Haberler

Antalya'da İşten Çıkarılan İşçilerin Eylemi

Bir tekstil firmasında çalışırken fabrikanın kapatılması sonucu işten çıkarılan ve fabrikanın çatısında 15 gündür eylem yapan işçiler, jandarma ekiplerince gözaltına alındı 9 aylık bebeğiyle eyleme katılan bir annenin de aralarında bulunduğu 26 işçi, ifadesi alınmak üzere Döşemealtı İlçe Jandarma Komutanlığına götürüldü.

Bir tekstil firmasında çalışırken fabrikanın kapatılması sonucu işten çıkarılan ve fabrikanın çatısında 15 gündür eylem yapan işçiler, jandarma ekiplerince gözaltına alındı.

Antalya Organize Sanayi Bölgesi'ndeki iplik ve dokuma fabrikasının kapatılması sonucu işten çıkarılan ve girişini traktör ile çöp konteynerleriyle kapattıkları fabrikada 15 gündür eylem yapan işçilere Döşemealtı İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, fabrikayı boşaltmaları için 2 saat süre tanıdı. Jandarmanın uyarısı üzerine fabrikanın çatısına çıkan işçiler kendilerini görmeyen fabrika sahiplerini protesto etmek için gözlerini pazubantlarla örttü. Çatıda ellerinde bulunan tencere ve sopalarla ses çıkararak gürültü yapan ve sloganlar atan işçiler, fabrikayı boşaltmayacaklarını bildirdi.

9 aylık bebeğiyle 15 gündür fabrikada yaşıyor

15 gündür 9 aylık bebeği Kıvanç ile fabrikada eylem yapan Kadriye Öztut, bebeğiyle zor günler geçirmelerine rağmen haklı mücadelelerini bırakmadıklarını söyledi. Öztut, bebeğine alacak mama parası bile kalmadığını, işçi arkadaşlarının desteğiyle hayatlarını sürdürdüklerini kaydetti. Eşinin de aynı fabrikada çalıştığını anlatan Öztut, "Fabrika kapanınca ikimiz de işsiz kaldık. Hamileyken işsiz kaldım. Aşermeme rağmen parasızlıktan bir peynir bile alamamıştık. Bebeğimin hakkını istiyorum" dedi.

İşçiler adına konuşan Mucip Yıldırım, kendilerine 15 gündür kimsenin yardım etmediğini ve haklarını alıncaya kadar fabrikayı boşaltmayacaklarını söyledi. Yıldırım, yaklaşık bin 200 işçinin 20 milyon liranın üzerinde alacağı bulunduğunu kaydetti.

Bu sırada çatıya gelen jandarma ekipleri, eylemlerini sürdüren işçilere, fabrikayı boşaltmaları uyarısında bulundu. Bazı işçilerin boşaltmak istememesi üzerine jandarma ekipleri 4 işçiyi gözaltına alarak çatıdan indirdi. Bu sırada Feyzullah Yıldırım isimli bir işçi, ayaklarını aşağıya sarkıtarak işçilerin çatıdan indirilmesi halinde intihar edeceğini söyledi. Jandarma ekiplerinin ikna çalışmasının ardından Yıldırım ve diğer işçiler de çatıdan indirilerek gözaltına alındı.

İşçiler, ifadeleri alınmak üzere Döşemealtı İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldü.

Olayın geçmişi

Antalya'da bulunan tekstil fabrikası zarar ettiği gerekçesiyle yaklaşık 1 yıl önce kapatılmıştı. Fabrikada işlerine son verilen yaklaşık bin 200 işçi, 20 milyon liranın üzerinde maaş ve tazminat alacaklarının bulunduğunu öne sürerek çeşitli tarihlerde eylemler yapmıştı. İşçiler, 15 gün önce kapatılan fabrikanın girişini traktör ile kapatıp büyük bir ateş yakarak kimseyi fabrikaya almamıştı. Eylemciler, 15 gündür fabrikada eylemlerini sürdürüyordu. - Antalya

Kaynak: AA / Güncel

Organize Sanayi Bölgesi Döşemealtı Antalya Politika Güncel Haberler

Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam

Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title