Haberler

Antalyalı İtfaiyecilerin 'Koca Babası' Meslekte 26 Yılı Geride Bıraktı

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Teşkilatı'nda 26 Yıldır Görev Yapan 61 Yaşındaki İtfaiye Amiri Namık Bakan, Dört Yıl Öncesine Kadar Ekip Arkadaşlarıyla Birlikte Yangın Söndürmeye Gittiği Söyledi

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Teşkilatı'nda 26 yıldır görev yapan 61 yaşındaki İtfaiye Amiri Namık Bakan, dört yıl öncesine kadar ekip arkadaşlarıyla birlikte yangın söndürmeye gittiği söyledi. Bakan, geçmişteki bazı büyük yangınlarda misafirlikten kalkıp üzerinde takım elbise, yanında eşi ile ekip arkadaşlarının yardımına koştuğunu belirtti.

Antalya'da doğup büyüyen ve meslek lisesinden mezun olduktan sonra 1977 yılında Antalya Belediyesi'nde çalışmaya başlayan Namık Bakan, 1984 yılında Toptancı Hal Müdür Yardımcılığı görevinden İtfaiye Teşkilatı'na atandı. Atamasını, 'siyasi bir karar' olarak tanımlayan Bakan, 'Müdür yardımcısı olduğum için o makama eşit bir görev verilmesi gerekiyordu. İtfaiye Amiri olarak atandım. Ertesi yıl, Ankara'da Sivil Savunma tarafından açılan itfaiye amirleri kursuna katıldım. Ondan sonra da çekirdekten yetişmiş gibi oldum ve itfaiyeciliği çok sevdim' dedi.

- UNUTAMADIĞI OLAYLAR-

Dört yıl öncesine kadar ekip arkadaşlarıyla birlikte her yangına gittiğini belirten Bakan, uzun meslek yaşamında pek çok sevinç ve üzüntü yaşadığını ancak Kepez semtindeki bir yangını unutamadığını kaydetti. Yangının bir gecekonduda çıktığını anlatan Namık Bakan, 'Evin erkeğinin sevgilisi varmış. Kadın gelmiş, adamın evinin kapısını tutuşturmuş. Adamın karısı iki çocuğuyla içeride kalmış. Yangını söndürüp içeriye girdiğimizde anneyi, çocuklarının üzerine kapanmış halde bulduk. Kızını ve oğlunu alevlerden korumaya çalışmış. Üçü de yanmıştı' diye konuştu.

Bir gün de şehir merkezinde bir otelde çıkan yangına gittiklerini kaydeden Bakan, 'Yangın kazan dairesindeydi. Binaya girdik, kazan dairesine inmeye hazırlanırken bir arkadaşımız karanlıkta önünü görmemiş, yuvarlandı. Biz hortumlardan su sıkmaya başlamıştık. Daha sonra suyu kestirdim ve arkadaşımızı aldım. Söndürme işine ondan sonra devam ettik' dedi.

- 'BEN DE SABREDEMEDİM'-

Türkiye'de vatandaşların en çok itfaiyenin olay yerine geç kaldığından yakındığını hatırlatan Bakan, dünyada herkesin itfaiye araçları ile ambulansların trafikte geçiş üstünlüğü olduğunu bilmesine rağmen bu araçlara yol vermediğini söyledi. Bakan, bir yangın mahallinde itfaiye beklemenin çok zor olduğunu vurgulayarak, 'Bir gün gözümün önünde bir kamyonet yanmaya başladı. Elimdeki telsizden anons ettim. Arkadaşlarımı beklerken geçen her dakika bana da asırlar gibi geldi' diye konuştu.

- TAKIM ELBİSEYLE YANGINA-

Bakan, bazı büyük yangınlarda evinde dinlenirken koşup ekip arkadaşlarına katıldığını, bazen de misafirlikten kalkıp yetiştiğini kaydetti. Bakan, şunları söyledi:

'Kaleiçi'nde Kültürevi yangını olmuştu. Kaleiçi doğup büyüdüğüm yer. Evler hep ahşap, zamanında müdahale edilmezse Kaleiçi kül olacak. Rahmetli eşimle misafirlikteydik. Telsizden anonsu duyunca fırladım. Eşimle arabaya atlayıp yangın söndürmeye gittik. O arabada oturup bekledi, ben üzerimde takım elbiseyle arkadaşlarıma katılıp yangına müdahale ettim.'

İki yıl sonra emekli olmayı planladığını belirten Bakan, bu yaşına kadar itfaiyeci olmak dışında hiçbir şey bilmediğini, kahveye gitmediğini, balık bile tutmadığını belirterek, 'Emekli olduktan sonra ne yapacağımı bilemiyorum' dedi.

(YES-ŞEN-OSM) - ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title