Haberler

Arnavutluk'taki Olaylara Ab'den Müdahale

AB'den Müdahale Arnavutluk'un Başkenti Tiran'da Ana Muhalefet Partisi Tarafından Düzenlenen Gösterilerde Çıkan Olaylar Sonucu 3 Kişi Ölmüş Onlarca Kişi De Yaralanmıştı

- ARNAVUTLUK'TAKİ OLAYLARA AB'DEN MÜDAHALE Arnavutluk'un başkenti Tiran'da ana muhalefet partisi tarafından düzenlenen gösterilerde çıkan olaylar sonucu 3 kişi ölmüş onlarca kişi de yaralanmıştı. Yaşanan şiddetle ilgili Arnavutluk Başbakanı Sali Berişa, olayların yaşanmasının sebebini ana muhalefet Sosyalist Parti lideri Edi Ramay ve yandaşlarının olduğunu açıklamıştı. Olaylar üzerinden 6 gün geçmesine rağmen Arnavutluk'ta tansiyon halen yüksek. Olayların daha da artmamasını engellemek maksadıyla Avrupa Birliği'nden (AB) bir heyet Arnavutluk'a gelerek tansiyonu düşürmeye çalıştı. AB temsilcisi heyeti başkanı Miroslav Layçak, Arnavutluk Başbakanı Sali Berişa ile gerçekleştirdiği görüşme ardından, Arnavutluk'a yardım etmeye hazırız olduklarını ve AB'nin Arnavutluk yaşanan gelişmelerden dolayı kaygı ile takip ettiklerini söyledi. Arnavutluk'ta yaşanan siyasi gerginliğin biran önce sona ermesi gerektiğini söyleyen Layçak, siyasilerin sorumluluklarını yerine getirmeleri ve ülkeyi bu tür şiddet olaylarından kurtarmaları gerektiğini söyledi. Arnavutluk Başbakanı Berişa da düzenleyecekleri barış mitingini ertelediklerini söyledi. Görüntü Kodu:

- Arnavutluk'taki şiddet olaylarından detay

- AB temsilcisi Miroslav Layçak açıklama

- AB temsilcisi Başbakan Sali Berişa ile bir arada

- Arnavutluk Başbakanı Sali Berişa açıklama

- Ana muhalefet Sosyalist Parti lideri Edi Ramay'dan açıklama

- Rama gösterilerde

(Haber: Enis TABAK - KOSOVA / DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title