Haberler

Başbakan Erdoğan'ın Burdur Ziyareti

Burdur Valisi, Başbakan Erdoğan'ın TOKİ'ye Burdur E Tipi Cezaevi'nin Yerine Büyük Bir Alışveriş Merkezi, Çeltikçi İlçesine de Bir Cezaevi Yapılması Talimatı Verdiğini Bildirdi

Burdur Valisi Süleyman Tapsız, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın TOKİ'ye Burdur E Tipi Cezaevi'nin yerine büyük bir alışveriş merkezi, Çeltikçi ilçesine de bir cezaevi yapılması talimatı verdiğini bildirdi.

Vali Süleyman Tapsız, gazetecilere yaptığı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 29 Ocakta Burdur'a yaptığı ziyareti değerlendirdi. Erdoğan'ın, 6 bakan ile kentte temaslarda bulunduğunu hatırlatan Tapsız, Başbakan Erdoğan ve beraberindeki bakanlara ilin sorunlarını aktardıklarını ifade etti.

Tapsız, Başbakan Erdoğan ve konuk bakanların kente her türlü desteği vereceklerini söylediklerini belirterek, şöyle konuştu:

'Burdur olarak ziyaretten çok büyük kazançlar elde ettik. Şehir merkezimizdeki cezaevinin yerine TOKİ tarafından büyük bir alışveriş merkezi ve park yapılması, yıkılacak cezaevinin yerine Çeltikçi ilçesinde daha büyüğünün yapılmasını istedik. Zaten bu konuyu daha önce TOKİ yetkilileri ile görüşmüştük. Kendileri sıcak bakmış ve Başbakan Erdoğan'ın bu konuda talimatı olursa projeleri gerçekleştireceklerini belirtmişlerdi. Başbakanımız da gerekli talimatı verdi ve Burdur için önemli bir konuda büyük ilerleme kaydedildi.'

Burdur-Çavdır bölünmüş yolunun yapılması için Başbakan Erdoğan'ın talimat verdiğini, ayrıca Burdur ya da Bucak'a bir polis meslek yüksekokulu sözü verildiğini açıklayan Tapsız, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Burdur'daki hayırseverlerimiz üniversitedeki araziye polis meslek yüksekokulu için gerekli binaları yaparsa, Burdur'da açılacak. Bucaklı işadamları ilçeye bu binayı dikerse, oraya açılacak. Ayrıca Başbakan Erdoğan valilik ziyareti sırasında hayırsever işadamı Ercan Akın'ın yaptıracağı fen lisesinin protokolüne imza attı. Böylece hayırsever işadamlarına bir moral destek vermiş oldu. Milli Eğitim Bakanımız Nimet Çubukçu da fen lisesi öğrencilerinin kalacağı 300 öğrencilik yurt yapılması sözünü verdi. Daha birçok söz aldık. Yani Burdur bu ziyaretle birçok sıkıntısını çözdü, birçok ihtiyacının karşılanması için de söz aldı.'

Vali Tapsız, bir gazetecinin Başbakan Erdoğan'ın ziyareti sırasında Burdur-Antalya hızlı trenin gündeme gelip gelmediğini sorması üzerine, 'O meselede zaten sorun yok. Bu konuyla ilgili şu anda projeler hazırlanıyor. Hızlandırılmış tren Burdur'dan geçiyor. Gökçebağ köyümüz ile Burtrak arazisi arasındaki bir alana Burdur istasyonu kurulacak. Hızlı tren Burdur-Antalya karayoluna paralel olarak Antalya'ya ulaşacak. Bu sene ihalesi yapılacak bu çalışmada ilk kazma 2012 yılında vurulacak' dedi.

Tapsız, TÜİK rakamlarına göre Burdur'un merkez nüfusunun 72 binden 78 bin 350'ye, il geneli nüfusunun ise 252 binden 258 bine çıktığını açıkladı.

- BURDUR

Kaynak: AA / Yerel

Eğitim Yerel Ekonomi Güncel Haberler

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Ekmek bıçaklı vahşet! Eve köpek getirdiği için kavga ettiği oğlunu öldürdü

Ekmek bıçaklı vahşet! Eve köpek getirdiği için kavga ettiği oğlunu öldürdü

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title