Haberler

Bakan Nurettin Canikli'den Esnafa Müjde

Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli, kredi ve kefalet kooperatifleri ortaklarının borçlarının yapılandırılmasına ilişkin Bakanlık konferans salonunda basın toplantısı düzenledi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli, kredi ve kefalet kooperatifleri ortaklarının borçlarının yapılandırılmasına ilişkin Bakanlık konferans salonunda basın toplantısı düzenledi. Canikli, "Şu andan itibaren 31 Nisan 2014 itibariyle esnafın kefalet kooperatiflerine ödenmemiş 460 milyon liralık ana para borcunun, müracaat tarihi olan 31 Ekim 2014 tarihine kadar ödenmesi durumunda faizinin tamamı silinecek" dedi.

Canikli, "Şu anda 91 bin esnafımızın borcunu vadesinde Halkbank'a ödeyememesi söz konusu. Bu kardeşlerimizin bu borcu ödemesinde ciddi sıkıntılar yaşanıyor. 91 bin esnafımızın kefalet kooperatiflerine 461 milyon liralık ana para borcuna karşılık, 400 milyon liralık bir gecikme borcu bulunmaktadır. Sonuç itibariyle, gecikme faiziyle birlikte 860 milyon liralık bir borçtan, ilgili 221 bin kişiden

bahsediyoruz. Torba Yasa ile kamu alacaklarında yapılandırma gündeme gelince, benzer bir modelin bu borçlar için de uygulanıp uygulanamayacağı konusunda TESKOMB yetkilileriyle görüşmelerimiz oldu. Sonuçta, 91 bin esnafı ilgilendiren 860 milyon liralık bu borcun faizine tekabul eden 400 milyon liralık kısımının tamamen silinmesi ve geri kalan kısımının ödenmesi kararlaştırıldı. Şu andan itibaren, 31 Nisan 2014 tarihi itibariyle esnafın kefalet kooperatiflerine ödenmemiş 460 milyon liralık ana para borcunu, müracaat tarihi olan 31 Ekim 2014 tarihine kadar ödenmesi durumunda faizin tamamı silinecek. Tüm esnaf ve sanatkar kardeşlerimize hayırlı olsun. Esnaf ve sanatkarlarımız açısından bugünden itibaren yeni bir sayfa açılmış olacak."

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği "Bu tamamen bir af gibidir. Esnafı rahatlatmak açısından önemli. Bu rakam yılların birikimi... Yıllardır ödenmeyen, kronikleşmiş durumda olan borçları sıfırlandıran bir yapıdır" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nurettin Canikli Halk Bankası Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Bakmadan Geçme

Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki! ADANASPOR – BANDIRMASPOR CANLI: Adanaspor – Bandırmaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Adanaspor Bandırmaspor canlı yayın linki! 11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! 11 Mayıs hangi burç? 11 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 11 Mayıs tarihi hangi burç olur? ANNELER GÜNÜ DUYGUSAL, KISA MESAJLAR! Anneler Günü resimli, uzun ve öz mesajları neler? Anneler Günü'ne özel kısa sözler neler?
Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title