Haberler

Antalya'daki Orman Yangını

Antalya'nın Merkez Aksu İlçesine Bağlı Karaöz Beldesi Yakınlarında Önceki Gün Başlayan Orman Yangını Devam Ediyor

Antalya'nın merkez Aksu ilçesine bağlı Karaöz beldesi yakınlarında önceki gün başlayan orman yangını devam ediyor.

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, yangın bölgesine giderek, Orman Bölge Müdürü Recep Kaşan ile birlikte söndürme çalışmalarını inceledi. Bir arazi taşıtıyla yanan bölgeyi gezen Vali Altıparmak, ilgililerden bilgi aldı.

Söndürme çalışmaları 4 uçak, 9 helikopter ile çok sayıda arazöz ve iş makinesiyle desteklenen 500 civarında işçiyle yoğun şekilde sürdürülüyor.

Bu arada, söndürme çalışmalarına katılan orman işçilerini taşıyan taşeron firmaya ait 07 NIY 46 plakalı minibüs, Kayadibi köyünün üst sırtlarında alev sıçraması sonucu tamamen yandı. Şoförün alevlerin içinden çıkartamadığı minibüste bulunan işçiler, son anda kendilerini dışarı atarak, alevlerin arasında kalmaktan kurtuldu.

Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, söndürme çalışmalarının aralıksız ve yoğun şekilde sürdürüldüğünü belirterek, 'Şansımız yaver gider de rüzgar kesilir ve nem oranı artarsa yangını bugün kontrol altına alabiliriz. Rüzgarın şiddetini artırması halinde işimiz zor' dedi.

Isparta Orman Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Bahar da AA muhabirine, kendilerinin sorumluluk alanında yer alan Burdur'un Bucak ilçesinin Taşdibi köyü yakınlarına sıçrayan yangının yaklaşık 20 hektarlık alanı etkisi altına aldığını bildirdi. Bahar, 10 ayrı ekiple yangın bölgesinde söndürme çalışmalarına devam ettiklerini belirtti. Bahar, 'Isparta Bölge Müdürlüğü sınırları içinde tehlike atlatıldı, ancak Antalya Bölge Müdürlüğü ekiplerine yardımcı olmak amacıyla çalışmalara destek veriyoruz' diye konuştu.

- METEOROLOJİDEN İYİ HABER-

Orman yangınlarının çıkışı ve söndürme çalışmalarında etkili olan hava durumuyla ilgili olarak Meteoroloji Genel Müdürlüğü Antalya Bölgesel Tahmin Merkezi, sevindirici haberler verdi.

Bölgesel Tahmin Merkezi yetkilileri, kuzeyden poyraz şeklinde esen rüzgarın güney yönüne döndüğünü, bunun havadaki nem oranının artması anlamına geldiğini bildirdi.

Hava sıcaklığının 38 dereceye kadar yükseldiğini belirten yetkililer, rüzgarın güney yönünden esmesiyle sıcaklıkta da düşme olacağını ifade etti.

Yetkililer şu bilgileri verdi:

'Rüzgar öğle saatlerinden itibaren güney yönüne döndü. Akşam saatlerine kadar poyraz beklenmiyor. Kuvvetli rüzgar beklentimiz de yok. Akşam saatlerinde rüzgar hafifleyecek ve yeniden kuzeye dönecek ama kuvvetli esmeyecek. Hava sıcaklığı 38 dereceye kadar yükseldi ama nem oranının artmasıyla birlikte düşüşe geçti. Nem oranı yüzde 25'lerde, ancak giderek tırmanıyor. Gün içinde nem oranı yüzde 40 ile 60'lar arasında seyredecek.'

(MST-BNY-SRP) - ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum'dan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a salvolar

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum'dan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a salvolar

'Fenerbahçe şampiyon olacak' diyen astrolog, canlı yayın açıp ana avrat küfretti

"Fenerbahçe şampiyon olacak" diyen astrolog, canlı yayın açıp ana avrat küfretti

Rus askeri yetkili: Estonya'daki Narva, Letonya'daki Daugavpils ve Litvanya'daki Klaipeda'yı işgal etmeliyiz

Rus askeri yetkili: Estonya'daki Narva, Letonya'daki Daugavpils ve Litvanya'daki Klaipeda'yı işgal etmeliyiz

Geceye de damga vurdu! Icardi, Florya'daki şampiyonluk kutlamasında Ali Koç forması giydi

Geceye de damga vurdu! Icardi, Florya'daki şampiyonluk kutlamasında Ali Koç forması giydi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title