Haberler

Antalya'da 430 Kilometre Yol Asfaltlandı

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından, 430 kilometre kırsal mahalle ve yayla yolu asfaltlandı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından, 430 kilometre kırsal mahalle ve yayla yolu asfaltlandı.

Büyükşehir Belediyesi İlçeler Koordinatörü İsa Akdemir, yaptığı açıklamada, bu yıl 500 kilometre sathi kaplama yol yapacaklarını, 150 kilometre de sıcak asfalt hedeflediklerini belirtti.

Olumsuz hava şartlarına rağmen şu ana kadar sathi kaplamada 350 kilometreye ulaştıklarını vurgulayan Akdemir, "Sıcak asfaltta 70- 80 kilometre civarındayız. Önümüzde 3 ay var, ama bu süre içerisinde şartlar iyi olursa hedeflerimize ulaşacağız" dedi.

Belediyenin asfalt çalışmalarının tamamını, kendi araç gereçleri ve işçisiyle gerçekleştirdiğine dikkati çeken Akdemir, herhangi bir ihale usulü işin olmadığını, geçen yıl 14 milyon liraya yeni iş ve asfalt makineleri aldıklarını vurguladı.

Alan geniş olduğu için araçların yeterli olmadığını belirten Akdemir, 2016'da yeni araçlar alacaklarını, hem yol yapıp hem de araç gereçleri yenilemeye çalışacaklarını vurguladı.

Yayla yollarına ağırlık verdiklerinin altını çizen Akdemir, şunları kaydetti:

"Antalya'da yayla bakımından çok zengin. Vatandaşlarımızın yaylalara daha sağlıklı ve daha güvenli bir şekilde gidebilmeleri için yollarımızın tamamını elden geçirmek durumundayız. Gündoğmuş, Alanya ve Manavgat yaylaların en yoğun olduğu ilçelerimiz. Buralardaki yolları tek tek ıslah ediyoruz. Elmalı, Korkuteli, Demre, Kaş yayla yollarında da çalışmalar yürütüyoruz. Şu ana kadar asfaltlarımızın büyük bir bölümü sathi kaplama olarak bu bölgelerimizde gerçekleştirdik."

Tamamı yaylalarda olmak üzere 50 kilometre civarında yeni yol açtıklarını belirten Akdemir, "Dağın başında bir tane çadırımız dahi olsa, oraya yol yapılmasından yanayız. Kaş-Tenzilbeli-Seydikemer üzerinden Antalya'yı yeni bir yolla Muğla'ya bağlıyoruz. Demre Beymelek'te 13 kilometrelik yeni yayla yolu açıyoruz. Alanya tarafında da yeni yol çalışmalarımız sürüyor.  Elmalı Küçüksöğle, Büyüksöğle'de yeni yollarımızı hizmete açtık. Döşemealtı Aşağıoba yolunda şu anda bir grup yolu yapıyoruz" dedi.

Bu yıl içerisinde 430 kilometre kırsal mahalle ve yayla yolu asfaltlandığının altın çizen Akdemir, Alanya'yı Gündoğmuş'a ve Konya'ya bağlayan Taşatan yolunun ilk kez asfaltlanacağını belirtti.

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title