Haberler

ATO'dan 'Milli Barış Projesi' Çağrısı

Ankara Ticaret Odası (ato)) Yönetim Kurulu, Son Dönemde Artan Terör Saldırılarını Kınayarak, Terörü Sonlandıracak Bir 'Milli Barış Projesi' Çağrısı Yaptı

Ankara Ticaret Odası (ATO)) Yönetim Kurulu, son dönemde artan terör saldırılarını kınayarak, terörü sonlandıracak bir 'Milli Barış Projesi' çağrısı yaptı.

ATO'dan yapılan yazılı açıklamada, ATO Yönetim Kurulu'nun, dün 'terör' saldırıları gündemiyle toplandığı kaydedildi. Toplantıda, Yönetim Kurulu Üyelerinin oybirliğiyle, mecliste grubu bulunan tüm siyasi partilere, vakit geçirmeden terör gündemiyle bir araya gelinmesi ve 'Milli Barış Projesi' oluşturulması çağrısı kararı çıktı. ATO Yönetim Kurulu adına yapılan açıklamada, son iki ayda hain terör saldırılarıyla 55 kişinin şehit olduğu, İstanbul-Halkalı'da yaşananlarla terörün artık dağdan kente indiğine dikkatİ çekildi. Türkiye'nin son 20 yılında terör konusunun gündemden hiç düşmediği hatırlatılan açıklamada,'30 bin can ve 100 milyar dolara mal olan terör belası, ayrım yapılmaksızın tüm Türkiye'nin sorunudur ve bu sorun vakit geçirilmeden bitirilmelidir' denildi.

ATO meslek komitelerinden, krizin etkilerini yeni yeni üzerinden atmaya başlayan piyasaların terör nedeniyle yeniden durgunlaştığına dair bilgiler geldiği belirtilen açıklamada, ekonominin de saldırılardan etkilendiği, insanların 'sokağa çıkmaktan, saldırı olacak kaygısıyla alışveriş merkezlerine bile gitmekten korkar' hale geldiği görüşü savunuldu. Terörün ekonomik ve sosyal açıdan ülkeyi tahrip ettiği vurgulanan açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

'Terör saldırıları, canımızı yakıyor, içimizi acıtıyor. Sürekli şehit haberleri alıyoruz. Her saldırının ardında, dullar, yetimler, yıkılmış hayatlar kalıyor, aileler dağılıyor. 20 yıldır aynı sorun yeniden yaşanıyor. Buna artık son verilmesi için siyasi kararlılık gerekiyor.

PKK terörünün bitirilebilmesi için mecliste grubu bulunan tüm siyasi partiler koşulsuz, ön şartsız ve iç siyasi endişeleri taşımadan, sadece çözüm için bir araya gelmeli, hatta gerekirse kapalı oturumlarda sorunun çözümü tartışılmalıdır. Vakit geçirmeden yapılacak bu toplantılarla ortak bir akılla bir 'Milli Barış Projesi' oluşturulmalıdır. ve bu proje bir daha terör sorunu yaşanmayacak şekilde hayata geçirilmelidir. Teröre son verecek siyasi parti liderleri, tarihin sayfalarına altın harflerle adlarını yazdıracaklardır.'

(ÖZK-KUM) - ANKARA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İbrahim Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İbrahim Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

Başrolde yine aynı isim var! Galatasaray ve Fenerbahçe oyuncuları arasında kavga çıktı

Başrolde yine aynı isim var! Galatasaray ve Fenerbahçe oyuncuları arasında kavga çıktı

Bakmadan Geçme

Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri! Galatasaray Fenerbahçe seyirci sayısı kaç? Galatasaray Fenerbahçe tribünlerinde kaç kişi var, kaç bilet satıldı? Bein Sports CANLI izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Galatasaray Fenerbahçe maçını şifresiz veren kanallar! Galatasaray Fenerbahçe maçı nereden izlenir? Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi kimdir? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! (BELLİ OLDU) Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'lerde kimler var? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı?
Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

title