Haberler

Balıkesir'de "Temel Eğitim Okullarımızın Sorunları" Konulu Toplantı

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, "Balıkesir eğitimde gıpta edilen bir il olmalı" dedi.

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, "Balıkesir eğitimde gıpta edilen bir il olmalı" dedi.

Vali Turhan, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Kız Meslek Lisesi toplantı salonunda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, ildeki eğitim durumuna ilişkin bilgiler verdi.

Kente hızlı bir yükseliş ile şok tedavisi yapılması gerektiğini belirten Turhan, öyle konuştu:

"Milli Eğitimden beklediğimiz kamu ile vatandaş arasında diyaloğu sağlayarak, talepleri yerine getirme gayreti gösterilmeli. Balıkesir eğitimde gıpta edilen bir il olmalı. Hızlı bir yükseliş ile şok tedavisi yapmalıyız. Mazeretimiz yok, kendimize çeki düzen vermeliyiz. Gerekli çabayı gösterip, fedakarlık yaparak 1-2 yıl içerisinde ilk 15'e gelmemiz gerekir. Orta vadede ilk 3, uzun vadede Türkiye 1. olmak hedefimiz olmalı. Önümüzdeki yıldan itibaren okul müdürleri, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve Şube Müdürlerimiz performans denetimine tabi tutulacak. Performansı yüksek tutmak için okullar arası rekabeti gerçekleştirmeliyiz. Bu amaçla yarışmalar yapılabilir, her bir öğrenci fiili olarak sosyal etkinliklere yönelmelidir. Sosyal ve sportif faaliyetler, okul içi bilgi yarışmaları, veli ziyaretleri, Okul Aile Birliği toplantıları ve sınav başarıları performans değerlendirmesindeki kriterler arasındadır."

Toplantıya, Vali Yardımcısı Selda Dural, İl Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner ve okul müdürleri katıldı.

Muhabir: Seyhan Kırıcı / Burak Akay

Yayıncı: Haluk Yüksel - BALIKESİR

Kaynak: AA / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Balıkesir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title