Haberler

Ayrımcılık, Nefret Söylemi ve Medya

Güncelleme:

Dicle Üniversitesi Sosyoloji Topluluğu tarafından düzenlenen "Ayrımcılık, Nefret Söylemi ve Medya" konulu atölye çalışmasında yazılı ve görsel medya masaya yatırıldı.

Dicle Üniversitesi Sosyoloji Topluluğu tarafından düzenlenen "Ayrımcılık, Nefret Söylemi ve Medya" konulu atölye çalışmasında yazılı ve görsel medya masaya yatırıldı.

Bahçeşehir Üniversitesi'nden Öğr. Gör. Mahmut Çınar, Hrant Dink Vakfı üyeleri Nuran Gelişli ve Zeynep Arslan'ın konuşmacı olarak katıldığı atölye çalışması öğrencilerin de katılımıyla interaktif bir şekilde gerçekleştirildi.

Medya taramasında; nefret söylemi kavramının, ırkçı nefreti yabancı düşmanlığını ve azınlıklara, göçmenlere ve göçmen kökenli insanlara karşı etnik merkezcilik, ayrımcılık ve düşmanlık şeklinde ifadesini bulan, dinsel hoşgörüsüzlük dahil olmak üzere hoşgörüsüzlüğe dayalı başka nefret biçimlerini yayan, teşvik eden, savunan ve meşrulaştıran her tür ifade biçimini kapsayacak şekilde anlaşıldığı belirtildi.

Seçim Dönemlerinde Ötekileştirme ve Nefret Dili Oldukça Yoğun

Medya dilinin siyasetçilerden etkilendiği dile getirilirken, seçim dönemlerinin ötekileştirme ve nefret dilinin en yoğun olduğu dönemler olduğu vurgulandı. Türlere göre değerlendirilen nefret söyleminde, köşe yazılarının birinci sırada yer aldığı vurgulanırken, dönemlere yönelik nefret söylemleri haber kupürleri üzerinden değerlendirildi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Bahçeşehir Üniversitesi Dicle Üniversitesi Mahmut Çınar Hrant Dink Medya Eğitim Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title