Haberler

Bağlar Eğitim Destek Evi Öğrencileri Newroz'u Kutladı

Güncelleme:

Bağlar Belediyesi'ne bağlı Eğitim Destek Evi'nde okuyan öğrenciler Newroz etkinlikleri kapsamında bir şenlik düzenledi.

Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediyesi'ne bağlı Eğitim Destek Evi Bahçesi'nde düzenlenen Newroz Şenliği için öğrenciler, okul duvarına "Biji Newroz" afişini asarken, "Newroza Şima" , "Newroz Piroz be", "Bijî Kobanî" , "Bijî Kawa" yazılarıyla duvarları süsledi. Ayrıca Kobanî direnişinde fedai eylem düzenleyerek yaşamını yitiren Arîn Mirkan'ın fotoğrafı Newroz yazılarıyla süslenerek duvara asıldı.

Eğitim Destek Evi'nde eğitim gören Kobanî'li öğrenci ve ailelerinde katıldığı şenlikte, Bağlar Belediyesi Başkan Yardımcısı Nevriye Çur, Eğitim Destek Evi eğitmenleri, Fatih, Körhat ve Alipınar Mahalle Meclisi ile Eğitim Sen Diyarbakır Şube temsilcisi de hazır bulundu.

Şenlik kapsamında Eğitim Destek Evi'nde eğitim gören 100 Kobanî'li öğrenciye belediye tarafından öğlen yemeği verildi. Yemekten sonra yöresel kıyafetlerle süslenen öğrenciler "Biji Newroz" sloganları atarak kutlamanın yapılacağı okul bahçesine indi. Şenlik, Eğitim Destek Evi erbane grubunun halayı ile başladı. Newroz Şenliği, öğrenciler tarafından oluşturulan gitar grubun şarkı dinletisi ile sürdü. Daha sonra Amed'li öğrenciler Kobanî'ye özgün folklor oyununu oynadı. Şenlik halaylarla devam etti.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Nevruz Bayramı Diyarbakır Yerel Kültür Sanat Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title