Haberler

Antalya'da İlk Kez Küçük Kesi ile Kalp Kapağı Tamiri

Memorial Antalya Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü’nden Op. Dr. Tamer Bakalım, kalp kapakçığında üfürüm olan 54 yaşındaki Ahmet Erçin’e Antalya’da ilk kez küçük kesi yöntemi (minimal invaziv ve endoskopik) uyguladı.

Memorial Antalya Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü'nden Op. Dr. Tamer Bakalım, kalp kapakçığında üfürüm olan 54 yaşındaki Ahmet Erçin'e Antalya'da ilk kez küçük kesi yöntemi (minimal invaziv ve endoskopik) uyguladı.

Fıtık şikayetiyle başvurduğu hastanede, kalp kapakçığında üfürüm olduğunu öğrenen 54 yaşındaki Ahmet Erçin'in kalp kapağı, Memorial Antalya Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü'nden Op. Dr. Tamer Bakalım tarafından Antalya'da ilk kez uygulanan, küçük kesi yöntemi (minimal invaziv ve endoskopik) ile tamir edildi.

AÇIK KALP AMELİYATINDAN KORKTU

Antalya'nın Kumluca ilçesine bağlı Kuzca köyünde yaşayan ve geçimini kamyonculuk yaparak sağlayan 3 çocuk babası Ahmet Erçin'in, fıtık ameliyatı olmadan önce yaptırdığı kontrollerinde kalp kapakçığında kaçak tespit edildi. Erçin'in bu sorun ortadan kaldırılmadan fıtık ameliyatı olması mümkün değildi. Antalya'da birkaç farklı merkeze başvuran Erçin'e, kalp kapağının açık ameliyat ile değişmesi gerektiği söylendi.

KÜÇÜK BİR KESİ İLE KALP KAPAĞI TAMİR EDİLDİ

Açık kalp ameliyatı olmak istemeyen Ahmet Erçin'in hayatı, Op. Dr. Tamer Bakalım'a başvurmasıyla değişti. Op. Dr. Bakalım, Erçin'e hem kalp kapağını değiştirmek yerine tamir edebileceğini hem de bu işlemi küçük kesi yöntemiyle yapabileceğini söyledi. Erçin'in, sağ göğüs kafesinin altından 6 santimetrelik bir kesi açıldı ve böylelikle Antalya'da ilk kez minimal invaziv ve endoskopik yöntemle kalp kapakçığı tamiri ameliyatı yapılmış oldu.

KÜÇÜK KESİ İLE BÜYÜK SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

Kalp kapakçığındaki kaçağın tedavi edilmesiyle Erçin'in kalbine binen yükü ortadan kaldırdıklarını belirten Op. Dr. Bakalım, "Kalp ameliyatlarında da bir süredir uygulanmakta olan 'minimal invaziv ve endoskopik' yani küçük kesi yöntemi, hastaya en az zararı vererek sağlığına kavuşturmayı amaçlamaktadır. Klasik yöntemlerle yapılan kalp ameliyatlarında, hastanın 'iman tahtası' olarak adlandırılan kemiği tamamen açılmaktadır. Oysa minimal invaziv ve endoskopik yöntemde, kalp kapak ameliyatlarının yanı sıra, tek damar bypass ameliyatları da yapılmakta, hastanın göğsünde açılan ve sadece 6-7 santimetrelik büyüklükteki kesi sağlığına kavuşması mümkün olmaktadır" dedi.

HIZLA İYİLEŞTİ

Çok küçük kesilerle ameliyatı atlattığını ve bu kesi izlerinin ameliyattan bir ay sonrasında belirsiz hale geldiğini ifade eden Ahmet Erçin; "İyileşme sürecim çok hızlıydı. Ameliyatımdan bir ay sonra çok sağlıklıyım. Ağrı ya da acı hissetmiyorum. Yapılan küçük kesiler belirsiz hale geldi. Yara izi kalmadı. Hastalığımı öğrenmeden önce yaşadığım aşırı terlemelerim kalmadı. Artık dinlenmeye ihtiyaç duymadan yürüyebiliyorum. Fıtık ameliyatımı 2 ay sonra olacağım. Sonra da işime geri dönmek istiyorum" diye konuştu.

ANTALYA'DA BİR İLK

Kalp cerrahisinin ilerlemesinde küçük kesi (minimal invaziv ve endoskopik) yönteminin çok büyük rolü olacağını dile getiren Op. Dr. Tamer Bakalım, bu ameliyatın Antalya için bir "ilk" olduğunu ifade ederek ve Akdeniz Bölgesi için bunun öneminin altını çizdi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Memorial Kumluca Antalya Yaşam Haberler

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title