Haberler

Bakır ve Sedefçiliğe Eğitim Desteği

Mehmet Öztaş - Gaziantep'e Özgü En Önemli Meslekler Arasında Yer Alan Bakır İşlemeciliği ve Sedef Kakmacılığa Kalifiye Elemanı Yetiştirmek İçin Kurs Açıldı

Mehmet Öztaş - Gaziantep'e özgü en önemli meslekler arasında yer alan bakır işlemeciliği ve sedef kakmacılığa kalifiye elemanı yetiştirmek için kurs açıldı.

Gaziantep Bakırcılar Odası Başkanlığı tarafından açılışı yapılan kursa 8'i kadın 50 kursiyer katılıyor.

Gaziantep Bakırcılar Odası Eğitim Merkezi'nde açılışı yapılan ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Gaziantep İl Müdürlüğü tarafından belirlenen 50 kursiyere hem meslek öğretiliyor, hem de günlük 15 lira harçlık veriliyor.

Bakır İşlemeciliği ve Sedef Kakmacılık Mesleğinin Tanıtılması, Geliştirilmesi ve Desteklenmesi Projesi kapsamında açılan kursa katılan yetenekli gençler ile aynı zamanda, bakır işlemeciliği ve sedef kakmacılığı mesleğinin yok olmaktan kurtarılması ve kalifiye eleman kazandırılması hedefleniyor.

Bakır işlemeciliği ve sedef kakmaya ilgisi olan gençler, odanın belirlemiş olduğu 4 eğitimci tarafından, sıkı bir eğitime tabi tutuluyor.

Gaziantep Bakırcılar Odası Başkanı Celal Açık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 'gençlere hem meslek öğretiyor, hem de iş sahibi olmalarını sağlıyoruz. Aynı zamanda da kentimiz için çok önemli bir yere sahip olan bakır işlemeciliği ve sedef kakmacılık mesleğini yok olmaktan kurtarıyoruz' dedi.

Açık, bakır işlemeciliği ve sedef kakmacılığın, öğrenilmesi zor mesleklerden olduğunu, bu mesleğin öğrenilmesinin sadece eğitimin yeterli olmadığını, eğitimin yanı sıra yeteneğin de gerekli olduğunu ifade etti.

Oda olarak daha önce bakır işlemeciliği ve sedef kakmacılığı alanında 3 kurs açarak 50 kişiye eğitim verdiklerini dile getiren Açık, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Yine İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından belirlenin bu kurslarımıza katılan 50 kursiyerimiz, eğitimlerini tamamlayarak, hem birer meslek sahibi oldular, hem de iş sahibi oldular. Son açılışını yaptığımız 5 ay süreli kursa ile 8'i bayan 50 kursiyer katılıyor. Dördüncü kursumuzda, kursiyer sayımızın artması dikkat çekici.

Nitekim, daha önce açılan üç kursumuzda toplam 50 kişi katılırken, dördüncü kursumuza 50 kursiyer katılıyor. Bu kursiyerlerimiz arasında 8 de kadın olması ayrı bir öneme sahip. Artık, kadınlarımız da bakır işlemeciliğe ve sedef kakmacılığa ilgi duymaya başladı. Bu ilgi bizim için çok önemli ve ben şahsen erkeklerden daha başarılı olacaklarına inanıyorum.'

- PATENT BAŞVURUSU-

Başkan Celal Açık, Gaziantep Bakırcılar Odası olarak bakır işlemeciliği ve sedef kakmacılık mesleğinin coğrafi patentini almak için bir ay önce Türk Patent Enstitüsü'ne başvuruda bulunduklarını dile getirdi.

Başvurularının kabul edilmesi durumumda, her iki mesleğin de Gaziantep'e özgü meslekler olduğunun tescil edilmiş olacağını anlatan Açık, şöyle konuştu:

'Başvurumuzun kabul edilmesini bekliyoruz. Bir aksilik olmasa, 6 ay içinde olumlu sonuç alacağımıza inanıyorum. Bu konuda, Gaziantepli tüm yetkililerden destek bekliyoruz. Biz, çok çalışmak, başarılı olmak ve mesleğimizi yaşatmak istiyoruz. Bunun için oda olarak elimizden geleni yapıyoruz. Sadece mesleğimizi yapmıyor, aynı zamanda kültür hizmeti vermiş olduğumuza inanıyorum.'

Açık, meslek kurslarının özellikle işsiz gençler için büyük bir fırsat olduğunu ve bunun değerlendirilmesi için tüm yetenekli gençlerin, duyarlı olmalarını istedi.

(ŞMÖ-MRT-OSM) - GAZİANTEP

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

İsrail saldırısında masum siviller diri diri yanarken ABD'den tek cümlelik açıklama geldi

İsrail saldırısında masum siviller diri diri yanarken ABD'den tek cümlelik açıklama geldi

10 kişinin öldüğü kazanın tanığı: Muavinin 'Bir aracı solladık ve direksiyon hakimiyetini kaybettik' dediğini duydum

10 kişinin öldüğü kazanın tanığı: Muavinin 'Bir aracı solladık ve direksiyon hakimiyetini kaybettik' dediğini duydum

Adana'da yakalanan suç örgütü lideri İsmail Abdo, 20 bin lira kefalet ödeyip serbest kaldı

Adana'da yakalanan suç örgütü lideri İsmail Abdo, 20 bin lira kefalet ödeyip serbest kaldı

Papua Yeni Gine'de 2 binden fazla insan toprak altında kaldı

Papua Yeni Gine'de 2 binden fazla insan toprak altında kaldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title