Haberler

Apm, "Gönül Köprüleri" Kurmak İçin Van ve Bitlis'e Gidiyor

Alternatif Politikalar Merkezi'nin "Gönül Köprüleri Kurma Projesi" kapsamında Şırnak ve Mardin'deki ilk ziyaretlerin ardından bu kez de Van ve Bitlis'e "gönül köprüsü" kurmaya gidiyor.

Alternatif Politikalar Merkezi'nin (APM), "Gönül Köprüleri Kurma Projesi" kapsamında Şırnak ve Mardin'deki ilk ziyaretlerin ardından bu kez de Van ve Bitlis'e "gönül köprüsü" kurmaya gittikleri bildirildi.

APM Genel Başkanı Mahmut Koçak, yaptığı yazılı açıklamada, Anadolu'da terörden mağdur olan ailelerle devlet yetkililerinin bir araya getirilmesi için "Her şey devletten, her şey hükümet ve siyasi partilerden beklenmemelidir" anlayışıyla projeyi hayata geçirdiklerini, bu kapsamda, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı ile Van ve Bitlis'e gideceklerini belirtti.

Ülke sorunlarına çözüm bulmak adına çalışmalara devam ettiklerini, ülke ve millet için hayırlı gördükleri konulara tüm vakitlerini ayıracaklarını anlatan Koçak, Türkiye'nin en büyük sorununun bölücü terör olduğunu ifade etti.

"Milletimizin içine fitne sokmaya çalışanlara, kardeşi kardeşe kırdırmaya uğraşanlara karşı tek yürek olmalıyız" diyen Koçak, şunları kaydetti:

"Terörü lanetleyen, silahların sustuğu, kan ve gözyaşının dindiği bir Türkiye için herkes üzerine düşeni yapmalıdır. Bu mücadele sadece devletin siyasetin değil topyekün bir milletin mücadelesidir. Birlik mücadelesidir, kardeşlik mücadelesidir, ülkemizin daha güçlü olmasının mücadelesidir. Terörün en acımasız yüzüyle şüphesiz ki şehit aileleri karşılaşmıştır, gazilerimiz karşılaşmıştır. Onların sağduyusu yanan yüreklerine rağmen barışın, huzurun arayışı içinde olmaları geleceğimizin aydınlık olduğunun en büyük göstergesidir. Türkiye genelinde her fırsatta bir araya geldiğim yüreği yanık ailelerimizin inancı, feraseti, ve gelecek vizyonuna hayran kalmamak saygı duymamak elde değil. 'Ben yandım başka evler yanmasın,  yürekler yanmasın. Bizim ki  son olsun' diyecek  kadar, kocaman yürekli insanlar bizim insanlarımız."

Şehit aileleri ve gaziler derneğinin sağduyusu ve fedakarlığının takdire şayan ve diğer tüm sivil toplum kuruluşlarına örnek olduğunu, vatan toprağının her köşesine birlikte koştuklarını vurgulayan Koçak, şöyle devam etti:

"Van'daki kardeşlerimizle kucaklaşmaya, tek bir yürek olmaya gidiyoruz. Oradan Bitlis'e geçeceğiz. Terör yüzünden suskunluk sarmalı içindeki bölge halkına güven veren, cesaretlendiren bu ve benzeri çalışmaların kalıcı barışa katkısı büyük olacaktır inancıyla gidiyoruz."

Koçak, Van ve Bitlis'i kapsayan "gönül köprüsü" ziyaretlerinin bugün başlayacaklarını 5 Mart Çarşamba akşamı tamamlanacağını belirtti. - Afyon

Kaynak: AA / Yerel

Mardin Şırnak Bitlis Yerel Haberler

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

title