Haberler

Antikad'da Yeni Dönem

Antalya İş Kadınları Derneği (antikad) Yeni Yönetimi ile Derneği Katılanlar, Basına ve Kamuoyuna Tanıtıldı

Antalya İş Kadınları Derneği (ANTİKAD) yeni yönetimi ile derneği katılanlar, basına ve kamuoyuna tanıtıldı.

Antalya Otel'de düzenlenen toplantıda konuşan ANTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Sevinç Eyilik, genel kuruldan güçlenerek çıktıklarını belirterek, ANTİKAD'ın yeni yönetim ve yeni üyeler ile yoluna devam ettiğini kaydetti. Kendilerine yeni hedefler koyduklarını ifade eden Eyilik, şunları söyledi:

'Özünde bir ekonomi kuruluşuyuz. Türkiye'de TÜSİAD ne ise biz de Antalya'da oyuz. Bir demokratik kitle örgütü, bir sivil toplum kuruluşu olarak bölgemizdeki sosyal ve siyasal gelişmelerle ilgilendiğimiz kadar, Antalya'daki kadın örgütlenmesini üst noktalara taşıyarak, ekonomideki güçlü yerini sağlamayı amaçlıyoruz, hedefliyoruz. ANTİKAD olarak toplumsal yaşamın her alanında aktif, söz sahibi ve lider kadınlar yaratmak, bölgesel ve uluslararası platformda ortak çalışmalara zemin oluşturmak gibi bir misyon üstlenmiş bulunuyoruz. Dernek olarak çalışan kadınlar arasında iletişim ağı kurarak, aralarında işbirlikleri sağlayarak kamuoyundaki etkinliğimizi artıracağımıza inanıyoruz. Bölgesel, ulusal ve evrensel olarak sosyal, siyasal, ekonomik ve de kültürel alanlarda çalışmalar yapmak gayesiyle bir araya gelerek sinerji oluşturmak, proje ve faaliyetlere katkıda bulunmak amacındayız. Bizler Çağdaş Türk kadınları olarak; Mücadelemizin bugün hala sürmek zorunda olduğunu anımsatmak için, ANTİKAD çatısı altında birleşerek, Atatürk ilke ve devrimlerinin izinde örnek projelere imza atmak gayesiyle yola çıktık. Kar amacı gütmeyen sivil bir ekonomi örgütüyüz. İş dünyasında her biri kendi alanında kendini kanıtlamış üyelerimiz ile birlikte kadın hareketlerinin güçlenmesinde öncü olmak ve bölgesel çalışmalarında Antalya'nın uluslar arası arenada daha nitelikli ve güçlü olarak yerini almasına katkılar sağlamak, Antalya'nın daha üst platformlara taşınmasında rol almak, başlıca görevlerimiz ve hedeflerimiz arasındadır.'

- İLK ERKEK ÜYE-

Öte yandan toplantıda, Hürriyet Gazetesi Akdeniz Temsilcisi Dursun Gündoğdu, üyelik formunu doldurarak törenle derneğin ilk erkek üyesi oldu. Gazeteci Gündoğdu'ya rozetini, Dernek Başkanı Sevinç Eyilik taktı. Toplumsal cinsiyet eşitliğine uygun olarak ANTİKAD'a üyeliğin sadece kadınlar ile sınırlı olmadığını belirten Eyilik, 'Derneğimiz, kadın ağırlıklı bir örgütlenme olmakla birlikte, dernek kriterlerine ve tüzüğümüze uygun erkek aday başvurularını da değerlendiriyoruz. İlk erkek üye başvurumuzu da kabul ederek karara bağlamış bulunuyoruz' dedi.

- YENİ YÖNETİM KURULU-

Antalya İş Kadınları Derneği ANTİKAD'ın 9 kişiden oluşan yeni yönetim kurulu üyeleri şu isimlerden oluşuyor:

'Başkan Sevinç Eyilik (Energy, Enerji Yönetim Kurulu Üyesi, Eyilik Vakfı Kurucu Başkanı), 1. Başkan Yardımcısı Aytuna Kutlay Torgaç (Mimar), 2. Başkan Yardımcısı Gülsen Arat Mercanlı (Mimar), Genel Sekreter Şebnem Saraçoğlu (Mimar), Sayman Ayla Nalbant (Mimar), Toplantı Yönetmeni Duygu Günsur (Organizasyon), Üye Selvinaz Soner (Neşe Erberk Ana Okulu Sahibi), Üye Gülizar Şen (Duvar kağıdı tic), Fisun Çelik Karaman (İnşaat Mühendisi, Otel işletmecisi-sahibi)'

(BEK-ŞEN- - ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Ünlü oyuncu Gülşah Çomoğlu hayatını kaybetti

Ünlü oyuncu Gülşah Çomoğlu hayatını kaybetti

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Musavat Dervişoğlu ile görüşmememiz için hiçbir neden yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Musavat Dervişoğlu ile görüşmememiz için hiçbir neden yok

AK Parti'yi karıştıran ikramiye iddiası! 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önüne götürmeye yüzüm yok'

AK Parti'yi karıştıran ikramiye iddiası! "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önüne götürmeye yüzüm yok"

İsrail'e meydan okuyan Kassam Tugayları, roketleri nasıl üretiyor? Görüntüleri ilk kez yayınladılar

İsrail'e meydan okuyan Kassam Tugayları, roketleri nasıl üretiyor? Görüntüleri ilk kez yayınladılar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title