Haberler

Başarılı Girişimcilere Sertifikaları Verildi

Yeşilyurt Belediyesi, İş-Kur, KOSGEB ve MÜSİAD arasında 20 Mayıs 2015 tarihinde imzalanan protokol ile gerçekleştirilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Kursu’nu başarıyla tamamlayan 362 kursiyerin sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Yeşilyurt Belediyesi, İş-Kur, KOSGEB ve MÜSİAD arasında 20 Mayıs 2015 tarihinde imzalanan protokol ile gerçekleştirilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Kursu'nu başarıyla tamamlayan 362 kursiyerin sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen törende kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlere yeni iş hayatlarında başarılar dileyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, yaptığı konuşmada, Malatya'nın ekonomik yönden hak ettiği noktaya ulaşması için özgüveni yüksek, girişimci ve girdikleri iş alanlarında farklılık yaratacak yeni bireylere ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Girişimcilik kursunda bireylerin atılacak iş alanlarında faydalanacakları önemli bilgilerin verildiğini ifade eden Başkan Polat, "Ülkemizin gelişmesi, ileriye gitmesi için devletin yol göstermesi önemli olmakla beraber asıl atılım, hür ve özel teşebbüsün ruhuyla mümkündür. Bu topraklarda bu ruh yerleştiyse tarihten beri ileri gelen bizim sivil toplum felsefesinden dolayı yerleşmiştir. Kalkınmamızın temelinde aslında özel teşebbüs ruhumuz büyük bir yer kaplamaktadır. Ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşması için burada yer alan her bireyin kendi teşebbüs ruhuyla, heyecanıyla, kıtlıkla ve yokluk içinde mücadeleyle çok kıymetli bir noktaya ulaşılabilir. Ülkemizde Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Alevisi, Sunnisiyle bu topraklarda yaşayan insanlar hem insanlık erdemi, ekonomik ve sosyal açıdan bu ruhla hareket ettiği için bugün bu topraklarda barış hakimdir.2023 hedefleri için Devlet ve Kamu olarak en önde koşturup yol gösterici olmalıyız fakat özel teşebbüsün adım atması gerekiyor. İş Kur ve KOSGEB ile sürekli uyumlu çalışarak yapılan çalışmalara destek veriyoruz. Her iki kurumunda çalışmaları çok faydalı bir seviyede ilerlemektedir. Bu kurumlarımızın açtığı kurslardan verilen desteklerden kaç kardeşimiz bu durumdan istifade eder ve harekete geçerse Malatya ve Yeşilyurt için bir kazanç teşkil eder. Tabi ki büyük hedeflere gitmek, gelişmek ve büyümek için zorluklara katlanacağız, engelleri tek tek aşmak durumunda kalacağız. Bugün küçük ve orta ölçekli tesisleri gidin inceleyin ne zorluklar ve sıkıntılardan geçtiklerini ve sonuçta nasıl güzel bir noktaya ulaştıklarını görürsünüz. Kursumuzu başarıyla tamamlayan siz değerli kardeşlerimizin içinden bu ruhla hareket ederek sonunda başarıya ulaşacak olanları görmeyi temenni ediyorum. Bu eğitim kurslarına destek vermemizin amacı da, girişimci, özgüveni yüksek, başarıya ulaşmak için her tülü zorluklara göğüs gerecek, fedakarca çalışacak vatandaşlarımıza destek vermektir. Sertifika almayı halk kazanan tüm kardeşlerimi tebrik ediyorum" dedi.

Malatya İş-Kur Müdürü Vahap Toman yaptığı konuşmada, girişimci adayların önüne açmak için düzenlenen bu kursun başarıyla tamamlandığını ifade ederken, "20 Mayıs'ta Yeşilyurt Belediyemiz, KOSGEB ve MÜSİAD ile yaptığımız protokol neticesinde başlattığımız Girişimcilik Eğitim Kursumuza katılan 379 kursiyerimizden 362'si sertifika almaya hak kazanmıştır. Kursiyerlerimize KOSGEB tarafından 30 bin TL hibe, 70 bin TL faizsiz kredi destekle birlikte 100 Bin TL'lik destek sağlanacaktır. Böylelikle girişimci adayların iş yeri kurma ve yönetmeleri için yardımcı oluyoruz" dedi.

Dünya'da ve Ülkemizde en büyük gücün girişimcilik olduğunu belirten KOSGEB Müdürü Murat Seki ise "Girişimcilik büyüyen ekonominin lokomotifi gibidir, biz de Türkiye olarak bu gücün farkındayız. 2009 yılından itibaren bu gücü en iyi şekilde değerlendirmek ve kullanmak için ciddi adımlar attık. KOSGEB olarak girişimciliği teşvik ediyoruz, destekliyoruz. 2010 ile 2015 yılına kadar 5200 girişimcimiz bu eğitim programlarına katıldı, 500 girişimci kendi işyerlerini kurdu. Malatya'da ise iş gücü potansiyelinin çok iyi olduğunu görüyoruz ve bunu destekleyecek bütün çalışmalarda yer almaya gayret ediyoruz" dedi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği(MÜSİAD) Şube Başkanı Mehmet Balin ise, "Uygulamalı Eğitim Kursuna katılan girişimcilerin ilk basamak karnelerini bugün vereceğiz. Başarılı geçen kurs dönemi sonucunda almaya hak kazandığınız bu karnelerin ülkemiz ve ilimiz ekonomisine hayırlar getirmesini temenni ediyorum" diye konuştu.

Balin konuşmasında ayrıca ticarete atıldığı ilk dönemlerde yaşadığı bazı olaylardan edindiği tecrübeleri de kursiyerlerle paylaştı.

Konuşmalardan sonra Uygulamalı Girişimcilik Kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlerin sertifikaları teker teker dağıtıldı.

Törene Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcılarından Meltem Kavuk ve Murat Türksoy, Malatya İş-Kur Müdürü Vahap Toman, KOSGEB İl Müdürü Murat Seki, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği(MÜSİAD) Şube Başkanı Mehmet Balin ile kursiyerler katıldı. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Abdullah Hacı Yeşilyurt Malatya Yerel Haberler

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title