Haberler

Antalya'da 27 Bin Lisanslı Sporcu Var

Güncelleme:

2011'de kurulan ve altyapısını güçlendirerek kısa sürede Triatlon Liginin üst sıralarında mücadele eden Antalya Triatlon Kulübü, geniş katılımlı bir toplantı düzenledi.

2011 yılı Aralık ayında kurulan ve altyapısını güçlendirerek kısa sürede Triatlon Liginin üst sıralarında mücadele eden Antalya Triatlon Kulübü, geniş katılımlı bir toplantı düzenledi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Antalya Triatlon Spor Kulübü Başkanı işadamı Recai Kırmızıtaş, sporcu sağlığı, sporcu, aile, teknik kadro, yönetim, taraftar, medya ilişkileri, sporcu hedefleri ve olimpiyatların tartışılacağı bu toplantıda sorunları masaya yatıracaklarını ve çözümlerini tartışacaklarını söyledi. Kırmızıtaş, 2012 sezonu ile başladıkları lig mücadelesinde altyapıya önem verdiklerini de belirterek, sporcu sayısının 52'ye yükseldiğini söyledi.

Kulüp üyeleri, sporcular ve aileleri ile spor öğretmen ve antrenörlerle federasyon yöneticilerinin de katıldığı toplantıda konuşan Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş, çok doğru bir yolda, olimpiyatları hedef alarak yürüdüklerini belirterek, "Düne kadar Avrupa'da yarış bitiremeyen sporcularımız, şimdi onlarla başabaş yarışıyor" dedi.

Milli Eğitim Müdür Yardımcısı, Eğitim Uzmanı Hami Dorul da yaptığı konuşmasında eğitim çağındaki çocuklar için sporun da bir eğitim olduğunu söyledi. Spor yapan çocukların derslerinden geri kalmadığını, tam dersi daha zeki ve başarılı olduklarını söyleyen Dorul, Antalya'da 450 bin öğrenciden 27 bininin sporcu lisansına sahip olduğunu, bu sayıyı daha da artırmak istediklerini dile getirdi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şubesi Müdürü İzzet Tekeli, spor kulüplerinin zor şartlar içinde başarıya koştuklarını belirterek, "Kulüpler hala Dernekler Yasasına göre yönetiliyor. Kulüpler Yasası, bir Spor Yasası yok. Spor okullarımız bile yeterli değil" dedi. Başarıyı yakalamak için kulüplere maddi destek sağlanmasını istedi.

Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş, çok başarılı sonuçlan alan Antalya Triatlon Kulübü sporcularını kutlayarak, federasyon olarak başarılı kulüplere bütçeleri oranında destek verdiklerini, ancak bunun yeterli olmadığını anlattı. Güneş, 2020 olimpiyatlarını hedeflediklerini de belirterek, Triatlon Sporunu İtalyan Teknik Direktör Andrea Gabba ile daha da ileriye götürdüklerini söyledi.

Toplantıda Kulüp Genel Sekreteri Erdoğan Kahya'nın Antalya Triatlon Kulübünü tanıtan sunumunun ardından, Antalya Araştırma ve Uygulama Hastanesi Spor Hekimlerinden Dr. Ayşen Türk, "Sporcu Sağlığı ve sakatlıklar" konusunda bir sunum yaptı. Dr. Türk, hastanenin sporcu sağlığı konusunda yeterli donanıma kavuştuğunu belirterek, "Teşhis ve tedavide diğer hastanelere göre daha ilerideyiz" dedi.

Milli Takımlar Antrenörü Mert Onaran, halen Alanya'da kampta bulunan Milli Takım çalışmaları yanında Türkiye ve Dünyada giderek yaygınlaşan triatlon sporu ile ilgili bilgi verdi.

Antalya Triatlon Kulübü Antrenörü Zülfü Karabulut da, kulüp sporcularını tanıtarak ileriye dönük plan ve projelerini anlatı, sporcu velilerinden isteklerini sıraladı.

Türkiye Triatlon Federasyonu Teknik Genel Koordinatörü Alp Işkın, federasyon olarak bu sezon uygulamada yapılan bazı değişikliklerden ve kulüplerin durumlarından söz etti. Işkın, 2020 olimpiyatlarını kendilerine hedef seçtiklerini de belirterek, bu konuda yaptıkları çalışmaları anlattı. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hamdi Güneş Türkiye Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title