Haberler

Asiad'ın Yeni Merkez Binası Açıldı

Ankara Sanayici ve İş Adamları Derneğinin (ASİAD) yeni merkez binası törenle hizmete açıldı.

Ankara Sanayici ve İş Adamları Derneğinin (ASİAD) yeni merkez binası törenle hizmete açıldı.

ASİAD Kurucu Başkanı Veli Sarıtoprak, törende yaptığı konuşmada 1989 yılında kurulan ASİAD'ın bir Türkiye markası haline geldiğini söyledi.

Derneğin Anadolu'da kurulan 50'ye yakın sanayici ve iş adamları derneğini koruyarak gelişmelerine yardımcı olduğunu, iş adamlarının dışarıya açılmasını sağladığını belirten Sarıtoprak, "Bugün ASİAD küllerinden doğuyor" dedi.

ASİAD Başkanı Barış Aydın da bugün Ankara'nın başkent oluşunun 91. yıldönümü olduğunu hatırlatarak, iki mutlu kutlamayı bir arada yaptıklarını ifade etti. Aydın, ASİAD'ın son yıllarının biraz durağan geçtiğini, bundan sonraki süreçte tüm dünyada teşkilatlanarak ülke ekonomisine katkı vereceklerini belirtti.

Aydın, ASİAD'ın 50 farklı sektörde milyarlarca dolarlık potansiyele sahip üyeleri bulunduğunu söyledi. Üniversite sanayici işbirliğini önemsediklerini dile getiren Aydın, yeni merkez binanın tüm olanaklarını öğrencilere ücretsiz sunacaklarını kaydetti. Barış Aydın, "Aziz milletimiz senaryosunu bir başkasının yazdığı oyunda figüran olmayı reddedecektir. Biz buna inanıyoruz. Bu ülkenin önü tamamen açıktır. ASİAD olarak daha güçlü ve büyük bir Türkiye için genç dinamik ve girişimci yapımızla elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler de Ankara'nın, sanayinin de başkenti olmasını hedeflediklerini belirtti. İşler, 2023 hedeflerinde savunma sanayinin başkenti olarak belirlediklerini, bu hedef doğrultusunda Ankaralı sanayicilerin önemli sorumluluklar üstlendiğini ifade ederek, "Gelişen Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşmasını hükümet ile birlikte sizler sağlayacaksınız" dedi.

ASO Başkanı Nurettin Özdebir, 21. yüzyılın, sivil toplum kuruluşlarının ve kentlerin rekabetinin yüzyılı olacağına işaret ederek, ASİAD'ın üstüne bu konuda önemli görevler düştüğünü söyledi. Barış Aydın'ın, Türkiye Genç İşadamları Derneğini (TÜGİAD) Ankara'da marka haline getirdiğini anlatan Özdebir, aynı başarıyı burada da sürdüreceğine inandığını kaydetti.

Eski Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun da ASİAD'a, kalkınmanın öncüsü olacak özel sektör üyelerini temsil ettiği için başarılar diledi. ASİAD'ın 25 yıldır çizgisini koruduğunu belirten Coşkun, yeni binanın hayırlı olmasını diledi. - Ankara

Kaynak: AA / Yerel

Emrullah İşler Barış Aydın Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title