Haberler

Avrupa Birliği'nde Yeni Dönem ile AB Eğitim ve Gençlik Fonları" Konferansı

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından desteklenen "Türkiye'de AB Bilgi Merkezleri Ağı'nın Desteklenmesi Projesi" kapsamında "Avrupa Birliği’nde Yeni Dönem ile AB Eğitim ve Gençlik Fonları" konferansı düzenlendi.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından desteklenen "Türkiye'de AB Bilgi Merkezleri Ağı'nın Desteklenmesi Projesi" kapsamında "Avrupa Birliği'nde Yeni Dönem ile AB Eğitim ve Gençlik Fonları" konferansı düzenlendi.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi, Mardin Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Noktası, Dicle Kalkınma Ajansı ve Mardin Valiliği Avrupa Birliği Proje Ofisi (ABMAR) işbirliğinde bir otelde düzenenen konferansta Avrupa Birliği'nde Yeni Dönem ile AB Eğitim ve Gençlik Fonları  hakkında bilgi verildi.

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Genel Sekreteri Dr. Tabip Gülbay, AB Fonlarının Mardin için fırsat olduğunu ve kullanılamayan fonların diğer ülkelere transfer edildiğini belirterek "Başta kalkınma ajansım olmak üzere kurumlara proje geliştirmek noktasında çok iş düşmektedir" dedi.

DİKA Mardin Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Selim Duran ise Avrupa Birliği sistemi, Türkiye'nin üyelik süreci, 2007 – 2013 dönemi Katılım Öncesi Mali Yardım Uygulamaları hakkında bilgi verdi.

AB'nin ülkede bulunan Türkiye Delegasyonu aracılığıyla her gelişmeyi yakından izlediğini belirten Duran, ulusal ve uluslararası düzeyde  Türkiye'nin tüm gelişmelerin üyelik ve müzakere sürecini etkilediğini hatırlattı.

Avrupa Birliği'ne üyelik sürecinin 33 fasıl'ın müzakeresinden ibaret olmadığının altını çizen Duran, şunları söyledi:

" AB için müzakere fasılları; asıldan sonra gelen fasıllardır. Asıl unsular ise 2008 Katılım Ortaklı Belgesi'nde vurgulandığı gibi şu üç husus fasılların önünde gelmekte olup fasıl müzakere sürecinin her an gölgeyebilir. Hazırlanan bu strateji belgesine göre Türkiye'nin öncelikli konuları şunlardır:  Demokrasi ve Yönetişim, Hukukun Üstünlüğü ve Temel Haklar, Ulaştırma,  Enerji, Çevre, Rekabet Edebilirlik ve Yenilik, Eğitim, İstihdam ve Sosyal Politika, Tarım ve Kırsal Kalkınma, Sınır-Ötesi İşbirliği."

Mardin Valiliği AB Proje Ofisi Uzmanı Muhammed Ali Kılınçkan da, AB'nin eğitim, gençlik, spor bileşenlerini kapsayan yeni programı Erasmus Plus hibeleri ve başvuru süreçleri hakkında bilgi verdi.

Toplantı'da son olarak söz alan Mardin Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Koordinatörü Tahsin Aba da açık olan 12. Kırsal Kalkınma Programı (IPARD) çağrısı ve bugüne kadar IPARD kapsamında uygulanan projeler ve sağlanan hibeler hakkında bilgi vererek katılımcıların sorularını yanıtladı. - Diyarbakır

Kaynak: AA / Yerel

Diyarbakır Türkiye Mardin Yerel Haberler

Tiyatro ve sinemanın usta isimlerinden Ayten Gökçer hayatını kaybetti

Tiyatro ve sinemanın usta isimlerinden Ayten Gökçer hayatını kaybetti

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Ölen turistin küllerini Marmaris'e bıraktılar! Vatandaşların tepkisi Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi

Ölen turistin küllerini Marmaris'e bıraktılar! Vatandaşların tepkisi Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi

Katıldığı yarışma ile ünlenen Çitos Efe'nin son hali! Her gören aynı yorumu yapıyor

Katıldığı yarışma ile ünlenen Çitos Efe'nin son hali! Her gören aynı yorumu yapıyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title