Haberler

Bafra'dan 'Pakistan İçin El Ele Kampanyası'

Bafra İlçesinde Sivil Toplum Örgütleri ve Belediyeler Tarafından Pakistan'a Yardım Kampanyası Başlatıldı

Bafra ilçesinde sivil toplum örgütleri ve belediyeler tarafından Pakistan'a yardım kampanyası başlatıldı.

Bafra Ticaret Sanayi Odasında düzenlenen basın toplantısında, Bafra TSO Başkanı Rızvan Aksoy, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, MHP Samsun eski Milletvekili ve Bafra Sanayici ve İşadamları Derneği (BASİAD) Başkanı Ahmet Aydın, Çetinkaya Belde Belediye Başkanı Hadi Sezer ve Bafra Ziraat Odası Başkanı Sait Karagöl sel felaketiyle karşı karşıya kalan, binin üzerindeki insanın hayatını kaybettiği Pakistan için yardım kampanyası başlattıklarını bildirdi.

Bafra TSO Başkanı Rızvan Aksoy, dost ve kardeş ülke Pakistan'da 2 Ağustos 2010 tarihinde başlayan ve günlerce devam eden sellerden 20 milyon civarında Pakistan vatandaşının etkilendiğini, 2 binin üzerinde insanın hayatını kaybettiğini söyledi.

Pakistanlıların bir din kardeşi olduğunu belirten Aksoy, 'Pakistan ve Afganistan bizim Kurtuluş Savaşı sonrası özellikle bayanlar, küpelerini ve yüzüklerini satarak, Türk milletine kardeşliğini göstermiştir. Bugün de sıra bize geldiğini düşündüğümüzden dolayı Pakistan için el ele kampanyasını başlatıyoruz. Bafra'nın güçlü bir şekilde sesinin çıkmasını düşünüyoruz' dedi.

Bafra Sanayici ve İşadamları Derneği (BASİAD) Başkanı Ahmet Aydın ise afetin çok fazla maddi ve manevi kayba sebep olması dolayısıyla halen binlerce insanın barınma, açlık, susuzluk ve salgın hastalık gibi problemlerle karşı karşıya olduğunu ifade etti.

'Haydi Samsun- Bafra uzat elini Pakistan'a' çağrısında bulunan Aydın, Pakistan'ın dost devlet olarak algılandığını ve bugün bu dost devletin çok büyük bir afetle karşı karşıya bulunduğunu vurguladı.

Aydın, şunları söyledi:

'Kimse Yok mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Pakistan'a yiyecek, yiyecek, ilaç, kişisel temizlik maddeleri konusunda ihtiyaçları belirlemiş. Yiyecek maddeler arasında süt tozu bebekler ve aileleri, bisküvi, gofret, çay, şeker, yağ, kırmızı mercimek, barbunya, fasulye, sıvıyağ, tenekede bal ve reçel var. Yiyecek dışı maddeler ise, ayakkabı sıcak memleket olduğu için topuklu, zor giyilip çıkarılabilen bağcıklı ayakkabılar yerine sandalet tipi olsa iyi olur. Çocuk giyimi gönderilebilir. Bayan giyim sadece iç çamaşır olabilir. Erkek giyimde aynı şekilde iç çamaşır olabilir. Giyim, battaniye, yatak ve çarşaf yiyecek dışı maddelerdir. Serum, antibiyotik, bağırsak antiseptikleri, kolera ve ıslah gibi bulaşıcı hastalıklar için önemli, kişisel temizlik maddeleri sabun, diş macunu, diş fırçası, bebek bezi, el havluları, bulaşık ve çamaşır deterjanı, çocuklar için pişik krem ve ilaç çeşitleri ihtiyacı vardır. Biz bu yardımı Bafra'dan tedarik edip kısa bir zamanda Pakistan'a göndereceğiz. İkinci el eşya kesinlikle olmayacak. Pakistan için el ele kampanyamız için Nakdi Yardımlar için T.C. Ziraat Bankası Bafra Şubesi 34202314-5028 nolu hesaba ulaşabilirsiniz.'

Türkiye'nin sıkıntılı olduğu durumlarda Pakistan'ın destek olduğunu, uluslararası sorunlarda yardımcı olan ülke konumunda bulunduğunu belirten Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ise, 'Pakistan ile bir kan bağımız olmasa bile kültürel bağlarımız, dostluğumuz çok kuvvetlidir. Şimdi yardım etme sırası bizde, onun için Pakistanlı kardeşlerimiz için elimizden gelen yardımı yapmalıyız. Yardım konusunda Pakistan için ne yapsak azdır. Belediye olarak bu kampanyaya desteğimiz olacaktır' dedi.

Çetinkaya Belde Belediye Başkanı Hadi Sezer ise, 'Arkadaşlarımız tır konusunu söylemedi ama 2 veya 3 tır yardım yapacağımıza inanıyorum. Pakistan bizim hem komşumuz, hemde dindaşımızdır. Zor günlerimizde en yakın olan devlet Pakistan olmuştur' şeklinde konuştu.

(NA-DLK-ÜNS) - SAMSUN

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Görüntü Türkiye'den! Ağaçtaki dev yılanı görenler gerçek olduğuna inanamıyor

Görüntü Türkiye'den! Ağaçtaki dev yılanı görenler gerçek olduğuna inanamıyor

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yeni müfredatı onayladı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yeni müfredatı onayladı

Sokak hayvanlarıyla ilgili çarpıcı anket! Üç kişiden ikisi 'Çözüm kısırlaştırma' diyor

Sokak hayvanlarıyla ilgili çarpıcı anket! Üç kişiden ikisi "Çözüm kısırlaştırma" diyor

Üç ilimize sınırı olan bölgede petrol bulundu

Üç ilimize sınırı olan bölgede petrol bulundu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title