Haberler

Bakan Çelik'ten Molotofzede Aileye Ziyaret

Devlet Bakanı Faruk Çelik, PKK yandaşları tarafından geçen cuma günü evlerine molotof kokteyli atılan Yakışmaz ailesini ziyaret etti.

Devlet Bakanı Faruk Çelik, PKK yandaşları tarafından geçen cuma günü evlerine molotof kokteyli atılan Yakışmaz ailesini ziyaret etti. 'Geçmiş olsun' dileğinde bulunduğu aile ile birlikte kahvaltı yapan Bakan Çelik, "Şiddet kimseye fayda getirmez. Türkiye bu olaylardan yıllarca çekti. İnşallah bir yerde bu işe nokta konur" dedi.

Geçen cuma günü Hayati Harrani Mahallesi'nde, 2'nci katında SODES projesi kapsamında kurulan Kadın Kültür Evi'nin bulunduğu binanın giriş katında oturan 6 çocuklu Yakışmaz ailesinin evine molotof kokteylli saldırı düzenledi. Camları kırılarak evin içine düşen molotof kokteyllerinin çıkardığı ve aile fertlerinin korkuya kapıldığı yangın, çevredekiler ve itfaiyenin müdahalesi ile söndürüldü. Çıkan yangında, Yakışmaz ailesinin en büyük çocuğu olan 14 yaşındaki kızı Fatma'nın saçlarının bir bölümü de yandı. Molotoflu saldırıyı düzenleyen ve polis tarafından yakalanan 4 kişiden 3'ü tutuklandı. konuldu. Bu sırada olayın ardından psikolojileri bozulan Yakışmaz ailesinin çocukları da, Hilvan'daki akrabalarının yanına gönderildi.

Kadın Kültür Evi'nin hedef alındığı saldırıda molotof kokteyllerinin hedefi olan Kürt kökenli Yakışmaz ailesinin fertleri, olay sonrası pencerelerinin önüne korkuluk yaptırarak, olası yeni saldırılara karşı önlem aldı. Seçim bölgesi olan Şanlıurfa'da bulunan ve olayı duyan Devlet Bakanı Faruk Çelik, bu sabah Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, AK Parti Milletvekili Abdülkadir Emin Önen ve bazı bürokratlarla birlikte Yakışmaz ailesini ziyarete gitti. Aile reisi olan inşaat işçisi Murat Yakışmaz tarafından karşılanan Bakan Çelik, evde bulunan ailenin küçük kızı Elif'e hediyeler verdi. Bakan Çelik'e, olayı anlatan Hanım Çelik, çok korktuklarını ve çocuklarının psikolojisinin bozulduğunu belirterek, "Hepimiz aynı Allah'a inanıyoruz. Hepimiz Hz. Adem'den bu yana kardeşiz. Niye bize saldırdılar? Artık geceleri bu evde uyumaya korkuyoruz. Evde durmaktan korktukları için çocuklarımı Hilvan'a akrabalarımızın yanına gönderdik" dedi.

Aileyi dinleyen Bakan Çelik ise, olayın tasvip edilmesinin mümkün olmadığını ifade etti. Günlerdir bölgede bulunduğunu ve vatandaşlarla temas kurduğunu anlatan Bakan Çelik, yöre insanının arasında ayrım bulunmadığına dikkat çekerek, şunları söyledi: "Burada da gördüm ki, hepimiz bir ve beraberiz. Bu bölgenin, Türkiye'nin diğer bölgelerinden hiçbir farkı yok. Burada da insanlar devlet ve milletine bağlı, herkes barıştan yana. Bu tür saldırıların kimseye faydasının olmadığı gayet açıktır. Saf, temiz, iyi niyetli insanlarımızın bu tür saldırılarla karşılaşması hepimizi üzüyor. Artık ülkemizde barış ve dostluk için el birliği, gönül birliği yapmamız lazım. Türkiye'de artık her şey konuşulup, tartışılabiliyor. Eskiden böyle değildi. Şiddet yanlısı olmak kimseye bir şey kazandırmaz, yapılan mağduriyete dönüşür. Oysa Türkiye yıllarca bu tür olaylardan çok çekti, çok yaşadı ve yaşıyor. İnşallah bir yerde bu işe bir nokta konulur. "

YER SOFRASINDA KAHVALTI

Bakan Çelik ve beraberindekiler daha sonra evin bir başka odasında kurulan yer sofrasında kahvaltı yaptı. Yer sofrasına bağdaş kurarak oturan Bakan Çelik, pişmiş biber ve patlıcandan oluşan kahvaltı yaparken, eve gelen yaşlı bir kadını sofraya davet etti. Bakan Çelik, yaşlı kadına Kürtçe 'Ye' anlamına gelen 'Buhe' yerine yanlışlıkla 'Vur' anlamındaki 'Lehe' diye seslenmesi odada bulunanları güldürdü. Bakan Çelik, kahvaltı sonrası bu kez Yakışmaz ailesinin evinin üst katında bulunan Kadın Kültür Evi'ni ziyaret edip, burada kurs gören kadın ve genç kızlar ile sohbet etti. Çelik, ziyaretinin ardından çeşitli temaslarda bulunmak üzere Siverek İlçesi'ne gitti.

DHA - Şanlıurfa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Politika Güncel Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title