Haberler

Baka'dan Hibe Destekleri

Mali Destek Programına Göre, Yenilebilir Enerji ile Turizm, Mermercilik, Orman Ürünleri ve Mobilya Sanayi Projelerine Hibe Destek Verecek.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) 2010-2013 Bölge Planı'nda belirlenen hedef ve stratejilere ulaşmak amacıyla, 7'Sanayi ve Turizm Sektörlerinde rekabetçiliğin Artırılması Mali destek Programına göre, Tıbbi ve Aromatik Bitki Tarımına Dayalı Kozmetik ve İlaç Sanayi, Yenilebilir Enerji ile Turizm, Mermercilik, Orman Ürünleri ve Mobilya Sanayi projelerine hibe destek verecek.

BAKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Antalya Valisi Ahmet Altıparmak yaptığı yazılı açıklamada, Antalya, Isparta ve Burdur illerinin ekonomik kalkınmasını sağlamak amacıyla kurulan BAKA, 'Sürdürülebilir Yerel Kalkınmada Öncü, İstihdam ve Rekabet Gücünü Artırarak Türkiye'nin Yaşam Kalitesi En Yüksek Bölgesi Olmak' olarak belirlenen vizyonu doğrultusunda, yerli ve yabancı yatırımcılara yönelik olarak her üç ilde devam eden çalışmalarına bir yenisini daha eklediğini bildirdi. Vali Altıparmak, şunları kaydetti:

'BAKA'nın dört aylık bir zaman dilimi içinde yoğun bir emek ortaya koyarak hazırlamış olduğu 2010-2013 Bölge Planı'nda belirlenen hedef ve stratejilere ulaşmak amacıyla, Bölge Planı'nda belirlenen öncelikli sektörleri desteklemek için BAKA Yönetim Kurulunca karar alınmış ve bu çerçevede 'Sanayi ve Turizm Sektörlerinde Rekabetçiliğin Artırılması Mali Destek Programı'na çıkılarak yatırımcılarımızın hizmetine sunulmuştur. Mali Destek Programı, BAKA Bölgesinde Tıbbi ve aromatik bitki tarımına dayalı kozmetik ve ilaç sanayi, Yenilenebilir enerji, Orman ürünleri ve mobilya sanayi, Turizm, Mermercilik, Tarıma dayalı sanayi sektörlerde yatırım yapmak isteyen tüm yatırımcılarımıza açık olacaktır.'

Mali Destek Programının genel amacının, BAKA Bölgesinin ulusal ve uluslararası tanınırlığının sağlanması ve bölgede üretilen mal ve hizmet gruplarının katma değerlerinin artırılması yoluyla bölgede faaliyet gösteren işletmelerin rekabetçiliklerinin geliştirilmesi olduğunu ifade eden Vali Altıparmak, 'Bu amaç doğrultusunda, 'İşletmelerde Kurumsallaşmanın ve Rekabet Gücünün Artırılması' ve 'Bölgede Turizm Sezonunun 12 Aya Yayılması ve Alternatif Turizm Olanaklarının Değerlendirilmesi', öncelikli hedefler olarak belirlenmiş bulunmaktadır' dedi. BAKA'nın belirtilen sektörler için uygulayacağı Mali Destek Programına, 'Kâr Amacı Güden Kuruluşlar'ın yanı sıra, 'Kâr Amacı Gütmeyen Kuruluşlar' da müracaat edebilecekler.

Proje teklif çağrıları 23 Aralık 2010 tarihi itibariyle başlamış bulunmaktadır. Kâr Amacı Güden Kurumlara Yönelik proje başvuruları için son başvuru tarihi 23 Mart 2011, Kâr Amacı Gütmeyen Kurumlara yönelik proje başvuruları için son başvuru tarihi ise 18 Mart 2011 olarak belirlendi.

Mali Destek Programı kapsamında, Kâr Amacı Güden Kurumlara Yönelik projeler için 7 milyon TL, Kâr Amacı Gütmeyen Kurumlara Yönelik projeler için ise 3 milyon TL olmak üzere toplam 10 milyon TL kaynak tahsis edildi.

Mali Destek Programı kapsamında BAKA tarafından yatırımcılara sağlanacak destekler, her bir proje için asgari 40 bin TL, azami 400 bin TL olabilecek. Ayrıca, Kar Amacı Güden Kurumlara sağlanacak destek tutarı, projenin toplam uygun maliyetinin yüzde 25'ininden az ve yüzde 50'inden fazla olamayacak. Kâr Amacı Gütmeyen Kurumlarda ise destek tutarı, projenin toplam uygun maliyetinin yüzde 25'inden az ve yüzde 75'inden fazla olamayacak.

(FC-BNY-NÖZ) - ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Bakmadan Geçme

15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 15 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title