Haberler

Aziz Sancar "Dahiler ve Üstün Zekalılar Günü" Nde Konuştu

"Başarılı olmak nobel almak değildir.

"Başarılı olmak nobel almak değildir. Başarılı olmak ailenize, memleketinize, vatanınıza, insanlığa hizmet etmek demektir. "

"Sadece Türkiye'de degil bütün İslam dünyası son 500 yılda bilime katkı yapmış değildir, bu bir gerçektir. "

"İnşallah 2023'de olur. 2023 de olmazsa 2033'de olsun. Ama daha 25, 30, 50 yıl bekleyemeyiz. Amerika ve Avrupa düzeyine geçmemiz lazım "

Haber / Kamera: İdris TİFTİKCİ,İstanbulDHA

Tüm Üstün Zekalılar Derneği (TÜZDER), "Dahiler ve Üstün Zekalılar Günü" kapsamında "Dahiler Dahildir" sloganıyla üstün zekalı çocukları, ailelerini ve eğitimcileri bir araya getirdi. Yıldız Teknik Üniversitesi Davut Paşa Kampüsü Kongre Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğin onur konuğu ise Nobel Ödüllü Bilim Adamı Prof. Dr. Aziz Sancar oldu.

Program kapsamında konuşma yapan Sancar, kendinden önce konuşan TÜZDER'in Genel Müdürü Tunahan Coşkun'un söylediklerine atıfta bulunarak "Buraya gelişimle ilgili Tunahan bey anlattı nasıl olduğunu aslında biraz değişik oldu. Onun anlattığı gibi olmadı. Tunahan bey bizim üniversiteye geldi, bizim binayı buldu. Ofisime gelmeye çalıştı, benim sekreterim 'yok' dedi. Çünkü Türkler basıyordu ofisi. Tunahan bey de aşağıdaki koridorda oturdu. Ben bu adamı görene kadar buradan ayrılmayacağım şeklinde eninde sonunda bu binadan çıkacak ve ben onu yakalarım ve konuşurum diye orda bekledi. Sekreter geldi 'hocam bunlar gitmiyor' dedi. 'Ne yapalım gideyim konuşayım' dedim. Konuştuk, bunun gerçekten önemli bir girişim olduğunu anlattı ve ikna etti. Gerçekten takdir ediyorum ve onun gibi bir çok sivil kurumlarımız var. Memleketimizin kalkınması, çocuklarımızın gelişmesi için çok kurumlarımız var, onları görünce gerçekten çok memnun oluyorum. Ben Türkiye'den ayrılalı 40 yıldan fazla oldu. Benim zamanımda böyle şeyler yoktu. Şimdi bunları görünce gerçekten seviniyorum, inşallah bunlar ülkemizin kalkınmasında ve çocuklarımızın gelişmesinde bizim memleketimizin dünyanın her ülkesiyle yarışmasında katkısı olacak. Oraya yakın bir zamanda, artık daha bekleyemeyiz 2023 diyoruz. İnşallah 2023'de olur, 2023 de olmazsa 2033'de olsun. Ama daha 25, 30, 50 yıl bekleyemeyiz. Amerika ve Avrupa düzeyine geçmemiz lazım ve o bakımdan bilimle, teknolojiyle ilgilenen çocuklarımızı desteklememiz; onların gelişmelerini kolaylaştırmamız lazım" dedi.

SANCAR: ÇOCUKLARIMIZI BİLİM YAPMAYA, ONLARA BİLİM KÜLTÜRÜNÜ AŞILAMAYA DEVAM EDELİM

Konuşmasını, "Ben üstün zekalı değilim, üstün zekalı çocuklarımız var ve onları tebrik ederim" diye sürdüren Sancar, "Onların başarılı olmasını dilerim, onlara elimizden geldiği kadar destek verelim. Başarılı olmak Nobel almak değildir. Başarılı olmak ailenize, memleketinize, vatanınıza, insanlığa hizmet etmek demektir. Eğer bir ayakkabı boyacısıysanız veya bir öğretmenseniz, bir üniversite rektörüyseniz veya Nobel almış bir bilim adamıysanız eğer görevinizi iyi yapıyorsanız başarı odur. Ne yapıyorsak elimizden geldiğinin en iyisini yapmaya çalışalım ve memleketin başarısı onla ölçülür. Bilim yapmamız lazım, insanlık bilim birikimine katılmamız lazım niye yapmıyoruz, sadece Türkiye'de degil bütün İslam dünyası son 500 yılda bilime katkı yapmış değildir, bu bir gerçektir. Sadece İslam dünyası değil, başka grupları da söyleyebiliriz. Bu bir gerçektir ve bunu düzeltmemiz lazım. Bilim yapmak bilim - kültürü geliştirmek bir gelenek olması lazım, bunu Türkiye'de geliştirmek lazım. Bunu yaptıkça bizde de 115 yılda bir tane bilim alanında Nobel almış bir Türk bilim insanı değil; 20 bilim insanı Nobel almış olur. İnşallah bu gibi girişimlerle çocuklarımızı bilim yapmaya, onlara bilim kültürünü aşılamaya devam eder ve gelecek 100 yılda İnşallah bizden sonraki nesiller 100 yıl sonra buraya artık Aziz Sancar veya İsmail Arslan Nobel almış davet edelim büyük şölen yapalım demez. Zaten herkes Nobel alıyor diye dikkat bile etmeyiz temennim budur. İnşallah Türkiye'de gelecek 100 yılda Nobel'ler çoğalır ve Nobelli insanları kimse gidip ofisini basıp illa hocam gelirsin demezler" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Bakmadan Geçme

Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki! ADANASPOR – BANDIRMASPOR CANLI: Adanaspor – Bandırmaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Adanaspor Bandırmaspor canlı yayın linki! 11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! 11 Mayıs hangi burç? 11 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 11 Mayıs tarihi hangi burç olur? ANNELER GÜNÜ DUYGUSAL, KISA MESAJLAR! Anneler Günü resimli, uzun ve öz mesajları neler? Anneler Günü'ne özel kısa sözler neler? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 11 MAYIS CUMARTESİ 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI 11 MAYIS | 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek! Öğretmenler il içi atama takvimi 2024! Öğretmenlerin il içi tayin ne zaman? İsteğe bağlı yer değişikliği başvuruları ne zaman, nasıl yapılır? Güneş patlaması ne zaman oldu 2024? #128165 Güneş patlaması dünyaya etkileri nedir, elektrik kesintisi olur mu? NASA'dan uyarı geldi!
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title