Haberler

Avrupa Komisyonu Genişleme Genel Müdürü Sannino'dan Eto'ya Ziyaret

ETO Yönetim Kurulu Başkanı Harun Karacan, Avrupa Komisyonu Genişleme Genel Müdürü Stefano Sannino ve beraberindeki heyetle bir araya gelerek, Türkiye'nin AB üyeliği konusunda değerlendirme toplantısı yaptı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Yönetim Kurulu Başkanı Harun Karacan, Avrupa Komisyonu Genişleme Genel Müdürü Stefano Sannino ve beraberindeki heyetle bir araya gelerek, Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) üyeliği konusunda değerlendirme toplantısı yaptı.

Karacan, toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin AB'ye üyelik konusunda her alanda elinden geleni yaptığını, şimdi sıranın AB'de olduğunu bildirdi. Karacan ETO'nun, AB Türkiye delegasyonu ile 18 Mart 2010 tarihinden bu yana birlikte çalıştığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"AB'nin dünya tarihinin en önemli projelerinden olduğunu görüyoruz. Türkiye de bu büyük projede yer almak konusunda irade beyanını yıllar önce belirtti. ETO olarak bu büyük projeye katılım konusunda, 12 binden fazla üyesi olan, Eskişehir'in en büyük sivil toplum kuruluşu olarak, üst düzeyde çaba göstermekteyiz. Türkiye'nin bu yolda hızla çalışmakta ve ev ödevini yapmakta olduğunu biliyoruz. Ancak, 6 yılda gelinen nokta hiç doyurucu değil. Müzakerenin AB tarafından kiminle görüşsek, 'Türkiye çok büyük bir ülke, bu nedenle müzakerelerin uzun sürmesi normaldir' deniyor. Açıkçası bu açıklamayı da inandırıcı bulmuyorum. "

AB'nin 1998 yılında birçok ülke ile görüşmelere başladığını ve 2004 yılında en büyük genişlemesini yaşadığını anımsatan Karacan, sözlerini şöyle sürdürdü: "10 ülke AB üyesi oldu. Siz bu süreci benden daha iyi biliyorsunuz. 2007 yılında da Romanya ve Bulgaristan katıldı. Bizler tüccar ve sanayici kişileriz. Sayılardan anlarız. 2004 yılında AB'ye tam üye olan ülkelerin gayrı safi yurt içi hasılası 1, 4 trilyon dolar. Türkiye için aynı rakam 900 milyar dolar. Yine 2004 genişleme dalgası üyelerin toplam nüfusu 103 milyon. Türkiye'nin ise 72 milyon. Sonuçta 10-12 ülke ortalama 6 yılda müzakereleri yürütmüş ve AB tam üye olmuş, Türkiye 6 yıldır müzakere yürütüyor ve gelinen nokta gelecek vaat etmiyor. "

Avrupa Komisyonu Genişleme Genel Müdürü Stefano Sannino da, Türkiye ve AB ilişkilerinin geçtiğimiz yıllarda geliştiğini öne sürerek, "Türkiye'ye gelen yabancı yatırımın yüzde 80'ine yakınını AB ülkeleri teşkil ediyor. Türkiye AB'ye aktarılan petrol ve gazda önemli bir merkez. Geçtiğimiz yıl 10 binden fazla öğrenci AB ülkelerinde Erasmus ile öğrenim gördü"dedi. Stefano ve beraberindeki heyet, ETO bünyesindeki AB Bilgi Merkezi ve Vize Ofisi'ni inceleyerek, bilgi aldı.

- ESKİŞEHİR

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Ekonomi Haberler

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Meclis'te görüştü

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Meclis'te görüştü

Bakmadan Geçme

Çekya'nın EURO 2024 kadrosu! Çekya EURO 2024 aday kadrosunda kimler var? Bahar 15. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Mayıs Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 28-29 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Ben Bu Cihana Sığmazam 69. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Mayıs Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 Süresiz nafaka kalkıyor mu? Süresiz nafaka kanun teklifi ne oldu? Mehmed: Fetihler Sultanı 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Mayıs Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 28-29 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Salmonella nedir? Salmonella nereden bulaşır? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 28-29 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Recep İvedik 5 nerede çekildi, hangi ülkede çekildi? Recep İvedik 5 ne zaman çekildi, konusu nedir, oyuncuları kimler? Recep İvedik 5 hangi kanalda? Recep İvedik 5 filmi konusu nedir? Recep İvedik 5 oyuncuları ve Recep İvedik 5 özeti! #128250 Aykut Enişte 2 filmi oyuncuları kim? Aykut Enişte 2 filmi konusu, oyuncuları ve Aykut Enişte 2 özeti! #128250 BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 28-29 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Aykut Enişte 2 ne zaman, nerede çekildi? #128250 İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 28-29 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi!
İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title