Haberler

Aydın'dan Kısa Kısa

AYDIN (AA) – Adnan Menderes Üniversitesi'nin (ADÜ) ev sahipliğinde açılan 6. Türkçe Yaz Okulu'nda, yabancı uyruklu 19 genç Türkçe öğrenecek.

AYDIN (AA) – Adnan Menderes Üniversitesi'nin (ADÜ) ev sahipliğinde açılan 6. Türkçe Yaz Okulu'nda, yabancı uyruklu 19 genç Türkçe öğrenecek.

Yunus Emre Enstitüsü tarafından bu yıl 6. kez düzenlenen Türkçe Yaz Okulu programı, 31 ülkeden 300 öğrenciyi bir araya getirdi.

Türkiye'de 11 farklı üniversitede Türkçe eğitimi alacak olan gençlerden, 19'u da ADÜ'de Türkçe eğitimini alacağı belirtildi.

Türkçe Yaz Okulu programı açılışı dolayısıyla  düzenlenen etkinliğe Aydın Kültür ve Turizm İl Müdürü Nuri Atakka, Yunus Emre Enstitüsü Kültür Merkezleri Koordinatörü Rahman Ademi ve ADÜ Rektör Yardımcısı Törün Özer ve eğitim alacak gençler katıldı.

Etkinlikte Sırbistanlı Roni Ramizi'nin Türkçe konuşması davetlilerce alkışlandı.

Nazilli Ticaret Odası'ndan kültür hizmeti

Nazilli Ticaret Odası, Nysa antik kentinin tanıtımı için ingilizce katalog ile ingilizce altyazılı belgesel hazırladı.

Nazilli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Arslan, yaptığı açıklamada, bölgenin kültür turizmi açısından önemli bir merkez olduğunu belirtti.

Hazırlanan belgesel film ile kataloğun hem yurtta hem de yurt dışında ilçenin tanıtımına katkı sağlayacağına inandığını ifade eden Arslan, "Bölgemizde deniz olmasa da, turizm için büyük önem arz eden tarihi değerler bulunmaktadır. Aydın ili batısından doğusuna kadar çok çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış tarihi ve kültürel zenginliklerle dolu bir bölgedir. Nazilli Ticaret Odamızın sorumluluk sahasında da birçok tarihi değer maalesef toprak altında keşfedilmeyi ya da değer bulup ziyaret edilmeyi beklemektedir. Umudumuz o ki, yaptığımız çalışma teşvik edici olur. Hazırlamış olduğumuz çalışmamızı en kısa sürede halkımızla paylaşacağız" dedi.

Buharkent Taze İncir Festivali iptal edildi

Bu yıl 6 ve 9 Ağustos arasında ilk defa 4 gün düzenlenecek olan festival, son günlerde yaşanan terör olayları nedeniyle iptal edildi.

Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, yaptığı açıklamadı, "Analarımız ağlarken bizim eğlenmemiz yanlış olur. Son günlerde meydana gelen terör eylemleri neticesindeki üzüntü verici olaylardan dolayı 6 ve 9 Ağustos 2015 tarihleri arasında düzenlenecek olan 11. Taze İncir Kültür ve Sanat Şenliği Festivali ertelenmiştir" dedi.

Kaynak: AA / Yerel

Adnan Menderes Üniversitesi Türkiye Nazilli Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe Euroleague dörtlü finalde (Final Four) finale çıktı mı, elendi mi? TV8.5 canlı izle! (REAL MADRİD-BAYERN MÜNİH) 8 Mayıs TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! Real Madrid Bayern Münih maçını şifresiz veren kanallar! Real Madrid Bayern Münih maçı nereden izlenir, hangi kanal veriyor? Fenerbaçe Monaco Eurolig serisi kaç kaç, kim önde? Monaco Fenerbahçe Beko maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Monaco Fenerbahçe Beko Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Real Madrid Bayern Münih maçı CANLI izle! 8 Mayıs R. Madrid B.Münih maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Karagümrük Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Karagümrük TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Dzeko sakatlandı mı, derbi oynamayacak mı 2024? Karagümrük Trabzonspor maçı CANLI izle! 8 Mayıs Karagümrük TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Fatih Karagümrük Trabzonspor ilk maç kaç kaç bitmişti? Trabzonspor Karagümrük ZTK yarı final ilk maç sonucu! 10 Mayıs'ta okullar tatil mi, Cuma günü okul yok mu? 19 MAYIS RESMİ TATİL Mİ? 19 Mayıs okullar tatil mi, yarım gün mü? 19 Mayıs okullar açık mı, kapalı mı? Süper Lig şampiyonu ne kadar kazanacak 2024? New York Knicks Indiana Pacers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 9 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! EXXEN canlı maç izle! (REAL MADRİD-BAYERN MÜNİH) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 8 Mayıs EXXEN spor canlı izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title