Haberler

Antalya'da Çocuklarda Suç Oranının Düşürülmesi Projesi

Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek için Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında Muratpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğünce hazırlanan ve Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ve Muratpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğünce yürütülen Muratpaşa’nın Gülen Yüzleri Projesi’nin kapanış programı gerçekleştirildi.

Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek için Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında Muratpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğünce hazırlanan ve Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ve Muratpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğünce yürütülen Muratpaşa'nın Gülen Yüzleri Projesi'nin kapanış programı gerçekleştirildi.

Park Antalya Spor Tesisleri'nde gerçekleştirilen ÇOGEP'in kapanışına Muratpaşa İlçe Emniyet Müdürü Sinan Demir, toplum destekli polisler, proje kapsamında eğitim gören 53 çocuk ve aileleri katıldı.

"53 ÇOCUĞA SPOR EĞİTİMİ VERİLDİ"

Proje kapsamında halk arasında Zeytinköy olarak tabir edilen Yeşildere, Gebizli ve Doğuyaka Mahalleleri'nden oluşan bölgede bulunan okullarda Rehberlik ve Psikolojik Danışman Öğretmenleri aracılığı ile belirlenen 09-16 yaş grubundan 53 çocuğa 3 ay boyunca süreli spor eğitim kursları düzenlendi. Kurslar Antalya merkezde bulunan Park Antalya Spor Tesisleri'nde çocuklara 10 uzman eğitmen tarafından haftada 3 gün, günde 2'şer saat olmak üzere futbol, basketbol ve voleybol branşlarında eğitimler verildi.

"RİSK ALTINDAKİ ÇOCUKLARIN SPOR ALIŞKANLIĞI KAZANMASI AMAÇLANDI"

Proje kapsamında amaçlanan, risk altında bulunan ilköğretim ve ortaöğretim çağındaki 09-16 yaş grubu çocukların sportif faaliyetler, sosyal ve kültürel etkinlikler ile sportif yeteneklerinin tespit edilmesi, çocuklara spor alışkanlığı kazandırılması ve topluma faydalı bireyler olmaları, Proje hedef kitle olarak risk altında bulunan, suça meyilli dezavantajlı çocukların sportif ve kültürel etkinlikler ile bedensel, ruhsal ve kültürel gelişimlerini destekleyerek topluma faydalı bireyler olarak yetişmeleri amaçlandı.

Maddi problemlerden dolayı spor yapamayan yetenekli çocukların güvenilir ortamlarda spor yapmaları sağlandı. Sportif faaliyetlerin dışında, çocuklarla serbest zamanlarında geziler, bilgilendirici ve bilinçlendirici aktiviteler gerçekleştirildi. Bu sayede çocukların kendilerini ifade edebilme yetenekleri ve sorumluluk duygularının geliştirilmesi hedeflendi.

İLÇE EMNİYET MÜDÜRÜ DEMİR: GÜLEN YÜZLER GÖRDÜĞÜM İÇİN MUTLUYUM

Kapanış programında konuşan Muratpaşa İlçe Emniyet Müdürü Sinan Demir, proje sonunda gülen yüzler gördüğü için mutlu olduğunu söyledi. İlçe Emniyet Müdürü Demir, "Bundan yaklaşık 2.5 ay önce yine burada bir toplantı yapmıştık. O zaman yine ailelerimiz ve gençlerimiz vardı. Amacımız yaz tatili döneminde hem gençlerimize spor yaptırmak hem de sosyal faaliyetlerde bulunmalarını sağlamaktı. İlçe emniyet müdürlüğümüz olarak amacımız ilimizin gelişmekte olan bölgesinde gençlerimize hizmet vermektir. Artık projemizin sonuna yaklaştık. Bu projeye gerçekten gönülden destek veren ilçe eğitim müdürlüğümüze çok teşekkür ediyorum. Yeşildere bölgemizde, Gebiz'de, Doğuyaka'da oturan ve projeye sıcak demeden, yağmur demeden gelen gençler, çocukların spor yapmasını izleyen ve onları bekleyen ailelere de çok teşekkür ediyorum. Fedakarca hafta içi ve dışı, mesai saatleri içinde ve ya dışında buraya gelerek istek ve taleplerini takip eden, projenin sağlıklı yürümesine katkı sağlayan, beraber görev yaptığımız meslektaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. 2.5 ay sonunda gerçekten de gülen yüzler gördüğüm için mutluyum. Teşkilatta çok gülmediğim söylenir ama çocukları güldürmek için elimizden geleni yapıyoruz. Bende gülüyorum" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sinan Demir Yeşildere Muratpaşa Antalya Yerel Haberler

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title