Haberler

Aşırı Sulama Biberi Hasta Ediyor

Bursa’nın Yenişehir ilçesinde, biber üreticileri zararlı böcekler ve hastalıklara karşı bilgilendirildi.

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde, biber üreticileri zararlı böcekler ve hastalıklara karşı bilgilendirildi.

Han Düğün Salonu'ndaki konferansta konuşan Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, ilçe çiftçisinin ana ürününün biber olduğunu belirterek, "Biber ile yeteri kadar mücadele edemezsek bu bizim için çok ciddi bir zarardır. Bu tür bilgilendirmeleri sık sık yapmalıyız. Bugün de Bayer Tarım İlaçları Marmara Bölge Müdürü Mustafa Dere ilçemize gelerek, zararlılar ve çözüm yolları konusunda bize bilgi verecek. Kendisine teşekkür ediyorum" dedi.

Bayer Tarım İlaçları Marmara Bölge Müdürü Mustafa Dere de yaptığı konuşmada, Yenişehir biberinin dünyaca meşhur olduğuna dikkat çekerek, "Biz bu şansımızı iyi değerlendirmeliyiz. Bizim çok önemsiz gibi gördüğümüz böcekler bile aslında son derece tehlikelidir. Mesela kırmızı örümcek bir seferde 250 adet yumurta bırakır. Buna karşı zamanında tedbir almazsak milyonlarca kırmızı örümcek olur ve biberimiz ölür. Bunun yanı sıra sulama konusu çok hassastır. Biberde aşırı sulama hastalığa davetiyedir. Uzmanlara danışmadan ilaç kullanmayın. Ziraat mühendisine danışmadan kendi bilginizle iş yapmayın" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yenişehir Marmara Bayer Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title