Haberler

Arü Yenisey Yerleşkesi'nde Yepyeni Mekânlar ve Olanaklar İçin Hummalı Çalışmalar Yapılıyor

2008 yılında “Işığa Karışın” sloganıyla kurulan Ardahan Üniversitesi (ARÜ), aradan geçen kısa bir zaman içerisinde çok büyük ve önemli işlere imza attı.

2008 yılında "Işığa Karışın" sloganıyla kurulan Ardahan Üniversitesi (ARÜ), aradan geçen kısa bir zaman içerisinde çok büyük ve önemli işlere imza attı. ARÜ üç tarafı ormanlarla çevrili ve eşsiz bir doğal güzelliğe sahip yerleşkesi olan, mimarisi, tasarımları ve teknolojik özellikleri ile dikkat çeken alanlara/olanaklara sahip bir üniversite konumuna geldi. Güçlü akademik kadrosu ile yurt içinde ve yurt dışında ses getiren projeleri hayata geçiren ARÜ, Yenisey Yerleşkesi'nde yaptığı yatırımlar ve büyük projeler ile adından söz ettirmeyi sürdürüyor. Birçok alanda ilklere imza atan ARÜ, Yenisey Yerleşkesi'ni de aynı anlayış ile daha çok geliştirmeye ve büyütmeye devam ediyor. Yapılan ve şu an proje aşamasında olan binaların hepsi, teknik donanımlarının yanı sıra tasarımları ile de ilk ve tek olma ayrıcalığına sahip…

ARÜ Yenisey Yerleşkesi yapılaşmasının 1. Etap çalışmaları tamamlanmak üzere… Yerleşke içerisinde yapımı tamamlanıp hizmete açılan binaların yanı sıra yeni fiziki mekanların inşası hızla sürüyor. Yerleşkede İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Rektörlük Hizmet Binası, Merkezi Laboratuvar, Yenisey Konukevi, spor salonu ve lojman binaları yapımı tamamlanıp hizmet veren yapıları teşkil ediyor. Öte yandan birçok projenin yapım çalışmaları sürüyor. Yapımı devam eden binalar ise 2016 yılında tamamlanarak hizmete hazır hale getirilecek. Bu sayede ARÜ Yenisey Yerleşkesi'nin 1. Etap yapılaşması tamamlanmış olacak.

"OLİMPİK YÜZME HAVUZU, BUZ PATENİ PİSTİ, BOWLİNG SALONU OLAN SPOR KOMPLEKSİ…"

ARÜ Yenisey Yerleşkesi içerisinde devam eden çalışmalar hakkında bilgi veren ARÜ Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı Şube Müdürü Ertan Sarıçam "Spor kompleksinin içerisinde olimpik yüzme havuzu, basketbol ve voleybol sahaları, bowling salonu, buz pateni pisti ve çok amaçlı salonları mevcut olup, bunların dışında fitness salonu ve sauna da kompleksin içerisinde yer almaktadır. Yapım çalışmalarının 2016 yılının Mayıs-Haziran aylarında bitirilmesi planlanmaktadır." dedi. Sarıçam, Rektörlük Hizmet Binası hakkında ise, "Rektörlük hizmet binamızın tasarımında bölgemize özgü motifler kullanılmıştır. Binanın çatı kısmı kartal şeklinde inşa edilmiştir. Bu tarz bir uygulama bölgemizdeki hiçbir binada mevcut değildir." diye konuştu.

35 bin metrekare kapalı alana sahip olacak şekilde yapımı devam eden mühendislik fakültesi inşaatı bağlamında Sarıçam, "Mühendislik fakültemizin diğer binalardan ayrılan en büyük özelliği mutfak ve yemekhanenin en üst katta yer almasıdır. Bina içerisinde kütüphanesi ve 250'şer kişilik konferans salonları bulunmaktadır. Ayrıca her amaca yönelik dizayn edilebilecek şekilde laboratuvarlar yer almaktadır. Bu laboratuvarlar açılacak bölümlere uygun bir şekilde düzenleme yapılabilecek şekilde tasarlanmıştır." şeklinde bilgi verdi.

Sarıçam, şu an hizmet vermekte olan 8 adet lojman binasına ek olarak 2 lojman binası daha yapıldığını ve 2016 yılı içerisinde 2 adet lojman binası daha yapılacağını ifade etti.

"YENİSEY YERLEŞKESİ DAHA YEŞİL VE AYDINLIK…"

Yenisey Yerleşkesi'ndeki çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmalarının ivedilikle sürdürüldüğünü hatırlatan Sarıçam, "Üniversitemizin birinci ve ikinci etap peyzaj ve çevre düzenlemesi çalışmaları kapsamında Yenisey Yerleşkesi'nde, led ışıkların kullanılacağı aydınlatma direklerinde üniversitemizin logosu yer alacak ve renkleri özel olarak üniversitemizin kurumsal renklerine uygun olarak boyanacaktır… Çevre düzenlemesi kapsamında rektörlük hizmet binasının ön tarafındaki alana amfi tiyatro yapılmaktadır. Önemli çalışmalardan birisi olarak gördüğümüz bir diğer iş ise ikinci güzergah yolunun yapılıyor olmasıdır. Yapılan bu yol ile nizamiye ile yurtlar arası bağlantı sağlanmış olacak. Bu yolun alt yapı çalışmaları kapsamında su ve kanalizasyon işleri tamamlandı. Şu an tretuvar çalışmaları yapılmaktadır. Bu yol tamamlandığında yerleşkemizin ana arter yollarının ikincisi de tamamlanmış olacak. Yapılan yol ve çevre düzenlemesi işleri ile yerleşkemizin çehresi tamamen değişmiştir. Çalışmalar tamamlandığı zaman eşsiz bir doğal güzelliğe sahip olan ARÜ Yenisey Yerleşkesi daha yeşil ve daha aydınlık olacaktır." açıklamasında bulundu.

"AŞIK ŞENLİK KÜLTÜR MERKEZİ'NİN TEMELİ ATILACAK"

Yenisey Yerleşkesi'nde yapılan önemli projelerden birisi de Aşık Şenlik Kültür Merkezi… Mimari tasarımıyla eşi benzeri olmayan bir yapıya sahip olan kültür merkezi projesiyle ilgili bilgi veren Sarıçam, "Aşık Şenlik Kültür Merkezi inşaat temeli 2015 yılı Kasım ayı içerisinde atılacaktır. Projenin 2016 yılında bitirilmesi planlanmaktadır. Aşık Şenlik Kültür Merkezi tamamlandığında çevre illerimiz ve Ardahan'ımızı apayrı bir mimari özelliği olan bir kültür merkezine kavuşturmuş olacağız. Kültür merkezimizin içerisinde 750 kişilik bir konferans salonu, sergi salonları, toplantı salonları ve müze olarak faaliyet gösterecek olan alanlar mevcuttur. Kültür merkezinin projesi Ardahan Üniversitesi tarafından özel olarak çizdirilmiştir. Tasarım ve mimari özellikleri bakımından bir benzeri bulunmamaktadır. Tamamlandığı zaman yerleşkemize farklı bir görünüş ve görsel güzellik katacaktır." diye konuştu. Ayrıca Sarıçam, yapımı devam eden projelerin 2016 yılı içerisinde tamamlanması ile birlikte ARÜ Yenisey Yerleşkesi'nin 1. Etap yapılaşmasının tamamlanacağını belirtti. - ARDAHAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sarıçam Ardahan Yerel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title