Haberler

Aü Çocuk Üniversitesi Spor Eğitim Programı

Anadolu Üniversitesi (aü) Rektörü Prof

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın, çocuk üniversitesiyle çocukları gelecekte sevdikleri ve istedikleri mesleklere yönlendirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Prof. Dr. Aydın, AÜ'nün yaz dönemi için çocuklara yönelik düzenledikleri Çocuk Üniversitesi Spor Eğitim Programı'nın başlaması nedeniyle gerçekleşen törende, yaz okuluyla karıştırılmaması gereken bu projenin, çocukların ilgi alanlarını keşfedip onları yönlendirmek için başlatıldığını kaydetti.

Her çocuğun ilgi alanının ve yeteneklerinin farklılık gösterdiğini ifade eden Prof. Dr. Aydın, şöyle konuştu:

'Çocuğun, ilgi alanının keşfedilerek ortaya çıkartılmaya ihtiyacı var. AÜ'ye öğrenciler 18 yaşında geliyor. Ancak, biz 6 yaşından itibaren çocukların üniversiteye gelmesini istiyoruz. Çocukların AÜ'nün bütün imkanlarından faydalanmasını amaçlıyoruz. Gelecek yılların, sağlıklı bireylerini ve toplumunu oluşturmak istiyoruz. Toplumun büyük kısmı işinden ve mesleğinden şikayetçi. Bunu ortadan kaldırmanın yolu çocukları küçük yaşlarda yeteneklerine ve ilgi alanlarına yönlendirmekten geçiyor. Çocuk üniversitesiyle çocukları gelecekte sevdikleri ve istedikleri mesleklere yönlendirmeyi amaçlıyoruz.'

Çocuk Üniversitesi Programları Genel Koordinatörü Rektör Danışmanı Prof. Dr. Ertuğrul Yörükoğulları da çocuk üniversitesiyle geleceğin üst düzey sporcularını, sanatçılarını ve Nobel alacak bilim insanlarını yetiştirmeyi planladıklarını ifade ederek, çocukların kendi isteği programlarda eğitim görerek kendini keşfedebileceğini bildirdi. Çocuk üniversitesinde eğitim alan çocukların yeteneklerini yaşayıp ve uygulayıp bulacağını anlatan Prof. Dr. Yörükoğulları, şöyle devam etti:

'Bilim merakla başlar. Merak etmeyen bilim yapamaz. Bilim insanları ülkemizi Atatürk'ün gösterdiği çağdaş ülkeler seviyesine taşıyacak. Bu nesillerin yetişmesinde üniversitelere büyük rol düşüyor. Çocuk üniversitesinin amacı keşfedilen üstün yetenekli çocukları yönlendirmek ve onları Nobel ve eş değer ödülleri alacak bilim, sanat ve spor insanı yetiştirmektir. Programa bu yüzden sınırlı sayıda öğrenci alıyoruz. Programı tamamlayan öğrencilerimiz artık AÜ mezunu olacaktır.'

Konuşmanın ardından yaklaşık 300 öğrenci, üniversitedeki ilk derslerine girdi.

AÜ Çocuk Üniversitesi Spor Eğitim Programlarında sabah 150, öğleden sonra da 150 çocuk eğitim alacak. Çocuklara yönelik verilecek temel spor eğitimi, ileri spor eğitimi, temel jimnastik, eğitsel oyunlar, doğa sporları, voleybol, tenis ve okçuluk eğitimi 6 Ağustosa kadar devam edecek.

(DA-TAR-ERD) - ESKİŞEHİR

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Tahran, yardım için Ankara'nın kapısını çaldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereken her türlü desteği vermeye hazırız

Tahran, yardım için Ankara'nın kapısını çaldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereken her türlü desteği vermeye hazırız

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Şampiyonluk son haftaya kaldı! Fenerbahçe, Galatasaray'ı deplasmanda 1-0 yendi

Şampiyonluk son haftaya kaldı! Fenerbahçe, Galatasaray'ı deplasmanda 1-0 yendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title