Haberler

Aski Şebeke Yeniliyor

Aski Genel Müdürü Seyfettin Yılmaz, Devam Eden Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Şebekesi Yenileme Çalışmalarını Yerinde İnceledi.

ASKİ Genel Müdürü Seyfettin Yılmaz, Seyhan ilçesi Bey Mahallesi ile Barbaros Mahallesi arasındaki Barbaros Caddesinde yapımı devam eden kanalizasyon ve yağmur suyu şebekesi yenileme çalışmalarını yerinde inceledi.

Genel Müdür Yılmaz, Barbaros Caddesi'ndeki çalışmaları incelerken, yatırımlardan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı, Kanal Yatırım Dairesi Başkanı ve yapı denetim görevlilerinden bilgi aldıktan sonra vatandaşlara da çalışmalardan memnun olup olmadıklarını sordu.

ASKİ Genel Müdürlüğünün çalışmalarından memnun olduğunu bildiren vatandaşlarla çay içerek sohbet eden Yılmaz, şunları kaydetti:

'Kanalizasyon şebekesi için Q400 mm. yağmur suyu için ise Q600 mm. çapında ayrı ayrı boru döşüyoruz. Bu bölgede proje kapsamında 851 metre kanalizasyon 600 metre yağmur suyu şebekesi olmak üzere toplam 1.451 metre şebeke yenilenecek. Şu ana kadar 700 metrekarelik kanalizasyon şebekesi yenilenmiş, kalan kısmı ise önümüzdeki hafta içerisinde tamamlanarak işletmeye alınacak.

Yine bu proje kapsamında yapılacak olan 600 metre yağmur suyu şebekesinin 450 metrelik kısmı bitirilmiş olup, kalan kısmı ise önümüzdeki hafta içerisinde tamamlanarak işletmeye alınacak. Yağmur suyu ve kanalizasyon şebekesinin aynı proje kapsamında yapılması ile proje maliyetinde büyük tasarruf sağlandı. Ayrıca bu alt yapılar aynı proje kapsamında yapıldığı için yol tekrar tekrar bozulmamış olmakta ve kamu yararı sağlanıyor. Ayrıca, vatandaşımıza en az rahatsızlık verilerek aynı anda iki proje birden gerçekleştiriliyor.'

Seyfettin Yılmaz, çalışmaların hızlı gittiğini, projenin kalan kısmının ise önümüzdeki hafta içerisinde tamamlanarak işletmeye alınacağı belirterek, şöyle devam etti:

'Çalışmalarımız tamamlandığında kanalizasyon ve yağmur suyu şebekesi ayrı ayrı döşendiği için, artık yağmur suyu hattına bağlanan ızgaralardan kanalizasyon kokusu gelmeyecek. Ancak ızgaralarımızdan kanalizasyon kokusu gelmemesi ve bölgede yaşayanların rahatsız olmaması için vatandaşlarımızın yağmur suyu hattımıza kanalizasyon şebekelerini bağlamamalarını istiyoruz.'

Yılmaz, vatandaşların, alt yapıyla ilgili şikayetlerini ve taleplerini ASKİ'nin 444 27 54 veya 185 nolu telefonlarına bildirmelerini istedi.

(DLK-NÖZ) - ADANA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

ABD: İran kazadan sonra bizden yardım istedi

ABD: İran kazadan sonra bizden yardım istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Hak mahrumiyeti olan Ali Koç'un RAMS Park'a nasıl geldiği ortaya çıktı

Hak mahrumiyeti olan Ali Koç'un RAMS Park'a nasıl geldiği ortaya çıktı

Bahçeli, Reisi'nin ölümüyle ilgili iki ülkeyi işaret etti

Bahçeli, Reisi'nin ölümüyle ilgili iki ülkeyi işaret etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title