir karar olmuştur diye düşünüyorum. Çünkü kazanacak olan milletimiz ve ülkemiz olacaktır inşallah" dedi.

Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adayı gösterilmesinin sadece Türkiye için değil, dış politika için de son derece önemli olacağını vurgulayan Kahya, şöyle konuştu:

"Bir kere her şeyden önce halkın seçeceği bir cumhurbaşkanı olacak. Dolayısıyla ilk kez yapılacak bu seçim ülkemiz ve milletimiz için çok önemli olacak. Ülkemizin dış politikadaki konumu itibariyle de yankısı olumlu olacak. Sayın başbakan sonuçta geçmişteki başarıları ortadadır. Yaklaşık 24 yılını siyasete vermiştir. Böyle bir cumhurbaşkanının seçilecek olması ülkenin durumu itibarıyla çok önemli olacak. Ortadoğu'da yaşananlar ortadadır. Böyle bir süreçte Erdoğan'ın aday olmasının güzel bir gelişme olacağını düşünüyorum."

Kahya, Erdoğan'ın adaylığının kendisine, ailesine ve ülkeye hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.

Serhat Ardahan Gazeteciler Derneği Başkanı Deniz Başlı da Erdoğan'ın adaylığının Türkiye siyaseti için tarihi bir olay olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Tarihte ilk kez halk cumhurbaşkanını seçecek. Bu bizi daha önemli bir noktaya taşıyacaktır, sivilleşme yolunda. Hangi açıdan bakarsanız bakın önemli. Böyle bir seçim ilk kez yapılacak Türkiye için, milletimiz ve özellikle adeta ateş çemberine dönüşmüş bölgemiz için önemli olacak. Artık Türkiye'nin dış politikadaki rolünü kimse görmezlikten gelemez. Sonuçta Erdoğan, millet nezdinde değerini seçimler gösteriyor, sandık gösteriyor. Halkın seçtiği ve sivil bir cumhurbaşkanının Türkiye'yi önemli bir noktaya taşıyacağına inanıyorum. Erdoğan'ın adaylığı ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olsun. Temennimiz ve arzumuz kazanacak olan ülkemiz ve milletimiz olsun." - Ardahan

Kaynak: AA / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Ardahan Yerel Haberler

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

Ayhan Bora Kaplan: Bir tanem sözü yanlışlıkla ağzımdan çıktı

Ayhan Bora Kaplan: Bir tanem sözü yanlışlıkla ağzımdan çıktı

O anlar kamerada! Okuldaki mezuniyet kutlamasında helyum gazlı balon patladı

O anlar kamerada! Okuldaki mezuniyet kutlamasında helyum gazlı balon patladı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title