Haberler

Bakan Yılmaz'dan TÜBİTAK Gebze Yerleşkesine Ziyaret

Cevdet Yılmaz, "Son Açıklanan 2009 Yılı Rakamına Göre, Dünyada Krizin En Yüksek Olduğu Dönemde Arge Harcamalarına Milli Gelirden Ayırdığımız Pay Binde 85'e Yükseldi" Dedi.

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, "Son açıklanan 2009 yılı rakamına göre, dünyada krizin en yüksek olduğu dönemde ARGE harcamalarına milli gelirden ayırdığımız pay binde 85'e yükseldi" dedi.

TÜBİTAK Gebze Yerleşkesi'ni ziyaret eden Bakan Yılmaz, konferans salonunda Marmara Araştırma Merkezi Başkan Vekili Mehmet Önder Yetiş'den bilgi aldı. Daha sonra MAM yetkilileri, Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi , Ulusal Metroloji Enstitüsü ve yürütülen projeler hakkında sunum gerçekleştirdi.

Yılmaz, basına kapalı sunumun ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, TÜBİTAK Gebze Yerleşkesi'ne ilk kez geldiğini belirterek, yerleşkede stratejik önemi olan araştırmaların yapıldığını bildirdi.

TÜBİTAK'ın ülkenin son derece önemli bir kurumu olduğuna dikkati çeken Yılmaz, şöyle konuştu: "Hükümetimiz döneminde ARGE'ye büyük önem verildi. Çünkü ülkemizi, Cumhuriyetimizin 100. yılında 10 büyük ekonomi arasına sokma gibi bir hedefimiz var. Bugünkü sadece üretim yaparak hedefe ulaşmak mümkün değil. Herkes üretim yapıyor, önemli olan bilgi üretmek, bilgi üretmeyen ülkeler 'gelişmiş ülke' kategorisine giremez. Dolayısıyla bu anlamda TÜBİTAK'ın ve üniversitelerimizin, araştırma merkezlerimizin stratejik önemi var. Bunlar ülkemizin kalkınması ve gelişmesi, dünyada hak ettiğimiz yere ulaşmamız, halkımızın refah düzeyini artırmamız, özel sektörün rekabet gücünü artırabilmemiz için son derece önemli kurumlardır."

-SANAYİ STRATEJİSİ-

Konferans salonunda "önemli etkilerde bulunacak" diye nitelendirdiği projeler hakkında bilgi aldığını ifade eden Yılmaz, bir projede yakalanabilecek başarı ve ivmenin milyonlarca, yüz milyonlarca dolar kazandırabileceğine işaret etti.

Bakan Cevdet Yılmaz, geçen yıl sanayi stratejisini ilan ettiklerini anımsatarak, şöyle devam etti: "Hükümetimiz döneminde ilk defa bir ulusal sanayi stratejisi hazırlandı. Orada da temel amacımız katma değeri daha yüksek ürünler üretmek, sanayimizin teknolojik içeriğini artırmak ve katma değeri daha yüksek ürünler üretmektir. İşte onun yolu da araştırma ve geliştirmeden geçiyor. Ülkemizde çok tartışılan bir konu var, cari açık meselesi. Cari açığımız daha çok enerji ithal eden bir ülke olmamızdan kaynaklanıyor. Bunu da aşmamızın yolu aslında ARGE projelerinden geçiyor. Yüksek katma değerli ürünler üretip, rekabet gücümüzü artırarak ve bunları dünyaya daha fazla pazarlayarak cari açık problemini daha sıkıntısız hale getirmemiz mümkün olacaktır. Tüm bunlar dediğim gibi ARGE ile ilgili."

Yılmaz, 2002 yılında iktidara geldiklerinde ARGE harcamalarının milli gelire oranının binde 50'nin altında olduğuna değinerek, şunları kaydetti:

"Bugün geldiğimiz noktada, küresel krize, dünyada bu kadar sıkıntı yaşanmasına rağmen ARGE'ye önem verdik, vermeye de devam ediyoruz. Son açıklanan 2009 yılı rakamına göre, dünyada krizin en yüksek olduğu dönemde ARGE harcamalarına milli gelirden ayırdığımız pay binde 85'e yükseldi. Bu Türkiye'nin geleceğine yapılan yatırımdır, kısa vadeli düşünmediğimizin, orta ve uzun vadeli düşündüğümüzün en açık göstergesidir. Buna da devam edeceğiz, çok yönlü şekilde kalkınma hamlesinin devam etmesi, uzun vadeli hedeflerimize ulaşabilmek için bu projeleri çok önemsiyoruz."

Yılmaz, gerçekleşen sunumda, projelerin önemli bir kısmında sorumlu olduğu Devlet Planlama Teşkilatı'nın (DPT) desteğini görmesinin ayrıca mutluluk verdiğini dile getirdi. Cevdet Yılmaz, bir gazetecinin Libya tezkeresi ve NATO'nun İzmir'i üs olarak kullanmasına ilişkin düşüncelerini sorması üzerine, "O olay direkt benimle ilgili değil, o soruyu ilgili arkadaşlarımıza sorarsanız iyi olur. Benim bugünkü gezimle ilgili konuşursak daha faydalı olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Yılmaz, açıklamalarının ardından enstitüleri ziyaret ederek, yetkililerden bilgi aldı. Yerleşke içinde DPT katkısıyla yapılan yolu inceleyen Yılmaz, TÜBİTAK Başkanı Nükhet Yetiş ve beraberindekilerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Peyzaj çalışması yapan işçilerle sohbet eden Yılmaz, bir fidanın dikimini gerçekleştirdi.

- KOCAELİ

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Güncel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İbrahim Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İbrahim Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

Başrolde yine aynı isim var! Galatasaray ve Fenerbahçe oyuncuları arasında kavga çıktı

Başrolde yine aynı isim var! Galatasaray ve Fenerbahçe oyuncuları arasında kavga çıktı

Bakmadan Geçme

Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri! Galatasaray Fenerbahçe seyirci sayısı kaç? Galatasaray Fenerbahçe tribünlerinde kaç kişi var, kaç bilet satıldı? Bein Sports CANLI izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Galatasaray Fenerbahçe maçını şifresiz veren kanallar! Galatasaray Fenerbahçe maçı nereden izlenir? Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi kimdir? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! (BELLİ OLDU) Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'lerde kimler var? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı?
Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title