Haberler

Atatürk Havalimanı Hacı Adaylarını Bekliyor

Kutsal topraklarda hac ibadetini yerine getirmek isteyen vatandaşlar için Atatürk Havalimanı’nda tüm hazırlıklar tamamlandı.

Kutsal topraklarda hac ibadetini yerine getirmek isteyen vatandaşlar için Atatürk Havalimanı'nda tüm hazırlıklar tamamlandı.

İstanbul Müftülüğü ekipleri yoğun uğraşlar sonucu hacı adaylarının Atatürk Havalimanı'na geldikleri zaman zorluk çekmemeleri için birçok yere yönlendirme tabelaları yerleştirdi. Özellikle yaşlı hacı adaylarını düşünen İstanbul Müftülüğü hacı adaylarının her türlü sıkıntı ve ihtiyaçlarını düşünerek günler öncesinden hazırlıklara başladı. Atatürk Havalimanı'nda 24 saat görevli bulunduracak olan İstanbul Müftülüğü, ayrıca hacı adayları için ihram giyme odası, aşı odası ve sağlık birimi oluşturdu. İstanbul Müftülüğü, hacı adaylarının ihram giyme odası ve sağlık birimini rahatlıkla bulabilmesi için ise Atatürk Havalimanı'nda birçok noktaya yönlendirme tabelaları koydu. Yapılan hazırlıkları inceleyen İstanbul Müftü Yardımcısı ve hac hizmetlerinden sorumlu Şahin Yıldırım, hacı adaylarımız için tüm hazırlıkları tam ve eksiksiz olarak tamamladıklarını söyledi.

Şu an hacı adayları için tüm hazırlıkları bitirdiklerini söyleyen Şahin Yıldırım, "Hacılarımızın gidişleriyle alakalı iş ve işlevleri kontrol etmek amacıyla buradayım. Yarın itibariyle ilk hacı kafilemiz yola çıkacaklar. Kutsal beldelere, orada ibadet etmek üzere intikale başlayacaklar. İstanbul olarak toplam 34 hacı kafilemiz çıkacak. Bunların 24'ü Atatürk Havalimanı'ndan 10'u da Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan intikal edecekler. Hacılarımızın havalimanından intikali ile alakalı gerekli bütün tedbirler buradaki hizmetliler ve bizler açısından hazırlanmıştır. Bunların arasında ihram giyme yerlerimiz, hacılarımızı yönlendireceğimiz stantlarımız ve sağlık açısından onlara hizmet sunacağımız sağlık merkezlerimiz oluşturulmuştur iki havalimanımızda. Yönlendirme tabelalarımız ve aynı zamanda giriş A kontuarının hemen sağ tarafında ihram giyme noktalarımız var. Çoğunlukta göndermiş olduğumuz hacılarımız 502 nolu kapının orada intikal ediyorlardı bundan önceki yıllarda. Oralara da azda olsa ihram giyme yerleri oluşturuldu. Şuan itibariyle sağlık merkezlerine ve ihram giyme odalarına ulaşabilecekler. Bunların yanında havalimanlarında oluşturduğumuz ekipler sayesinde bizler, hacılarımızın intikaline nezaret edecek rehberlik ekipleri oluşturduk. Bunlar bütün kafileleri buradan intikali ile alakalı iş ve işlevlerde kendilerine yardımcı oluyorlar" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hac Politika Güncel Haberler

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Son anketten çarpıcı sonuçlar çıktı! Bugün seçim olsa AK Parti ikinci oluyor

Son anketten çarpıcı sonuçlar çıktı! Bugün seçim olsa AK Parti ikinci oluyor

Bakmadan Geçme

Tayfun Duygulu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Tayfun Duygulu kaç yaşında, nereli? Tayfun Duygulu biyografisi! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 15 Mayıs Çarşamba Survivor yeni bölüm! 15 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Kurban Bayramı ne zaman 2024, kaç gün kaldı? #128046 Kurban Bayramı tatili kaç gün? Bugün hangi maçlar var? #9917 Bugün maç var mı? 15 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Survivor'da haftanın 2. Eleme adayı kim oldu? Survivor'da dün ne oldu? #128250 Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 15 Mayıs dün gece deprem mi oldu? 2024 Köprü ve otoyol ücretlerine zam geldi mi? 15 Temmuz, FSM, Osmangazi ve Çanakkale Köprüsü ne kadar, kaç TL oldu? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 15 Mayıs! AZ ÖNCE İZMİR'DE DEPREM Mİ OLDU? Son dakika İzmir deprem verileri! İzmir'de ne kadar, kaç büyüklüğünde deprem oldu? Güneş'te patlama! Güneş'te patlama olursa ne olur? Güneş patlaması insanları etkiler mi? HPV aşısı ücretsiz mi? İBB ücretsiz HPV aşı başvurusu nereden, nasıl yapılır? HPV aşısı ücretsiz olacak! HPV aşısı nedir? HPV aşı başvurusu nereden yapılır? BAŞVURU EKRANI! GELİNİM MUTFAKTA 15 MAYIS 2024 İZLE #128105 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 15 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu?
13 ilde nefes kesen operasyon! 3 ayrı organize suç örgütü çökertildi

13 ilde nefes kesen operasyon! 3 ayrı organize suç örgütü çökertildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title