Haberler

Başbakan Davutoğlu: Elektrik Kesintileri Teknik Bir Arızadan Kaynaklanmadı

Güncelleme:

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ülke genelinde yaşanan elektrik kesintileriyle ilgili, "Bunun çok teknik bir arızadan kaynaklanmadığı kanaati hakimdir" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul Adliyesi'nde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın yaşamını yitirmesine ilişkin yaptığı açıklamanın devamında bugün Türkiye genelinde yaşanan elektrik kesintileri konusunda konuştu.

Davutoğlu ülke genelinde yaşanan elektrik kesintisinin ilişkin soruya şu yanıtı verdi:

"Elektrik kesintisinin arkasındaki sebepler, her ne surette olursa olsun ortaya çıkarılacak. Bunun çok teknik bir arızadan kaynaklanmadığı kanaati hakimdir. Yazılım sistemiyle ilgili ve diğer faktörler göz önünde bulundurularak, soruşturma tamamlandığında kamuoyumuza bilgi sunulacak. Şu an itibarıyla Türkiye'nin bütününe elektrik sunulmuştur, elektrik kesintileri tamamıyla durmuştur. Enerji Bakanımız ile de Ankara'ya gelir gelmez görüşeceğiz. Gerekli soruşturmalar, araştırmalar yapılacak. Bir daha böyle bir olayın yaşanmaması için de hangi tedbir gerekiyorsa alınacak."

BUGÜN NELER YAŞANDI

Türkiye'nin birçok ilinde meydana gelen elektrik kesintisi, başta Ankara, İzmir, İstanbul gibi büyükşehirler olmak üzere 79 ilde insanları mağdur etti. Saatlerce elektrik santralleri çalışmadı. Bazı vatandaşlar, tramvay, metro, marmaray ve hızlı trende mahsur kaldı. Jenaratörü olmayan hastanelerde ameliyatlar yapılamadı. Eczaneler ilaç veremedi. Kısaca tüm yurtta hayat durdu.

İRAN'DAN ELEKTRİK ALAN VAN VE HAKKARİ'DE KESİNTİ YOK

Türkiye Elektrik İletim A.Ş.'nin 'sistem arızası' olarak açıkladığı kesintiler saat 10.36'dan itibaren önce batı illerinde başladı. Domino taşı gibi bir saat içinde tüm illere yayıldı. Önce tüketimin fazla olduğu, ardından küçük yerleşim merkezlerinde elektrikler kesildi. Saat 11.30'a kadar tüm illerde elektrikler kesildi. İran'dan elektrik alan Van ve Hakkari'de ise kesinti olmadı.

KESİNTİ TEİAŞ'TAN KAYNAKLANDI

Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) yetkilileri sorunun enerji açığı ve güç kesintisinden değil, iletim sistemindeki arızadan kaynaklandığını açıkladı. Elektrik dağıtım şirketleri de aynı yönde açıklama yaptı. Bir dağıtım şirketi yetkilisi yaptığı açıklamada, "TEİAŞ yetkilileri bize sistemin çöktüğünü, toparlamaya çalıştıklarını söyledi. Enerji açığı ve güç kesintisi olmadığını belirttiler" dedi. Boğaziçi Elektrik Dağıtım Şirketi'nden yapılan açıklamada, "Sıkıntının kaynağında TEİAŞ'ın sistemde yaşanan bir sorun olduğunu söyledi. Bizde olduğu gibi Türkiye'nin bazı illerinde de elektrikler kesik" dedi.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Hakkari İran Politika Ekonomi Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

500

Yorumlar (150)

ÖRTÜLÜ ÖDENEK:

AKP LİLER;BUGÜN HANGİ KURUMU ÖZELLEŞTİRECEKSİNİZ, NEREYİ SATACAKSINIZ GENE

30
2
yanıtYanıtla
TUNCELİ(MAZGİRT):

akp yi sonuna kadar desteliyorum bu tarz elk kestsi vb. propagandalarla hükümete zarar verenler bedelini inşallah en ağır şekilde çekersiniz, milleti salak yerine koymayın zamanında dersimi katledenlerin soyu bunları yapıyor heyyy yavrum heyyy

7
20
yanıtYanıtla
çetin kaya:

hale bakın devletin başbakanı bile bilmiyor kesintinin nedenini soruşturma tamamlandığında belli olacakmış yuh yani arkadaş tayyibe sorsana o biliyordur yahu

24
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

BU AKP YE YAPILAN BİR SALDIRIDIR HER ZAMANKİ GİBİ SİZEDE GÜN DOĞDU

9
14
yanıtYanıtla
G0İ:

PARALEL YAPTI. . HE HE ZIRTAPOZ

21
1
yanıtYanıtla
ali07:

japon mühendis sana saygılar.

18
2
yanıtYanıtla
mehmet:

işte görün mhp yada chp ye oy vermek karanlık günlere tamamiyle geri dönmektir

3
16
yanıtYanıtla
Murat Tuna:

Biz Osmanlının torunlarıyız şöyle ederiz böyle ederiz filan felan! 3 gün elektrik olmasa düşmana gerek yok biz kendimize yeteriz! Ve garip bir ülke kimse hesap sormuyor nedeni sorgulamıyor devletlü ne diyorsa o!! Bu mu lan!

19
0
yanıtYanıtla
anozk:

la bu adamdan başbakan olmaz yazık emir kulu

13
6
yanıtYanıtla
HAYDO:

Devletin bekaası için kendi kardeşini boğdurmayı adet edinen bir devlet geleneğinin, kendi savcısının canını dert edinmesi sürpriz olurdu zaten. Gerçi doğru ya : Gece yarısı IŞİD korkusundan apar topar türbe kaçırmayıda zafer olarak sattılar bu adamlar millete. O kadar zalim , o kadar tehlikeli bu adamlar !!! Şeytan bunlarla biyerlerde karşılaşmış olsa terfi ederdi , ''kısa ve net '' .

16
2
yanıtYanıtla
Tüm 150 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title