Haberler

Atakum'da Görev Yapan Öğretmenler İçin Çalıştay

Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi (omü) Tarafından Düzenlenen 'Bilim Danışmanlığı ve Eğitimi Yönünden Destekleme Çalıştayı' Başladı

Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) tarafından düzenlenen 'Bilim Danışmanlığı ve Eğitimi Yönünden Destekleme Çalıştayı' başladı.

Atakum Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde Atakum ilçesine bağlı okullardaki ilk ve ortaöğretim kurumlarında çalışan öğretmenlere yönelik düzenlenen ve 10 gün sürecek çalıştay başladı.

OMÜ Öğretim Üyesi Dr. Fergan Karayel, açılışta yaptığı konuşmada çalıştayın amacının, toplumsal gelişmenin sağlanmasını yönlendiren, düşünme, algılama ve sorun çözme yeteneği gelişmiş, yeni fikirlere açık, kişisel sorumluluk duygusuna sahip, çağdaş uygarlığa katkıda bulunabilen, bilim ve teknoloji kullanımına ve üretimine yatkın, beceri düzeyi yüksek, üretken ve sorgulayıcı, bilgi çağı insanı yetiştirilmesine katkı sağlamak olduğunu söyledi.

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan ise ülkenin geleceği açısından çok önemli olan bu tür etkinliklerin her yıl yapılması gerektiğine dikkat çekerek, Türkiye'nin önündeki 20-25 yılının stratejik bir öneme sahip olduğunu, bunun için bilimsel araştırma ve geliştirme çalışmalarının ilköğretimden itibaren yaygınlaştırılması gerektiğini vurguladı.

Türkiye'nin çok genç bir nüfusa sahip olduğunun altına çizen Akan, şunları kaydetti:

'Genç nüfusunun en aktif olduğu dönem, o ülkenin en güçlü olduğu dönemdir. Bu açıdan önemli bir potansiyeli elimizde bulunduruyoruz. Bu yönümüzle genç nüfusumuz bir çok ülkenin dikkatini çekmekte ve bu ülkeler gençlerimize bilimsel çalışmalara yönelik tekliflerde bulunmaktadırlar. Bu bakımdan doğru ve yanlışı kendisi araştırarak bulabilen kişiler yetiştirmek için araştırma ve geliştirme mantığının ilköğretimden itibaren ciddi bir şekilde yürütülmesi ülkemizin geleceği açısından çok önemlidir.

İl Milli Eğitim Müdürü Hülya Ertürk Koç da konuşmasında araştıran ve sorgulayan bireylerin yetişmesi, kendine güvenen ve birey olma kimliğini elde etmiş bir neslin ortaya çıkması için proje kültürünü yerleştirmeye çalıştıklarını söyledi.

'Bu anlamda her öğrencimizin mutlaka bir projesinin olması gerekir' diyen Koç, şöyle devam etti:

'Bu bakımdan öğrencilerimizin sınav başarıları ile birlikte hangi okulumuzun ne kadar proje ürettiğine bakıyoruz. Bu çalıştayların istediğimiz modelde bireylerin yetiştirilmesine ciddi katkıları olacaktır. 2009-2010 eğitim öğretim ders yılında 2 bin 43 proje ile en çok proje üreten dördüncü il olduk. Bu sayıyı önümüzdeki yıl daha da artıracağız.'

OMÜ'den 13 öğretim elemanının 10 gün boyunca konularında sunum yapacağı çalıştayın açılışına Atakum Kaymakamı Salim Demir, Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyfettin Mayuk, Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Kayseri Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyelerinin yanı sıra, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

(DLK-YU-MHD) - SAMSUN

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

İsrail'den yeni ateşkes hamlesi! Mısır ve Katar'a teklif iletti

İsrail'den yeni ateşkes hamlesi! Mısır ve Katar'a teklif iletti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title