Haberler

Avrupa Şampiyonasına Antrenörsüz Hazırlanıyor

Tokat'ın Erbaa ilçesinde yaşayan görme engelli milli atlet Salih Karadeniz, 19 Ağustos'ta İngiltere'de yapılacak Avrupa Paralimpik Atletizm Şampiyonası'na antrenörsüz hazırlanıyor Gülle ve disk atmada yarışacak Karadeniz, şampiyonadan başarılı dönmeyi hedefliyor Karadeniz: "Hedefim, Avrupa'da derece.

RECEP BİLEK - Tokat'ın Erbaa ilçesinde yaşayan görme engelli milli atlet Salih Karadeniz, 19 Ağustos'ta İngiltere'de yapılacak Avrupa Paralimpik Atletizm Şampiyonası'na antrenörsüz hazırlanıyor. Gülle ve disk atmada yarışacak Karadeniz, şampiyonadan iyi bir dereceyle dönmeyi hedefliyor.

Şampiyonaya Erbaa İlçe Stadyumu'nda haftada 6 gün idman yaparak hazırlanan 40 yaşındaki atlet Karadeniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2000 yılında yakalandığı behçet hastalığı sonucu görme yetisini kaybettiğini söyledi.

Spora 5 yıl önce başladığını anlatan, evli ve 2 çocuk babası Karadeniz, gülle, çekiç ve disk atmada Türkiye şampiyonlukları bulunduğunu belirtti. Karadeniz, 2013 yılında B1 (hiç görmeyen) kategorisinde Eskişehir'de yapılan Görme Engelliler Türkiye Şampiyonası'nda gülle atmada 10 metre 7 santimetrelik derecesiyle Türkiye rekoru kırdığını ifade etti.

Avrupa Paralimpik Atletizm Şampiyonası'na antrenörsüz hazırlandığını belirten Karadeniz, "Gençlik ve Spor Bakanımdan, Tokat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümden antrenör istiyorum. Teknik bir branş olduğu için artılarımı, eksilerimi, düzeltmem gerekenleri söyleyecek bir antrenör istiyorum. Erbaa'nın 60 binin üzerinde nüfusu var. Buradan ne cevherler çıkar. Bizim buraya gerçekten antrenör lazım" diye konuştu.

"Benim 1-1,5 metre daha fazla atacak kapasitem var ama güçle bir yere kadar atılıyor. Tekniği de işin içine kattığın zaman zaten gidiyor" diyen Karadeniz, şunları söyledi:

"Milli takım kamplarımızda antrenörlerimiz var ancak ilçede yaşadığım için burada imkanlarımız çok kısıtlı. Haftanın 6 günü ilçe stadyumuna giderek, Erbaa Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü'nde görevli personel arkadaşların yardımıyla antrenmanlarımı yapıyorum. Bana inanan, güvenen, bu sporu yapmamda destek olanların umutlarını boşa çıkarmamak istiyorum. Bu sporu seviyorum."

Antrenörle çalıştığı zaman daha başarılı olacağına inandığını belirten Karadeniz, "Hedefim, Avrupa'da derece yapmak" dedi.

Engelli çocuğu olan ailelere seslenen Karadeniz, engelli çocukların dışarıya çıkarılması ve toplumsal hayata katılımının sağlanması gerektiğini belirterek, "Bunlar, Allah'tan gelen bir şey. Ömür boyu sağlıklı yaşayacağımızın garantisi yok. Bunun bir örneği benim. Askerliğimi yaptım, geldim, evlendikten bir yıl sonra gözlerimi kaybettim. Dışarı çıktıklarında inanın hayatla barışacaklar, rahatlayacaklar" ifadesini kullandı.

Karadeniz, kendisine destek olan Erbaa Kaymakamı Abdulkadir Demir'e, Erbaa Endüstri Meslek Lisesi Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Yaşar Çat'a, kulübün 2. başkanı Nihat Bozok'a, Erbaa Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Rayif Ünal'a ve sponsorlarına teşekkür etti.

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Atletizm Teknik Kurulu Başkanı Şerif Ali Kutlay ise "Salih, örnek bir sporcumuz. Sonradan görme engelli olan bir arkadaşımız. Salih, B1 kategorisinde gülle ve disk atıyor. Çok azimli, disiplinli ve saygılı bir arkadaşımız. 19 Ağustos'ta İngiltere'de yapılacak Avrupa Paralimpik Atletizm Şampiyonası'nda görmek istiyoruz. Kaymakamlığa ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü'ne katkıları için çok teşekkür ederiz ancak Salih'in iyi bir antrenöre ihtiyacı var" diye konuştu. - Tokat

Kaynak: AA / Yerel

Karadeniz Tokat Erbaa Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title