Haberler

Avrasya Üniversitesinin Kuruluş Çalışmaları

Yüksek Öğretim Kurulu (yök) Yürütme Kurulu Üyesi Prof

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Yürütme Kurulu üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay, 'Vakıf üniversitelerimizin sağlıklı kurulmalarını, yaşamalarını ve ülkemizin yüksek öğretim, bilim, eğitim ve araştırma alanlarına katkı yapmalarını gerçekten canı yürekten istiyoruz' dedi.

Günay, beraberindeki YÖK Yürütme Kurulu üyesi Prof. Dr. Berrak Kurtuluş ile Trabzon'un Yomra ilçesinde kurulması planlanan Avrasya Üniversitesinin kuruluş çalışmalarıyla ilgili olarak, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nda (TSO) yetkililerden bilgi aldı.

Prof. Dr. Günay, burada yaptığı açıklamada, ülkelerin en büyük zenginlik kaynağının eğitim olduğunu vurgulayarak, 'Eğitim konusunda biz ne kadar çalışma yaparsak, ne kadar yüksek düzeyde daha iyi insanlarımızı eğitebilirsek biliyoruz ki, bunun katma değeri başka hiçbir alanla kıyaslanmayacak ölçüde büyük oluyor' diye konuştu.

Ülkelerin fakirlikten zenginliğe geçmeleri, daha müreffeh toplum olmalarının yolunun eğitimden geçtiğine dikkati çeken Günay, 'Dünyada bu zaten özellikle 2000 yılından sonra iyice anlaşıldı ve çok canhıraş bir şekilde bütün dünya eğitim alanına çok büyük yatırım yapıyor' dedi.

Türkiye'de de bu duruma paralel gelişmeler yaşandığını ifade eden Günay, şöyle devam etti:

'Vakıf üniversitelerimizin sağlıklı kurulmalarını, yaşamalarını ve ülkemizin yüksek öğretim, bilim, eğitim ve araştırma alanlarına katkı yapmalarını gerçekten canı yürekten istiyoruz. Biz canı yürekten destekliyoruz vakıf üniversitelerimizi. Bu konuda katkı yapan, girişimde bulunan tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyoruz. Genel kurulumuzun beklentileri karşılandığı takdirde Trabzon'a ilk defa bir vakıf üniversitesi kurulmuş olacak. Her alanda öncü olan Trabzon için bu gecikmiş bir girişim de denilebilir. Eğer genel kurul da bunu uygun bulursa daha sonra eğitime açılma döneminde zaten tekrar zaman zaman geleceğiz, sınıfları, öğrenci sayılarını, kontenjan talebiyle fiziksel imkanlarını, öğrenci yurtlarını, hepsini tekrar bir inceleyeceğiz. Bir süre böyle devam edecek. Zaten belli bir altyapı, akademik kültür geliştikten sonra sistem kendisini götürecek.'

- TRABZON TSO BAŞKANI HACISALİHOĞLU-

Trabzon TSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu ise Avrasya Üniversitesinin açılması için yaptıkları başvurunun devamında şehirde de son incelemelerin yapılması için görevlendirilen YÖK Yürütme Kurulu üyelerini ağırladıklarını belirterek, 'Biz de burada kendilerine verecek olduğumuz destekleri beyan ettik ve yatırım yapılacak alanların tanıtımı konusunda bilgi sunduk' diye konuştu.

Şehrin eğitim merkezi olmasını çok önemsediklerini anlatan Hacısalihoğlu, şunları kaydetti:

'Bu konuda avantajlarımızın çok olduğunu hepimiz biliyoruz. Ama 1996 yılından beri devam eden Avrasya Üniversitesinin müracaatının hala hayata geçmemesi bizleri gerçekten üzmektedir. Hedefimiz ikinci bir vakıf üniversitesi, İpek Yolu Üniversitesini de zaman içerisinde hayata geçirmektir. Bunun devamında şu anda müracaatını yapıp bölüm açmak isteyen Aydın Üniversitesinin de faaliyetleri devam etmektedir. Bizim amacımız, Trabzon'un üniversite şehri olması, eğitim merkezi olmasıdır. Kurum olarak Avrasya Üniversitesinin maddi ve manevi olarak sonuna kadar arkasındayız. Artık üniversitemizin kurulma kararının verilmesini bekliyoruz.'

Toplantının sonunda Hacısalihoğlu, Günay ve Kurtuluş'a plaket ve çeşitli hediyeler takdim etti. (ORH-AK-ÜNS-SA) - TRABZON

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümünde suikast iddiası! Drone enkazın çevresinde birini görüntüledi

Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümünde suikast iddiası! Drone enkazın çevresinde birini görüntüledi

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

Dursun Özbek'in 'Delikanlıysa gel' çağrısına Ali Koç'tan gece yarısı bomba yanıt

Dursun Özbek'in "Delikanlıysa gel" çağrısına Ali Koç'tan gece yarısı bomba yanıt

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title