Haberler

Antalya Devlet Opera ve Balesi

Güncelleme:

Öğrencilere Yönelik '1 Piyano 4 Solist ' Projesi Başladı

Antalya Devlet Opera ve Balesi öğrencilere yönelik bir sosyal sorumluluk projesi olan '1 piyano 4 solist' 'i başlattı. ANTDOB sanatçıları 30 Kasım tarihinde Kepez'deki Şehit Kahraman Çelikbaş İlköğretim Okulu'na giderek öğrencilere bir ders saati boyunca opera ve balenin ne olduğunu seslendirdikleri eserlerle anlattılar. Öğrencilerin büyük merakla izlediği programa; ANTDOB Müdürü Nilay Genç ,İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Günay ; Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve Antalya Vali Yardımcısı Emin Osman Bulgur da katıldı.

Okulun yetersiz imkanları nedeniyle oldukça küçük bir salonda toplanmak zorunda kalan öğrencilerin durumunu gören Başkan Tütüncü , okulun kültür salonunun çalışmalarının tamamlanması konusunda destek sağlayacaklarının da sözünü verdi. Dünya Göz Hastanesi ise projeye destek vererek ücretsiz olarak öğrencilerin göz taramasını gerçekleştirdi.

' Gelecekteki seyircilerimizi yetiştiriyoruz '

ANTDOB Müdürü Nilay Genç 'in Temmuz ayında göreve geldikten hemen sonra görüşmeleri yaparak hayata geçirdiği proje okullar başta olmak üzere, birçok kurum tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Proje kapsamında ANTDOB sanatçıları sezon boyunca şehrin ücra bölgelerindeki 31 okula giderek , öğrencilere opera ve bale hakkında bilgi verecek ve onlara eserlerden parçalar sunacaklar. Projenin kendileri için büyük önem taşıdığını belirten Genç; ' Antalya Devlet Opera ve Balesi gezici bir sanat kurumu değil.

Bizim Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sabit bir sahnemiz var. Buradaki amacımız opera sahnesinin uzağında kalmış öğrencilerimize ulaşarak onlara opera ve bale sanatının ne olduğunu anlatabilmek. Bu proje tamamlandığında Antalya ve çevresindeki birçok okula ulaşmış olacağız. Ve sonrasında öğrencilerimizi sahnemize getirmek istiyoruz. Köy okullarına ya da imkanı olmayan bütün okullarımıza gideceğiz. Aslında şu an gelecekteki seyircilerimizi yetiştiriyoruz. ' dedi.

Öğrenciler büyük ilgi gösterdi

ANTDOB Müdürü Nilay Genç'in başlattığı ve İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Günay'ın destek verdiği proje şimdiden büyük yankı uyandırdı. Öğrenci velileri program sonunda ANTDOB sanatçılarına teşekkür ederek, 'Kültür sanat hayatındaki büyük bir açığı kapatıyorsunuz, öğrencilerimizin unutulmadığını gösterdiniz ' demeleri dikkat çekti. Piyanoda Yücel Yalçın'ın yer aldığı programda; solistler Tamer Ölçen , Onur Alpaslan , Atay Ergezen, Mahir Seyrek, Emel Öziş, Pınar Gümüş, Semiha Karadeniz ve Ceren Tereci ise öğrencilere ses renklerini anlatarak, onların hoşuna gidebilecek eserleri seslendirdiler.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Haberler

Galatasaray stat müdürüne darp girişimiyle ilgili 2'si futbolcu 5 kişi ifadeye çağrıldı

Galatasaray stat müdürüne darp girişimiyle ilgili 2'si futbolcu 5 kişi ifadeye çağrıldı

İran'da Reisi'nin ölümü sonrası kutlama yapanlarla ilgili harekete geçildi

İran'da Reisi'nin ölümü sonrası kutlama yapanlarla ilgili harekete geçildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Reisi'nin cenazesine Türkiye'den iki isim katılacak

Reisi'nin cenazesine Türkiye'den iki isim katılacak

title