Haberler

Bakan Yılmaz'dan TÜBİTAK Gebze Yerleşkesine Ziyaret

Cevdet Yılmaz, "Son Açıklanan 2009 Yılı Rakamına Göre, Dünyada Krizin En Yüksek Olduğu Dönemde Arge Harcamalarına Milli Gelirden Ayırdığımız Pay Binde 85'e Yükseldi" Dedi.

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, "Son açıklanan 2009 yılı rakamına göre, dünyada krizin en yüksek olduğu dönemde ARGE harcamalarına milli gelirden ayırdığımız pay binde 85'e yükseldi" dedi.

TÜBİTAK Gebze Yerleşkesi'ni ziyaret eden Bakan Yılmaz, konferans salonunda Marmara Araştırma Merkezi Başkan Vekili Mehmet Önder Yetiş'den bilgi aldı. Daha sonra MAM yetkilileri, Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi , Ulusal Metroloji Enstitüsü ve yürütülen projeler hakkında sunum gerçekleştirdi.

Yılmaz, basına kapalı sunumun ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, TÜBİTAK Gebze Yerleşkesi'ne ilk kez geldiğini belirterek, yerleşkede stratejik önemi olan araştırmaların yapıldığını bildirdi.

TÜBİTAK'ın ülkenin son derece önemli bir kurumu olduğuna dikkati çeken Yılmaz, şöyle konuştu: "Hükümetimiz döneminde ARGE'ye büyük önem verildi. Çünkü ülkemizi, Cumhuriyetimizin 100. yılında 10 büyük ekonomi arasına sokma gibi bir hedefimiz var. Bugünkü sadece üretim yaparak hedefe ulaşmak mümkün değil. Herkes üretim yapıyor, önemli olan bilgi üretmek, bilgi üretmeyen ülkeler 'gelişmiş ülke' kategorisine giremez. Dolayısıyla bu anlamda TÜBİTAK'ın ve üniversitelerimizin, araştırma merkezlerimizin stratejik önemi var. Bunlar ülkemizin kalkınması ve gelişmesi, dünyada hak ettiğimiz yere ulaşmamız, halkımızın refah düzeyini artırmamız, özel sektörün rekabet gücünü artırabilmemiz için son derece önemli kurumlardır."

-SANAYİ STRATEJİSİ-

Konferans salonunda "önemli etkilerde bulunacak" diye nitelendirdiği projeler hakkında bilgi aldığını ifade eden Yılmaz, bir projede yakalanabilecek başarı ve ivmenin milyonlarca, yüz milyonlarca dolar kazandırabileceğine işaret etti.

Bakan Cevdet Yılmaz, geçen yıl sanayi stratejisini ilan ettiklerini anımsatarak, şöyle devam etti: "Hükümetimiz döneminde ilk defa bir ulusal sanayi stratejisi hazırlandı. Orada da temel amacımız katma değeri daha yüksek ürünler üretmek, sanayimizin teknolojik içeriğini artırmak ve katma değeri daha yüksek ürünler üretmektir. İşte onun yolu da araştırma ve geliştirmeden geçiyor. Ülkemizde çok tartışılan bir konu var, cari açık meselesi. Cari açığımız daha çok enerji ithal eden bir ülke olmamızdan kaynaklanıyor. Bunu da aşmamızın yolu aslında ARGE projelerinden geçiyor. Yüksek katma değerli ürünler üretip, rekabet gücümüzü artırarak ve bunları dünyaya daha fazla pazarlayarak cari açık problemini daha sıkıntısız hale getirmemiz mümkün olacaktır. Tüm bunlar dediğim gibi ARGE ile ilgili."

Yılmaz, 2002 yılında iktidara geldiklerinde ARGE harcamalarının milli gelire oranının binde 50'nin altında olduğuna değinerek, şunları kaydetti:

"Bugün geldiğimiz noktada, küresel krize, dünyada bu kadar sıkıntı yaşanmasına rağmen ARGE'ye önem verdik, vermeye de devam ediyoruz. Son açıklanan 2009 yılı rakamına göre, dünyada krizin en yüksek olduğu dönemde ARGE harcamalarına milli gelirden ayırdığımız pay binde 85'e yükseldi. Bu Türkiye'nin geleceğine yapılan yatırımdır, kısa vadeli düşünmediğimizin, orta ve uzun vadeli düşündüğümüzün en açık göstergesidir. Buna da devam edeceğiz, çok yönlü şekilde kalkınma hamlesinin devam etmesi, uzun vadeli hedeflerimize ulaşabilmek için bu projeleri çok önemsiyoruz."

Yılmaz, gerçekleşen sunumda, projelerin önemli bir kısmında sorumlu olduğu Devlet Planlama Teşkilatı'nın (DPT) desteğini görmesinin ayrıca mutluluk verdiğini dile getirdi. Cevdet Yılmaz, bir gazetecinin Libya tezkeresi ve NATO'nun İzmir'i üs olarak kullanmasına ilişkin düşüncelerini sorması üzerine, "O olay direkt benimle ilgili değil, o soruyu ilgili arkadaşlarımıza sorarsanız iyi olur. Benim bugünkü gezimle ilgili konuşursak daha faydalı olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Yılmaz, açıklamalarının ardından enstitüleri ziyaret ederek, yetkililerden bilgi aldı. Yerleşke içinde DPT katkısıyla yapılan yolu inceleyen Yılmaz, TÜBİTAK Başkanı Nükhet Yetiş ve beraberindekilerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Peyzaj çalışması yapan işçilerle sohbet eden Yılmaz, bir fidanın dikimini gerçekleştirdi.

- KOCAELİ

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Güncel Haberler

Eskişehir'de kızı ve torununu katleden cani dedenin, cinayeti neden işlediği ortaya çıktı

Eskişehir'de kızı ve torununu katleden cani dedenin, cinayeti neden işlediği ortaya çıktı

İsrail'den Lübnan'a saldırı! Çok sayıda yaralı var

İsrail'den Lübnan'a saldırı! Çok sayıda yaralı var

Süleyman Soylu'dan Cumhur İttifakı'na destek mesajı: Erdoğan ve Bahçeli tarih inşa ediyor

Süleyman Soylu'dan Cumhur İttifakı'na destek mesajı: Erdoğan ve Bahçeli tarih inşa ediyor

Bakmadan Geçme

CUMA MESAJLARI 14 Haziran: En anlamlı, en yeni Cuma mesajları neler? Hadisli ve dualı Cuma sözleri! Kısa, ayetli ve dualı Cuma mesajları hangisi? Survivor kupası altın mı, değeri ne kadar? 14 Haziran Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 14 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Ogeday babası kimdir? Survivor Ogeday'ın babasının adı ne, kaç yaşına? #129300 14 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Survivor kim kazandı, kim şampiyon oldu 14 Haziran Cuma 2024? 14 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Survivor şampiyonu kaç para alıyor 2024? HSK atama kararnamesi 14 Haziran Cuma yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! #128220 Karaman bayram namazı saat kaçta 2024? Karaman bayram namazı saati Diyanet tarafından açıklandı
Mezuniyet törenindeki kıyafet krizine valilik el attı! Soruşturma için 2 müfettiş görevlendirildi

Mezuniyet törenindeki kıyafet krizine valilik el attı! Soruşturma için 2 müfettiş görevlendirildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title