Haberler

Atso Başkanı Uslu'dan Gümrük Müdürlüğü Açıklaması

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uslu, açılacak olan Gümrük Müdürlüğü’nün iş dünyasına hayırlı olmasını diledi.

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uslu, açılacak olan Gümrük Müdürlüğü'nün iş dünyasına hayırlı olmasını diledi.

Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uslu, Gümrük Müdürlüğü'nün kurulmasının Adıyaman sanayicileri açısından büyük önem taşıdığını kaydetti. Uslu, "İhracatta belirli bir ivme kaydetmeye çalıştığımız şu süreçte sanayicimizin sahip olduğu koşulların rekabet edebilir şekilde olması oldukça büyük önem arz ediyor. Oda Yönetimi olarak bu konuyu her zaman masamızda birincil öncelikler arasında tuttuk. İl olarak siyasi erk nezdinde konuyla ilgili yoğun girişimlerde bulunduk. Gümrük teşkilatının sanayicimize sağlayacağı olası faydaları aktardık. İstanbul'da düzenlenen Tanıtım Günlerinde standımızı ziyarete gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Nurettin Canikli beye de bizzat Adıyaman'ın potansiyellerini anlatarak bunu kendilerinden talep ettik. Adıyaman'a Gümrük Müdürlüğü'nün bulunmaması, ilimiz sanayicileri açısından büyük bir engel olmaktaydı. Verilen siparişler konusunda temin tarihlerine riayet edebilmek için malların nakliyesi, gümrüklenmesi ve işlemlerin sonuçlandırılması konusunda işletmelerimiz ve sanayicilerimiz iki ila dört gün arasında kayıplar yaşamakla kalmayıp, ek nakliye ücreti de ödemek zorunda kalıyorlardı. Gümrük Müdürlüğü ticaret bölgemize ekonomik olarak büyük bir canlılık yaşatacaktır. Gümrük Müdürlüğünün kurulması ile Adıyaman'da ithalat ve ihracat işlemlerinin, uluslararası uçuşların, gümrükleme işlemleri yapılacak. Şehrimizin Ticaret ve Turizm potansiyeli ve buna bağlı olarak kalkınma ve gelişme yolundaki potansiyeli artacaktır. Gümrük Müdürlüğü'nün ilimiz sanayici ve ihracatçısının hizmetine sunulmasına destek ve katkı sağlayan başta Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu olmak üzere, Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Nurettin Canikli'ye, Sayın Valimiz Mahmut Demirtaş'a, konuyu takip eden desteğini her zaman yanımızda gördüğümüz Grup Başkanvekilimiz Ahmet Aydın'a ve diğer milletvekillerimiz olmak üzere bunun dışında da emeği geçen ve ismini sayamadığımız herkese iş dünyası adına teşekkür ediyoruz" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nurettin Canikli Mustafa Uslu Adıyaman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title