Haberler

Ayvalık'ta Mehmet Akif Kitaplığına Kavuştu

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, TOKİ tarafından yaptırılan ve geçtiğimiz eğitim ve öğretim yılında hizmete giren Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu, en büyük eksikliklerinden biri olarak nitelenen kitaplığına kavuştu.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, TOKİ tarafından yaptırılan ve geçtiğimiz eğitim ve öğretim yılında hizmete giren Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu, en büyük eksikliklerinden biri olarak nitelenen kitaplığına kavuştu.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Ayvalık Şubesi'nin katkılarıyla hazırlanan kitaplık, önceki gün düzenlenen bir törenle açıldı. Mehmet Akif Ersoy İ.Ö.O'nun salonunda yapılan açılışta; Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer, ünlü yazar Ayşe Kilimci, ÇYDD Ayvalık Şube Başkanı Nuray Özer, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Kazım İncel, Mustafa Kurtuluş, Okul Müdürü Ersin Kamacı, Okul Aile Birliği Başkanı Zeliha Çamlıbel, Birlik yöneticileri, CHP Ayvalık İlçe Kadın Kolları üyeleri, okul öğretmen ve öğrencileri ve veliler hazır bulundu. Okulun Türkçe Öğretmenlerinden ve geçtiğiniz günlerde 'Meçhule Giden Dizeler' adını taşıyan şiir kitabının yayınlandığı Serkan İnce'nin de hazır bulunduğu açılışta konuşan yazar Ayşe Kilimci, okul bünyesinde ÇYDD öncülüğünde açılan kitaplığa kitap desteğinde bulunmasını istedi.

Törende konuşan ÇYDD Ayvalık Şube Başkanı Nuray Özer ise, dernek bünyesindeki yönetici ve üyelerinin böylesi önemli bir projede yer almasından duydukları memnuniyeti ifade etti. Konuşmasında ÇYDD'nin ülke genelinde 751 anasınıfı, 557 oyun parkı, 17 derslikli 5 ana okulu, 24 ilköğretim okulu, 30 köy okulu, 36 kız öğrenci yurdu, 1 üniversite eğitim birimi, 21 rehabilitasyon eğitim kültür merkezi, 13 okulda tam donanımlı kütüphane gibi katkılarda bulunduğunu kaydeden Özer, "1989 yılında sorunların değil, çözümün parçası olarak kurulan derneğimiz, kuruluşundan bu yana 54 bin 650 kız öğrenciyi ilköğretim düzeyinde, 62 bin 497 üniversite öğrenciye bursa desteğinde bulunmuştur. Bu kapsamda 1995 yılında Ayvalık'ta faaliyete giren şubemiz de 243 öğrenciye burs vermiştir. Biz ÇYDD olarak halkımızın aydınlanmasına yönelik her olumlu çalışmaya katkı vermeye çalışıyoruz. Bugün bu okulumuzda açılan kitaplık için de naçizane katkı verebilmişsek ne mutlu bizlere" diye konuştu.

Açılış töreninde konuşan Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, gençlerin okuma alışkanlıklarına sahip olmaları gerektiğinin önemine işaret ederek, "Türkiye'nin şu anda en çok ihtiyaç duyduğu konu eğitimdir. Bugün burada açılan kitaplığı bu yüzden çok önemsiyor ve bu kitaplığın açılışında verdiği desteler nedeniyle Ayvalık ÇYDD'yi kutluyorum. Çünkü adına yakışan işler yapıyor" diyerek, okula kitaplığın kazandırılmasına katkı veren ÇYDD ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile vatandaşlara teşekkür etti. Törende konuşan Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer ise, derneklerin sosyal hayattaki başarılarının yöneticilerinin aktif ve girişken olmasıyla doğru orantılı olduğunu vurgulayarak, "Bazı derneklerimizde toplum katmanlarıyla bu başarılara ulaşabiliyor. Hiç kuşkusuz ki bunlardan biri de ÇYDD'dir. ÇYDD Ayvalık şubesinin destekleriyle bugün burada açılan kitaplık gibi yeni okulların açılışında hep birlikte olabiliriz. Bizde Altınova Belediyesi olarak bu kitaplığa elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Ayvalık Belediye Başkanı Türközen ve Altınova Belediye Başkanı Sürer, Okul Müdürü Ersin Kamacı ile ÇYDD Ayvalık Şube Başkanı Nuray Özer ile birlikte kitaplığın açılış kurdelesini kesti.

ŞAİR ÖĞRETMEN İNCE KİTAPLARINI İMZALADI

Kurdelenin kesilmesinin ardından okul aile birliği üyeleri tarafından yapılan ikramlarla birlikte kitaplığı gezen protokol ve davetliler, okulun Türkçe öğretmeni Serkan İnce'nin yazdığı 'Meçhule Giden Dizeler' adını taşıyan imza gününde de hazır bulunmayı ihmal etmedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Akif Ersoy Altınova Ayvalık Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Arnavutköy-İstanbul Havalimanı metrosu durakları neler? Arnavutköy-İstanbul Havalimanı metrosu ne zamana kadar ücretsiz olacak? Metro hattı açıldı mı? Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? İrfan Karaca kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı İrfan Karaca kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title