Haberler

Arınç Yine Sert Konuştu

Arınç: "Kıytırık Koalisyonlara İzin Ve İmkan Vermeyin" dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Birliğimizi beraberliğimizi koruyacağız. Bu memleketin en büyük gücü tefrikaya fırsat vermemesidir. Ülkemizde bir siyasi istikrar vardır. Bu ekonomik istikrarı getiriyor. Birbirini çiğnemekler Türkiye'yi geriye götürür. Nereye karar verecekseniz orayı güçlendirmeye bakın. Kıytırık koaliasyonlara izin ve imkan vermeyin. Türkiye böyle gider. Böyle gitmezse Allah korusun nereye geliriz" diye konuştu.Manisa'nın Alaşehir İlçesi'ne gelen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Alaşehir Esnaf Kefalet Kredi Koopretaifi'nin 58. Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı'na katıldı. Esnaf tarafından büyük bir coşkuyla karşılanan Arınç, konuşması sırasında ezan okunduğunu söyleyen kişiye ilginç bir cevap verdi. Arınç, "Ben ezan okunurken de konuşabilirim diye fetva aldım. O yüzden müsaade ederseniz konuşmama devam edeceğim. Bu bazı durumlarda istismar ediliyor, yanlış anlaşılıyor. Ezan bizim ezanımız. 'Tanrı uludur' demiyor, çok şükür ki Allahü ekber diyor" dedi.Esnaf ve sanatkarı Türkiye'nin güvencesi ve sigortası olarak tanımlayan Arınç, "Ahi Evran geleneğinden geliyorsunuz. Ahi Evran esnaf ve sanatkarın piridir. Anadolu'da esnaf ve sanatkar yetiştiren bütün insanlar bu geleneği kullanırlardı. Esnaf ve sanatkarların birikmiş sorunları var. Elbette bize düşen bu sorunları çözmektir, hayatı rahatlatmaktır. Esnaf ve sanatkarlar toplumun büyük bir kesimidir. Esnaflarımız bizim huzur kaynağımızdır. Toplumun bütün kesimlerine eşit ve adil yaklaşacağız. Çünkü teröre karşı, Türkiye'yi bölenlere karşı esnaf vücudunu siper ediyor, bu memleket bizim, vatanımız bizim diyor. Onun için esnafımıza daha büyük hizmetler yapacağız" diye konuştu.

Bülent Arınç, esnaf ve sanatkarın en önemli sıkıntılarından süpermarketler konusuna da değinerek şunları söyledi:"Her gün yeni yeni büyük marketler açılıyor. Daha bol çeşitle insanımıza yeni bir alışveriş kültürü meydana geliyor. Bu cazip bir şey. Bu cazibenin altında bütün Türkiye var. Bunlarla ilgili yasal düzenlemeler yapmalıyız. Büyük balık küçük balığı yememeli. Marketler de kazansın ama esnafın da ayakta durabilecek bir gelire sahip olması lazım. Alışveriş merkezlerini dışarıya çıkarmak, belli bir kısıtlama getirilmesi gerekir. Avrupada marketler yasası nasılsa Türkiye'de öyle olması gerekir. Her mahallenin içinde süpermarketler olmamalı, cumartesi pazar gece 23.00'lere kadar çalışmamalı, bakkal açık olmalı. Büyük bir sermaye girişi var Türkiye'ye. Kasadan fişini alırken alışverişini, her şeyi yasal prosedür içinde yaparsa kayıp kaçaklar azalıyor diye düşünürüm. Bir bakkaldan temin edemeyeceğiniz şeyi marketten alıyorsunuz. Buna karşı duracağız, esnafımızı sanatkarımızı kollamak adına ne gerekiyorsa yapacağız. Esnafı ayakta tutacak mutlaka yeni tedbirler alacağız. Anayasa bunu emrediyor. Bunun yanında biz tek başımıza bu ülkede yaşamıyoruz. Canlı bir ekonomik hayata hepimizin ihtiyacı var. Yeni yatırımlar yapmalı üretimi istihdamı arttırmalıyız."

"HAZİRAN'DA YENİ SAYFA AÇACAĞIZ"

Birlik beraberlik mesajları da veren Arınç, "Birliğimizi beraberliğimizi koruyacağız. Bu memleketin en büyük gücü tefrikaya fırsat vermemesidir. Ülkemizde bir siyasi istikrar vardır bu ekonomik istikrarı getiriyor. Birbirini çiğnemekler Türkiye'yi geriye götürür. Nereye karar verecekseniz orayı güçlendirmeye bakın. Kıytırık koaliasyonlara izin ve imkan vermeyin. Türkiye böyle gider. Böyle gitmezse Allah korusun nereye geliriz. İnşallah ümit ediyoruz, 'Bu işler güzel oldu yolunuzdan dönmeyin' derseniz o zaman sizin kararınız ile haziranda yeni bir sayfa açacağız. Bizi dövecekseniz siz dövün. Millet ne yaparsa başımızın üstünde yeri var" diye konuştu.Konuşmaların ardından Alaşehir'e yapılacak yurt için protokol imzalandı. Protokol töreni sonrası Bakan Arınç, Alaşehir'e ayrıca bir okul sözü verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Politika Güncel Haberler

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

Beklenen açıklama geldi! Jose Mourinho resmen Fenerbahçe'de

Beklenen açıklama geldi! Jose Mourinho resmen Fenerbahçe'de

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title