Haberler

Avrupa Gençlik Olimpik Oyunlarına Doğru

Trabzon'da 24-30 Temmuz 2011 tarihleri arasında yapılacak olan Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'nın Hüseyin Avni Aker Stadı'ndaki açılış gösterileri için çalışmalar sürüyor.

Trabzon'da 24-30 Temmuz 2011 tarihleri arasında yapılacak olan Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'nın Hüseyin Avni Aker Stadı'ndaki açılış gösterileri için çalışmalar sürüyor.

Erzurum'da düzenlenen Universiade 2011'in açılış ve kapanış törenlerinde sundukları gösterilerle büyük beğeni toplayan Anadolu Ateşi Dans Grubu, Trabzon'daki Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'nın da açılış ve kapanışlarında gösteri yapacak.

Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oyunların açılışına hazırlanan Anadolu Ateşi Dans Grubu adına grubun sanat yönetmeni Mustafa Erdoğan, çalışmalarla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin bu tür uluslararası etkinlikleri almasının çok iyi olduğunu ifade eden Erdoğan, "Bu yıl 6 ay arayla 2 tane uluslararası etkinlik yapılıyor. Daha önce basketbol şampiyonası yapılmıştı. 2013 yılında da Akdeniz Oyunları var. Türkiye'nin bu anlamda bir odak olması dünyada gördüğü ilgi bizim açımızdan da gurur verici" dedi.

Türkiye'yi tanıtımı açısından bu organizasyonların çok önemli olduğunu söyleyen Erdoğan, "Türkiye'de sporunun gelişmesi anlamında çok önemli adımlar atılıyor. Biz de bunların kültürel ayağını oluşturmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Erzurum'da ağır hava şartlarında çalışma yaptıklarını hatırlatan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Trabzon'da ise nem ve yağmurla mücadele ediyoruz. Burası bizim için Erzurum'dan daha rahat oldu. Bu sefer hazırladığımız etkinlikte daha yoğun teknik donanım ve sürprizler var. Erzurum'da kış nedeniyle bazılarını yapamamıştık. Burada çok görkemli bir gösteri yapılacak. Erzurum'un tecrübesini de burada kullanıyoruz. Bin 370 kişi alanda çalışıyor. Bin kişi de teknik oluşumları ve ekranları yetiştirmeye çalışıyor. 2 bin 370 kişi bu statta etkinlikleri ve diğer sportif aktiviteleri güzel şekilde sunmak için çaba sarf ediyor. "

"Trabzon halkı da bizlere çok yardımcı oluyor" diyen Erdoğan, 'Trabzonlu gençler çok hevesliler, bizim kadrolarımızı güçlendirdiler. Özellikle lise ve üniversite öğrencileri, ortaokul öğrencileri, dernekler hep beraber tek bir vücut gibi çalışıyoruz. Tek bir grup gibi çalışıyoruz. Gösterilerin çok güzel ve görkemli olacağına biliyorum" ifadelerini kullandı.

Açılış törenine bir aydan kısa bir sürede hazırlandıklarını vurgulayan Erdoğan, şunları söyledi:

"Bir aydan az bir sürede gösterileri olimpiyada hazırlayan dünyadaki ilk millet olacağız. Çok müthiş bir ilgi var. Kimden ne isteniyorsa hemen destek veriliyor. Bu durum bizim çok hoşumuza gidiyor. Biz hep stattayız gece gündüz buradayız. Herkes bu çalışmamızı Trabzon ve Türkiye için yaptığımızın farkında. Burada hepimiz Trabzonluyuz, müthiş bir gösteri hazırlığı yapıyoruz. Trabzon Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nun ambiyansı ve görüş açılarının çok iyi. Burası eski bir stat, ancak antik tiyatrolar gibi görüş açısına sahip. Biz de bu olanakları kullanacağız. Ama teknik olarak da 11 ülkeden gelen olağanüstü bir görsel malzememiz var. Bu görsel malzemeleri burada göstermek ve görmek mümkün olacak. "

- TRABZON

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın Roma gezisi eleştirisine yanıt: Kamu parasını korumayı bana mı öğretecek?

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın Roma gezisi eleştirisine yanıt: Kamu parasını korumayı bana mı öğretecek?

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title