Haberler

"AY Sultan" Tüyap Kitap Fuarında Büyük İlgi Gördü

Güncelleme:

Türk, Osmanlı ve Selçuklu hayranı olan ABD'li ünlü yazar Katharine Branning'in, yeni romanı "Ay Sultan" Tüyap Kitap Fuarı'nda görücüye çıktı ve büyük bir ilgiyle karşılaştı.

Türk tarihinin en ihtişamlı dönemlerinden birine, Türk Selçuklu tarihine yeni bir perspektifle bakan ABD'li ünlü yazar Katharine Branning'in, yürekleri kimi zaman pır pır ettiren kimi zaman da dağlayan bir ilham eseri olan son kitabı "Ay Sultan"ın TÜYAP Kitap Fuarı'ndaki imza günü, yoğun bir okuyucu ilgisiyle gerçekleşti. İki saat sürmesi planlanan buluşma, yoğun ilgi sebebiyle 4 saat sürdü.

Selçuklu, Osmanlı ve Türk hayranı ABD'li yazar Katherine Branning'in, "Ay Sultan"ismiyle yayınlanan kitabının imza günü ise 9 Kasım Pazar günü 14.00-18.00 da Tüyap Kitap Fuarında düzenlendi. İmza günü, her yaştan okuyucunun katılımıyla gerçekleşti. Ünlü yazar, gördüğü yoğun ilgiyle 33.üncü TÜYAP Kitap Fuarı'na damgasını vurdu.

T?rk halkının kalbini Türk çayının tarihini yazdığı "Bir Çay Daha Lütfen" isimli kitabı ile fetheden ve son kitabı "Ay Sultan" için Selçuklu Türk tarihine ve Osmanlı tarihine dair uzun yıllar süren ciddi araştırmalar yapan ünlü yazar, tarihe yaklaşımı ve mistik kurgusuyla Türk okuyucusunun büyük ilgisini çekti. Henüz çıkmadan konusu öğrenildiğinde içeriği merak uyandıran kitaba fuar ziyaretçisi kitapseverlerin de ilgisi büyüktü.

"TÜRK OKURUYLA TEKRAR BULUŞMAK ÇOK HEYECAN VERİCİ"

Herkesin bildiği, popüler dizilerle sürekli gündeme gelen Osmanlı tarihinin yanı sıra Selçukluların pek bilinmediğine değinen Katharine Branning bıraktığı eserlerle günümüze ışık tutan bu büyük medeniyeti 'Mahperi Hatun' hikâyesiyle "Ay Sultan" kitabında anlattığını ve 13. Yüzyılın Anadolu atmosferine, kokusuna, rengine, dokusuna ve duygusal haritasına da yeniden hayat verdiğini söyledi. ABD' li ünlü yazar Katherine Branning, Okuyucusundan gördüğü yoğun ilgiden duyduğu Mutluluğu, "yaklaşık 30 Yıldır Türk, Osmanlı ve Selçuklu Türkleriyle ilgili derin araştırmalar yapıyorum. Beni çok etkileyen bu dönemlerdeki etkileyici kültürü, kahramanları, tarihin ihtiraslı savaşlarını, aşklarını, ve taht oyunlarını kaleme alarak okuyucularımla paylaşmak beni çok heyecanlandırıyor. Kitapta her duyguyu bir arada yaşayacaklar. Onları sürükleyici bir roman bekliyor" sözleriyle dile getirdi.

TARİHİ YÜZLEŞMELERE HAZIR OLUN

1978 yılından beri Türkiye'de, mimari ve süsleme sanatlarına dair saha çalışmaları yapan Selçuklu, Osmanlı ve Türkiye hayranı olan ABD'li ünlü yazar Katherine Branning, şimdi de yeni kitabı"Ay Sultan" ile Anadolu Tarihi'nin tozlu sayfalarına ışık tutuyor.

Gerçek kişilerden ilham alan "Ay Sultan" romanı, gerçek ve kurgusal karakterlerden oluşan geniş bir kadronun rol aldığı hareketli bir ömrü yansıtıyor. Kaynak Yayınları tarafından hazırlanan Katharine Branning imzalı roman, 'Bir Çay Daha Lütfen' den sonra Türk okuyucularla buluşturan ikinci kitap olması sebebiyle de önemli bir yer tutuyor"

Kaynak: Bültenler / Güncel

Katharine Branning Tüyap Kitap Fuarı Selçuklu Güncel Haberler

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Kanun teklifi Meclis'e geliyor! 3 kez stokçuluk yapana 6 gün kapatma cezası

Kanun teklifi Meclis'e geliyor! 3 kez stokçuluk yapana 6 gün kapatma cezası

İsrail basınından skandal Eurovision manşeti: Sayemizde reyting gördünüz

İsrail basınından skandal Eurovision manşeti: Sayemizde reyting gördünüz

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title