Haberler

Aydın'da Arıcılara "Ana Arı Yetiştiriciliği ve Arı Sütü Üretimi" Kursu Veriliyor

Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından birlik üyelerine yönelik ‘Ana arı yetiştirciliği ve arı sütü üretimi’ kursu düzenlendi.

Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından birlik üyelerine yönelik 'Ana arı yetiştirciliği ve arı sütü üretimi' kursu düzenlendi. Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde devam eden kurslarda Aydınlı arıcılar Türkiye'nin bu konuda en önemli uzmanı Prof. Dr. Mete Karacaoğlu ile öğrencisi Dr. Aytül Uçakkoç tarafından bilgilendirildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Koordinesinde Aydın'da Arı Yetiştiricileri Birliği üyelerine yönelik düzenlenen kurslar, Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi kampusunda ve fakültenin özel arılığında gerçekleştirildi.

Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği olarak, üyelerin bilgi ve becerilerinin artmasının yanında bilinçli ve kaliteli üretimin artırılması için çeşitli faaliyetler düzenlediklerini belirten Başkan Zeki Altın, kurs sonunda başarı olan arıcılara sertifika verileceğini belirtti.

Arıcılığın sadece bal üretimi olarak algılanmaması gerektiğini belirten Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Zeki Altın, "Bu kursumuzun amacı, arıcılarımıza anaarı üretimi hakkında bilgi ve becerileri kazandırmak ve mevcut bilgilerini artırmak idi. Aynı kurs programı kapsamında arı üstü üreticiliği de işleniyor. Bu kapsamda arı sütü üreticiliğini de teşvik ediyoruz. Arı sütü üretimi ve anaarı yetiştiriciliği balın dışında sektörün alternatif ürünleridir. Arıcılarımızın daha fazla gelir elde etmesini sağlamak için bu kursları düzenliyoruz. Arıcılıkta genç ve kaliteli anaarı kullanımı üretimi artıran temel faktörlerden biridir. Kurs sonunda bazı arıcılarımızın anaarı üretimine de başlamasını bekliyoruz" dedi.

Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı'nın izin ve kontrolünde Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği üyelerine yönelik düzenlenen kursa katkı sağlayan herkese teşekkür eden Başkan Zeki Altın, "Özellikle Adnan Menderes Üniversitesi Rektörlüğü'ne, Ziraat Fakültesi Dekanlığı'na ve arıcılarımızı bilinçlendiren Prof. Dr. Mete Karacaoğlu'na arıcılarımız adına sonsuz teşekkür ediyorum" dedi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adnan Menderes Üniversitesi Zeki Altın Aydın Arı Aydınlı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

BAYHAN NEDEN HAPSE GİRDİ? Bayhan kimi öldürdü? KOTON halka arz sonuçları! Koton halka arz sonuçları açıklandı mı? Koton kağıt halka arz kaç lot verdi? Kalben kimdir? Şarkıcı Kalben kaç yaşında ve nereli? #127908 Kalben'in şarkıları! Memur ve emekli maaşı zammı ne kadar olacak? Temmuz ayında zam yapılacak mı? ALTINAY SAVUNMA TEKNOLOJİLERİ HALKA ARZ: ALTNY katılım endeksine uygun mu? ALTNY halka arz helal mi, caiz mi? Kemal Doğulu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Kemal Doğulu kaç yaşında, nereli? Kemal Doğulu biyografisi! EMEKLİLERE YÜZDE KAÇ ZAM YAPILACAK? Temmuz ayında emeklilere yüzde kaç zam var, masadaki rakam ne? Anneler günü ilk ne zaman kutlandı? Anneler günü ne zaman ve nerede ortaya çıktı? İşte anneler gününün tarihçesi! Sinan Ateş kimdir? Sinan Ateş kaç yaşında öldürüldü? Sinan Ateş ne zaman ve neden öldürüldü? Suat Özçağdaş kimdir? Halk Tv konuğu Suat Özçağdaş kaç yaşında, nereli? Suat Özçağdaş biyografisi! SURVİVOR İLK DÜELLODA KİM ELENDİ? Survivor'da kim elendi? Yunus Emre mi, Furkan Kızılay mı? Bahadır Erdem kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Bahadır Erdem kaç yaşında, nereli? Bahadır Erdem biyografisi! 10 Mayıs okullar açık mı, kapalı mı? Yarın okul var mı? Cuma günü okullar tatil mi? ALTNY kaç lot verir? Altınay Savunma Teknolojileri halka arz kaç lot düşer? RÜYADA ESKİ SEVGİLİYİ GÖRMEK ne anlama gelir? Rüyada eski sevgiliyi görmek ne demek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title