Haberler

Bakan'ın Açıklaması Panik Yarattı! Nusaybin'den Kaçış Başladı

Güncelleme:

İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın, "İdil dışında Nusaybin var, bir takım yerlerde böyle barikat, çukurlar var ve bunlar kaldırılacak" açıklamaları üzerine halk Nusaybin'den kaçmaya başladı.

İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın, "İdil dışında Nusaybin var, bir takım yerlerde böyle barikat, çukurlar var ve bunlar kaldırılacak" açıklamaları üzerine sokağa çıkma yasağı uygulanacağı endişesiyle halk Nusaybin'den kaçıyor.

HER GÜN YAKLAŞIK 100 AİLE AYRILIYOR

Sokağa çıkma yasağının 6 kez uygulandığı Nusaybin İlçesi'nde, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın birkaç gün önce yaptığı açıklamadaki, " Cizre'de sona gelmek üzereyiz, Sur'da ise biraz daha devam ediyor. İdil dışında Nusaybin var, bir takım yerlerde böyle barikat, çukurlar var ve bunlar kaldırılacak" sözleri yeniden sokağa çıkma yasağı konulacağı şeklinde değerlendirildi. Başlatılacak olası operasyon öncesi, özellikle PKK'lıların hendek kazıp barikat kurduğu mahallelerden her gün yaklaşık 100 aile ayrılıyor.

AKRABALARININ YANINA SIĞINIYORLAR

Nusaybinliler, olası sokağa çıkma yasağının Cizre'deki gibi uzun sürebileceği ve can güvenliği endişesinden dolayı ilçede, barikatların olmadığı mahalle ve köylerdeki akrabalarının evlerine sığınıyor. Köylerde akraba ve yakını olmayanlar da çevre il ve ilçelere taşınmak zorunda kalıyor.

Göç nedeniyle ilçe otobüs terminalinde de yoğunluk görülüyor. İlçe sakinlerinin alabildikleri ve yanında taşıyabilecekleri ev eşyaları ile ilçeden göç ettikleri gözleniyor.

İşte bölgeden kareler:


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Efkan Ala Nusaybin Cizre Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (103)

PILLOW FIGHTER:

lütfen batıya gelmeyin, suriyeye gidin

85
76
yanıtYanıtla
zaza bingöl:

etegini alan idile gelsin, fistanli avi basliyor

78
28
yanıtYanıtla
vatandaşMobil-ANDROID:

kobane deki devletinize gidin batıya gelmeyin

55
24
yanıtYanıtla
Mertt:

Bu ates tüm ülkeyi yakar basta asker polis olmak uzere ve hala buna sevinen ahmak beyinler var....

yanıt22
yanıt18
Zihniyet:

Hala destek verin bunlara. İşte böyle mağdur olursunuz. Destek verdiğiniz sürece hiçbir yere saklanamazsiniz. Hamam böceği gibi yaşamayın, dik durun bunlara destek vermeyin. Bu vatan hepimize yeter.

56
9
yanıtYanıtla
YAŞASIN RUS ABD KÜRT KARDEŞLİĞİ:

SURİYEDE RUSLAR AMERIKILAR İNGİLİZLER İŞİTÇİLER OLUNCA KİMSENİN ZORUNA GİTMİYOR AMA KÜRTLER OLUNCA BİRİLERİN ZORUNA GİDİYOR KÜRT TÜRK KARDEŞ DEĞİLİDİR

23
36
yanıtYanıtla
KurdeNisebine:

ben hala nusaybindeyim ama kacan kacsin ölsek bile cikmayiz bu topraklardan

34
22
yanıtYanıtla
Huso:

İyi oraya gömeriz seni

yanıt3
yanıt0
pöh-jöh:

sakın kaçma. . . haftaya oradayım. . . bodrumda yakalarım seni. . .

yanıt7
yanıt3
Cizreli:

Bir cizrali olarak uyanın görün pkklileri gördüğünüz yerde ihbar edin yoksa hayatınız mahvolur bilin ki pkk şeytanın askeridir

40
14
yanıtYanıtla
Tüm 103 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title