Haberler

Antalya Büyükşehir Belediyesi Evraklarının Yakıldığı İddiası

Güncelleme:

CHP Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Akaydın, "Yakılan evrakların hiçbir suç niteliği yoktur, hiçbir yolsuzluk niteliği yoktur" dedi.

CHP Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Akaydın, yakıldığı iddia edilen evrakların hiçbir suç ve yolsuzluk niteliğinin bulunmadığını söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcıları Adnan Keskin, Yakup Akkaya ve CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil ile adliyeye gelen Akaydın, gazetecilere, dün yakıldığı iddia edilen evrakları gösterdi.

Evrakların belediyenin Kararlar Dairesi ve Yazı İşleri Müdürlüğünde bulunduğuna işaret eden Akaydın, her ay belediye meclis üyelerine gönderilen gündem klasörlerinde bulunan belgelerin imha edildiğini belirtti.

Bu evrakların içinde imar ve bütçe ile ilgili konuların da olduğunu anlatan Akaydın, "60 aylık belediye başkanıyım. Birikmiş 60 klasör var, 'bunları imha edin' denmiştir. Bunlar fotokopidir. Yakılan evrakların hiçbir suç niteliği yoktur, hiçbir yolsuzluk niteliği yoktur" dedi.

Bazı evraklarda imzasının olmadığını bildiren Akaydın, bunların hiçbirinin suç niteliği bulunmadığını vurguladı.

Bir gazetecinin, "Eviniz hakkında arama kararı var mıymış" sorusuna Akaydın, Menderes Türel'in bu konudaki beyanının yalan çıktığını öne sürdü.

Türel'in herkesin önünde evinin aranacağına ilişkin beyanat verdiğini ifade eden Akaydın, "Evimin kapısını herkese açtım, evrakları da gösterdim. Tamamen yalan beyan olduğu anlaşıldı. Yanınızda Emniyet Müdürünü de aradım. 'Böyle bir karar var mı' diye. Cemil bey de böyle bir kararın olmadığını söyledi" diye konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Akaydın Yakup Akkaya Adnan Keskin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title